Quantcast
Channel: Mission Afrika
Viewing all 807 articles
Browse latest View live

Bliv en del af ny SAT-7 projektgruppe

$
0
0

I Mission Afrika kan man engagere sig frivilligt gennem projektgrupper, og nu starter vi en ny op med tv-stationen SAT-7 i fokus. Der er opstartsmøde den 6. marts i Aarhus


Er du optaget af situationen i Mellemøsten? Brænder du for at styrke det kristne vidnesbyrd i den muslimske verden? Er du også begejstret for SAT-7’s arbejde? Så er Mission Afrikas nye projektgruppe omkring SAT-7 måske noget for dig.

Vi har opstartsmøde mandag den 6. marts kl. 17 i Aarhus. Alle, der har interesse for sagen eller er nysgerrige efter at høre mere om gruppen, er meget velkomne til at møde op.

Hvorfor en SAT-7 projektgruppe?

Flere end 21 millioner mennesker har i det seneste års tid set SAT-7. Det er en eksplosiv seervækst, siden tv-stationen startede op i 1996. I dag sender SAT-7 24 timer i døgnet på fire forskellige kanaler på sprogene arabisk, farsi og tyrkisk. En af kanalerne er dedikeret udelukkende til børneprogrammer. Samtidig er SAT-7 særdeles aktiv på de sociale medier og har for eksempel 60 forskellige Facebook-sider, hvor der er en livlig interaktion med seere fra mange forskellige lande.

Mission Afrika har støttet op om SAT-7’s arbejde siden 1998. Og arbejdet er kun blevet mere relevant og meningsfyldt med årene. Mellemøstens og Nordafrikas lande og befolkninger står med massive problemer og udfordringer, som SAT-7’s programmer adresserer på mange forskellige måder. Flygtninge fra regionen kommer til Danmark, og vi ser det også som en opgave for Mission Afrika at gøre opmærksom på, hvordan man også kan have glæde af SAT-7’s programmer her i landet.

Hvad laver en projektgruppe?

Vi ønsker i Mission Afrika at involvere frivillige så meget som muligt. Vores projektgrupper giver frivillige mulighed for at arbejde selvstændigt med forskellige projekter og opgaver. Nu vil vi gerne etablere en frivillig projektgruppe omkring SAT-7. Gruppen kan have forskellige opgaver afhængig af gruppens sammensætning og interesser:

  • Deltagelse i SAT-7’s årlige netværksmøde i Cypern, Libanon, Tyrkiet eller andre steder i regionen.
  • Medvirken til udsendelse af volontører, praktikanter m.m. til SAT-7’s arbejde og kontakt til de udsendte.
  • Udbredelse af kendskabet til SAT-7 i danske menigheder og foreninger – fx i forhold til flygtninge og indvandrere.
  • Formidling af erfaringer fra SAT-7’s arbejde gennem artikler, debatindlæg, sociale medier og lokale arrangementer.
  • Fundraising til SAT-7.

Kom og tag del i opstarten!

Alle interesserede er velkomne til at deltage i et uforpligtende opstartsmøde mandag den 6. marts 2017 kl. 17-20 på Mission Afrika, Lyseng Alle 15A, 8270 Højbjerg.


Aftenens program:

17:00: Velkomst og præsentationsrunde.

17:30: Vi spiser sammen på Diakonhøjskolen.

18:15: Seneste nyt fra SAT-7 og situationen i Mellemøsten og Nordafrika, ved George Makeen, programleder på SAT-7.

19:00: Drøftelse af ideer og perspektiver for en projektgruppe, herunder gruppens arbejdsform og aktiviteter, ved partnerkoordinator Maria Haahr og generalsekretær Peter Fischer-Nielsen.

20:00: Afrunding og tak for i aften.


Tilmelding

Tilmelding senest 27. februar 2017 til generalsekretær Peter Fischer-Nielsen, pfn@missionafrika.dk. Giv endelig også besked, hvis du gerne vil være med i projektgruppen, men er forhindret i at deltage i opstartsmødet.



Ebola-nyheder fra BBC



Relateret


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Ny børnetøjsbutik i Mali er starten på et unikt samarbejde

$
0
0

Luthersk Brødremission i Mali skal sælge dansk børnetøj, som på grund af småfejl ikke kan sælges i Danmark. Projektet er startskuddet for et unikt samarbejde mellem Mission Afrika og tøjproducenten HRT TEXTILES fra Ikast.


Mission Afrika har aldrig været bange for at tænke ud af boksen og indtræde i nye, interessante partnerskaber. Især når det betyder, at vi kan hjælpe nogle af verdens allerfattigste mennesker.

Derfor kaster vi os nu ud i noget, vi ikke har prøvet før, når vi i løbet af foråret åbner en børnetøjsbutik i Malis hovedstad Bamako sammen med den danske tøjproducent HRT TEXTILES fra Ikast og vores samarbejdspartner MFLM. Her vil man kunne købe dansk designet børnetøj af højeste kvalitet, og overskuddet skal gå til at hjælpe Malis børn med at komme i skole og til at hjælpe nogle af de mange familier, der lever i Bamakos slumområder.

Tøjet, der skal sælges, kommer fra Danmark og er produceret af HRT TEXTILES, der leverer tøj til en række danske mærker. Nogle gange sker der små fejl i forbindelse med deres produktion, og det gør, at noget af tøjet ikke består kvalitetskontrollen herhjemme.

Det betyder dog ikke, at der er noget i vejen med tøjet. Det har måske bare en ujævn syning, en stoffejl eller en anden næsten usynlige defekter, der gør at tøjet af konkurrencehensyn ikke kan sælges i Europa. Men det kan det godt i Mali.

Et samarbejde, der kommer alle til gode

Så i stedet for at skille sig af med tøjet vil HRT TEXTILES donere det til Mission Afrika og vores søsterorganisation Dooni-dooni, som ligesom os har projekter og samarbejdspartnere i Mali. Så kan det flotte tøj sprede glæde i Afrika, kirken i Mali får en indtægtsgenererende aktivitet, og produktionsspildet hos HRT Textiles kan blive minimeret til glæde for miljøet. Samtidig er de fattigste i Bamako, hvor mere end halvdelen af befolkningen lever i slumområder, der høster overskuddet.

Kort sagt: Alle vinder.

Claus Mikkelsen, medejer og salgsdirektør i HRT TEXTILES, glæder sig over at samarbejde med Mission Afrika og Dooni-dooni, som har god erfaring med shipping og kommer til at stå for at sende containerne med tøjet til Mali.

”Vi støtter mange gode formål, men har en forkærlighed for projekter der skaber udvikling og vækst. Vi synes, at dette projekt har en anderledes tilgang til udviklingshjælp, og vi har derfor valgt at involvere os,” siger han.

”Vi har hos HRT altid haft fokus på at producere så bæredygtigt og miljøbevidst som muligt. Ved at sørge for at tøj med minimale defekter stadig bliver anvendt, sikrer vi, at der er endnu mindre spild i vores produktion.”

Åbningsfest til maj

Hvis alt går som planlagt, åbner butikken til maj 2017, og lige nu er de i MFLM i gang med alle forberedelserne. Butikken skal drives af folk fra Mission Afrikas samarbejdspartner MFLM. Pierre Moulna, der er leder af missionærerne fra Cameroun, som Mission Afrika støtter, er tovholder for projektet dernede. Han glæder sig til at se butikken åben, og lige nu er man i fuld gang med at idéudvilke et navn til projektet.

”Det bliver spændende at se, hvordan tøjet fra Danmark kan blive til velsignelse hernede. Vi er mange, der glæder os til at komme i gang, og vi er sikre på, at det nok skal blive en succes,” siger Pierre Moulna, der ses til venstre på billedet herunder. De første kuffertfulde tøj landede Mali i sidste uge.


Tre spørgsmål til Maria Haahr, partnerkoordinator og tovholder på projektet for Mission Afrika:

Hvem skal købe tøjet?

Der bor cirka to millioner mennesker i hovedstaden Bamako i Mali. Meget af det tøj, man kan købe i byen er billigt produceret tøj af dårlig kvalitet – noget af det er fra overskudslagre rundt omkring i verden, som er endt i store partier i Mali. Der er en mindre lokal produktion af traditionelt tøj, men den dækker slet ikke efterspørgslen. Den lokale produktion kan slet ikke følge med. Samtidig er der en voksende middelklasse, som efterspørger tøj af god kvalitet til deres børn. Derfor har vi vurderet, at der er et marked for tøjet fra HRT TEXTILES. Prisen på tøjet bliver sat løbende alt efter udbud og efterspørgsel. Inden vi satte projektet i gang, lavede vi en markedsundersøgelse og den giver os grund til at tro, at projektet kan give et godt, solidt overskud til aktiviteterne i Mali.

Hvem skal sælge tøjet?

Mission Afrika har indgået et samarbejde med organisationen Dooni-Dooni om dette projekt, og det er folk fra Luthersk Brødremission i Mali (MFLM) og Dooni-Dooni Mali, der kommer til at stå for salget. På sigt er det muligt at tænke i nye baner som for eksempel, at butikken kan sælge andre ting som bestik eller andet, der er i overskud fra Mission Afrikas 74 genbrugsbutikker i Danmark. Der bliver også tænkt kreativt omkring salg af tøjet for eksempel ved arrangementer. Vi er stolte over, at vi på denne måde er med til at hjælpe vores lokale samarbejdspartnere med at skabe egne indtægter.

Hvem kommer til at tjene på tøjet?

Overskuddet fra salget af tøjet bliver delt mellem Luthersk Brødremission i Mali, som er Mission Afrikas lokale partner, og Dooni-Dooni Mali. Pengene går til Dooni-Doonis arbejde med at sende børn fra fattige familier i skole og MFLM’s diakonale og udviklingsmæssige arbejde. Overskuddet bliver fordelt ligeligt.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Anklager om misbrug af midler i Sierra Leone

$
0
0

Biskoppen og ledende medarbejdere i Det Anglikanske Stift i Bo, Sierra Leone, er blevet beskyldt for misbrug af midler. Mission Afrika er i gang med at få overblik over situationen og har valgt, mens undersøgelserne står på, at holde pause i den økonomiske støtte til kirken.

Biskoppen og ledende medarbejdere i Det Anglikanske Stift i Bo i Sierra Leone (ADB) er under anklage for misbrug af midler. Konkret drejer det sig om penge doneret af forskellige udenlandske organisationer under ebolakrisen i 2014, som ledelsen bliver beskyldt for at have anvendt til andre formål end de tiltænkte.

Situationen har skabt intern uro i kirken, hvor et større efterforskningsarbejde nu er i gang.
Selvom det på nuværende tidspunkt er svært at sige, hvad der er op og ned i sagen, har Mission Afrika valgt at tage sine forholdsregler. Der overføres derfor ikke midler til kirken, før der er et bedre overblik over situationen.

Det er ærgerligt, men en nødvendig reaktion, da vi arbejder med indsamlede midler, og vores givere skal kunne have tillid til, at deres gaver forvaltes rigtigt, siger Peter Fischer-Nielsen, generalsekretær i Mission Afrika.

”Vi har samlet så meget information om sagen som muligt og har været i kontakt med kirken og andre organisationer, der er partnere med ADB. Vi ved endnu ikke, om Mission Afrikas eller Danidas midler er blevet misbrugt, men der er en reel risiko for, at det er tilfældet,” siger han.

Sagen får også den ærgerlige konsekvens, at Mission Afrika på nuværende tidspunkt ikke kan udsende de to sygeplejersker, der skulle afsted på et tre måneders arbejdsophold til Sierra Leone i februar. Det vurderes, at der vil være for meget uro i kirken, til at det er forsvarligt at sende dem afsted, som tingene er nu.

Mission Afrika er i løbende dialog med kirken og følger udviklingen tæt. Situationen vil også blive drøftet på det kommende bestyrelsesmøde i marts.

Der er stadig mulighed for at donere penge til ADB via Mission Afrika, men pengene vil i så fald først komme til Sierra Leone, når situationen er under kontrol.

Hvis du har doneret penge til nogle af Mission Afrikas projekter i Sierra Leone og har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Mission Afrika på: 8672 5050 eller skrive til ma@missionafrika.dk.

08-02-2017



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

”Kirken har et budskab, der sætter mennesker fri”

$
0
0

At være luthersk handler om at prædike frihed ind i den kontekst, man er sat i, siger kirkepræsidenten for den eneste lutherske kirke i Den Centralafrikanske Republik.


I 2017 fejrer lutherske kirker verden over, at det er 500-året for reformationen.

Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika (EELRCA) er den eneste lutherske kirke i Den Centralafrikanske Republik, et land som i årevis har været plaget af konflikter mellem forskellige oprørsgrupper. Hundredetusindvis af familier er drevet fra hus og hjem, sundhedssystemet halter gevaldigt og bekymrende mange børn går ikke i skole.

Som den eneste lutherske kirke midt i kaosset forsøger EELRCA at være med til at løse nogle af de problemer, som uroen har ført med sig. Det forklarer kirkepræsident Samuel Ndanga-Toue, som Mission Afrikas udsendte har mødt i nabolandet Cameroun i grænsebyen til Centralafrika.

”Mange mennesker har været udsat for grusomheder. Nogle har mistet troen, og mange er traumatiserede. Der er brug for, at kirken taler til dem i den situation. Kirken skal vokse, men krisen sætter en særlig kontekst for dette,” siger Samuel Ndanga-Toue.

Krisen i Centralafrika:

Det er svært at danne sig et hurtigt overblik over borgerkrigen i Den Centralafrikanske Republik. De sidste 15 år har kristne militser kæmpet mod de overvejende muslimske Séléka rebeller om magten. Siden et FN-assisteret valg i 2015 har der været nogenlunde fred i nogle områder. Men mange frygter stadig, at konflikten kan blusse op igen.

Se tidslinje over Centralafrikas hårde historie på BCC

”Jeg blev valgt som leder af kirken på et tidspunkt, hvor landet var i krise, og det betyder, at der er mange udfordringer. Krisen er i dag ikke lige så slem som tidligere. Men vi lever i en periode nu, hvor vi oplever mange følger af urolighederne.

Lutherdom er forandring

Der er 84 præster i Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika og cirka 100.000 medlemmer fordelt ud over syv store regioner i Centralafrika. Samuel Ndanga-Toue blev valgt som kirkepræsident, og han ser den lutherske kirkes rolle i landet som en, der bringer forandring.

”At være luthersk betyder først og fremmest, at man tilslutter sig den doktrin, som Luther har givet os. Luther var reformator. Han sagde, at kirken måtte ændre sig. Hvorfor? Fordi hver dag i vores liv, begår vi fejl. Kirken begår også fejl, og hver dag må vi derfor prøve at forandre os til det bedre,” siger han.

”For mig er det at være luthersk altså at man skal søge reformation, forsøge at ændre tingene, når man ser, at noget er galt. At være luthersk er også at formidle et budskab om frigørelse i den kontekst, som vi er i. Hvert land har sin kontekst og hver kirke sin kontekst, og kirken skal med udgangspunkt i den kontekst fremføre et budskab, som sætter mennesker fri.”

Tilbage til et normalt liv

Mission Afrika har siden 1982 samarbejdet med EELRCA og det samarbejde består i dag af støtte til et Mor-Barn-Center i Bohong, evangelisation og kapacitetsopbyggende arbejde. Det seneste års tid har der været særlig fokus på opbygning af sundhedsklinikker og 10 skoler i området omkring Bohong, så den generation af børn, der er gået glip af skolegang på grund af krig, kan genoptage et normalt liv.

Samuel Ndanga-Toue opfordrer til, at man beder for Centralafrika og kirkens arbejde med at være der for de mennesker, der lidt mest under borgerkrigen.

”Under krisen var der mange, der flygtede fra landet. Regeringen arbejder nu for at folk vender hjem igen. Vi ved endnu ikke, hvor lang tid det kommer til at tage. Der er stadig bevæbnede grupper, som skaber kaos i nogle områder. Men situationen er generelt set en smule roligere,” siger Samuel Ndanga-Toue.

”Selvom vi er på vej ud af krisen, er følgerne stadig utallige. Vi vil derfor bede vores søstre og brødre i Danmark om at blive ved med at støtte os gennem bøn. Bed for fred i vores land. Bed for at freden må herske i hele landet og vare ved. Vi ved ikke, hvad der vil ske i aften eller i morgen, men vi må bede for freden. Det er det vigtigste, og jeg håber, at I vil bede for fred i vores land.”

Vil du støtte Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika (EELRCA) kan du gøre det her:


Støt Projekt 3028: Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika nu!




Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Mission Afrika åbner børnetøjsbutik i Mali

$
0
0

En ny butik i Mali skal sælge dansk børnetøj, der ikke må sælges i Danmark på grund af småfejl. Butikken bliver startskuddet for et unikt samarbejde mellem Mission Afrika og børnetøjsproducenten HRT TEXTILES fra Ikast.


Til maj kaster Mission Afrika sig ud på et nyt marked, når vi åbner en børnetøjsbutik i Malis hovedstad Bamako. Her skal Mission Afrikas partner MFLM (Luthersk Brødremission i Mali) sælge dansk børnetøj, som leveres af børnetøjsproducenten HRT TEXTILES fra Ikast.

Tøjet er af høj kvalitet produceret til danske brands, men kan på grund af småfejl ikke sælges i EU, og derfor sender Mission Afrika det i samarbejde med organisationen Dooni-Dooni til Mali, hvor det godt må sælges.

Overskuddet skal fordeles mellem MFLM’s og Dooni-Doonis projekter: Halvdelen til at hjælpe Malis børn i skole og den anden halvdel til at støtte nogle af de mange familier, der lever i Bamakos slumområder.

Et samarbejde, der kommer alle til gode

Selvom tøjet er andensortering betyder ikke, at der er noget i vejen med det. Det har måske bare en ujævn syning, en stoffejl eller en anden næsten usynlige defekt, der gør, at tøjet af konkurrencehensyn ikke kan sælges herhjemme.

Mission Afrika har aldrig samarbejdet med en tøjproducent før, så projektet er startskuddet til en helt ny type kompetenceudveksling. Claus Mikkelsen, medejer og salgsdirektør i HRT TEXTILES, glæder sig over den nye konstellation.

”Vi støtter mange gode formål, men har en forkærlighed for projekter der skaber udvikling og vækst. Vi synes, at dette projekt har en anderledes tilgang til udviklingshjælp, og vi har derfor valgt at involvere os,” siger han.

”Vi har hos HRT altid haft fokus på at producere så bæredygtigt og miljøbevidst som muligt. Ved at sørge for at tøj med minimale defekter stadig bliver anvendt, sikrer vi, at der er endnu mindre spild i vores produktion,” siger Claus Mikkelsen.

Åbningsfest til maj

Hvis alt går som planlagt, åbner butikken til maj 2017, og lige nu er de i MFLM i gang med alle forberedelserne. Pierre Moulna, der er leder af de missionærere fra Cameroun, hvis arbejde i Mali støttes af Mission Afrika, er tovholder for projektet i Mali. Han glæder sig til at se butikken åben.

”Det bliver spændende at se, hvordan tøjet fra Danmark kan blive til velsignelse hernede. Vi er mange, der glæder os til at komme i gang, og vi er sikre på, at det nok skal blive en succes,” siger Pierre Moulna.


Tre spørgsmål til Maria Haahr, partnerkoordinator og tovholder på projektet for Mission Afrika:

Hvem skal købe tøjet?

Der bor cirka to millioner mennesker i hovedstaden Bamako i Mali. Meget af det tøj, man kan købe i byen er billigt produceret tøj af dårlig kvalitet – noget af det er fra overskudslagre rundt omkring i verden, som er endt i store partier i Mali. Der er en mindre lokal produktion af traditionelt tøj, men den dækker slet ikke efterspørgslen. Den lokale produktion kan slet ikke følge med. Samtidig er der en voksende middelklasse, som efterspørger tøj af god kvalitet til deres børn. Derfor har vi vurderet, at der er et marked for tøjet fra HRT TEXTILES. Prisen på tøjet bliver sat løbende alt efter udbud og efterspørgsel. Inden vi satte projektet i gang, lavede vi en markedsundersøgelse og den giver os grund til at tro, at projektet kan give et godt, solidt overskud til aktiviteterne i Mali.

Hvem skal sælge tøjet?

Mission Afrika har indgået et samarbejde med organisationen Dooni-Dooni om dette projekt, og det er folk fra Luthersk Brødremission i Mali (MFLM) og Dooni-Dooni Mali, der kommer til at stå for salget. På sigt er det muligt at tænke i nye baner som for eksempel, at butikken kan sælge andre ting som bestik eller andet, der er i overskud fra Mission Afrikas 74 genbrugsbutikker i Danmark. Der bliver også tænkt kreativt omkring salg af tøjet for eksempel ved arrangementer. Vi er stolte over, at vi på denne måde er med til at hjælpe vores lokale samarbejdspartnere med at skabe egne indtægter.

Hvem kommer til at tjene på tøjet?

Overskuddet fra salget af tøjet bliver delt mellem Luthersk Brødremission i Mali, som er Mission Afrikas lokale partner, og Dooni-Dooni Mali. Pengene går til Dooni-Doonis arbejde med at sende børn fra fattige familier i skole og MFLM’s diakonale og udviklingsmæssige arbejde. Overskuddet bliver fordelt ligeligt.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Evaluering af rapport fra aidsprojekt i Sierra Leone

$
0
0

HIV/AIDS projektet “Towards positive health, dignity and prevention” i Sierra Leone fungerer godt og har en høj grad af relevans, vurderes det i rapport fra Dansk Missionsråd.

Der er mange udfordringer ved at leve et liv med HIV eller AIDS. Især i Sierra Leone, hvor pengene til behandling ofte skal vejes op mod andre valg i livet som mad eller skolegang. Derudover lever mange smittede med stigmaer fra familie og samfund.

Mission Afrika har i samarbejde med ADB i Sierra Leone været i gang med projektet “Towards positive health, dignity and prevention”, hvor kirken hjælpes til at blive en central aktør, når det handler om at informere og hjælpe ofre for HIV og AIDS og forebygge udbredelsen af sygdommene i Sierra Leone.

Ny evaluering fra Dansk Missionsråd slår fast, at projektet fungerer godt og har en høj grad af relevans for mange mennesker.

Du kan læse hele rapporten her:

Final-Report16022016


Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Centralafrikas børn skal tilbage på skolebænken

$
0
0

Mission Afrika i gang med at bygge fem nye skoler i den krigshærgede Centralafrikanske Republik, hvor hvert tredje barn ikke har adgang til en skole.


70-årige Jean Paul Doumba frygter for fremtiden. Han er leder af landsbyen Keladuka, der ligger i Bouar-Bokaranga Korridoren i den sydlige del af Den Centralafrikanske Republik – et land, der efter mange års borgerkrig oplever forarmelse af en anden verden, og hvor fremtiden ser dyster ud.

”Det er en skam. En stor skam for os,” siger han.

”At i dag er intet barn i vores landsby i stand til at læse eller skrive. Snart skal vi gamle dø, og så vil vores børn dø en intellektuel død. Tiderne har forandret sig. Vi bliver nødt til at gøre noget. Selvom krigen har efterladt os fattige, kan vi ikke lade vores børn være analfabeter.”


Jean Paul Doumba frygter for børnenes fremtid.


Borgerkrigen har haft heftige konsekvenser for mange mennesker i Centralafrika, men kigger man på uddannelsessektoren ser det særligt slemt ud.

FN vurderer, at op mod 400.000 er internt fordrevne, og at cirka en tredjedel af Centralafrikas børn i dag ikke har adgang til en skole og undervisning. Det mærker man konsekvensen af her i Keladuka, hvor de gamle taler om en forestående intellektuel død.

Nu skal der igen bygges skoler

Mission Afrika har sat sig for at hjælpe til med at genopbygge noget af Centralafrikas skolevæsen, selvom det er svært at komme til i det usikre land. Hjælpen går gennem EELRCA – Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika – som er den eneste lutherske kirke i hele landet.

I samarbejde med kirken skal der i løbet af 2017 bygges fem skoler i området omkring Bohong, hvor Mission Afrika i forvejen har en sundhedsklinik.


Sammenlignet med danske forhold ser det ikke ud af meget, men skolen har, hvad der er brug for. En tavle, bænke, kridt og børn,der har lyst til at lære. Nu mangler der bare en underviser.  


En af dem, der kommer til at få gavn af skolebyggeriet er ni-årige Ester Agari. Hun er forældreløs. Hendes forældre døde under uroligheder i landsbyen Bohong. Til Mission Afrikas udsendte medarbejder forklarer hun på sproget sango, at hun gerne vil gå i skole, så hun kan lære at bruge en mobiltelefon.

”Da vi flygtede fra krigen og søgte tilflugt i Bouar hos min tante, så jeg hende en gang imellem med en lille dims, som hun tog op til øret. Nogle gange grinede hun, andre gange så hun sur ud eller råbte i den. Jeg undrede mig over, hvordan hun kunne tale med nogen, som ikke var lige foran hende. Nogen, som hun ikke kunne se. Jeg vil gerne gå i skole, så jeg kan forstå, hvordan man kan tale med nogen, der ikke er der. Og når jeg går ud af skolen engang, vil jeg gerne have min egen dims, så jeg kan tale med mennesker, som ikke står lige ved siden af mig,” siger hun begejstret, før hun afslutter:

”Men problemet er, at min far er blevet slået ihjel. Så der er ingen til at hjælpe mig i skole.”

Forbedret sikkerhed

Landsbyerne, der kommer til at modtage hjælp hedder Keladuku, Ndakaya, Bohong, Kolokobo og Pont Ouham. Her vurderes det, at sikkerheden er så god, at det kan betale sig at begynde at bygge noget op, som ikke bliver ødelagt og plyndret igen med det samme.  Skolebyggeriet er så småt i gang, og der skal nu findes lærere, som har lyst til at rejse til landsbyerne og undervise.

Men situationen i Centralafrika er skrøbelig og uforudsigelig.

Sidste år interviewede Mission Afrika klinikassistenten André Service fra landsbyen Forte, der netop havde fået genopbygget et sundhedscenter takket være hjælp fra Mission Afrika. Han fortalte, at man i byen var glade for centeret, og at man havde svært ved at kunne klare sig uden. Men hans største bekymring var dog oprørerne:

”Vi bygger op, og de kommer og river ned. Vi bygger op, og de ødelægger det igen. Hvor længe vil det fortsætte?” sagde lægen.

Det er svært at svare på.

Hvis der skal bygges en fremtid for Centralafrikas børn og unge, skal det gøres velvidende, at situationen i landet er usikker. Selvom det ser håbløst ud, oplever Mission Afrika en enorm velvilje fra forældrene i lokalbefolkningen, der meget gerne ser, at deres børn kan komme i skole.

10 årige Marie Vantou, fortæller, at hun gerne vil gå i skole, for at hun en dag kan blive sygeplejerske:

”Når min krop er varm, tager min mor mig hen til et hus, der er hvidt. Hvor der er mammaer, der går rundt i hvidt tøj. Mammaerne tager mig i deres arme og holder om mig. De siger, at jeg nok skal blive rask. Og efter nogle dage så bliver jeg rask,” fortæller hun.

”Jeg vil gerne være ligesom dem, når jeg bliver stor. Og få børn ligesom mig selv til at få det bedre, når de er syge.”


Hjælp os med at få Centralafrikas børn tilbage på skolebænken. Støt Mission Afrikas skoleprojekt her:


Støt Projekt 3013: Skoler i Centralafrika nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

PROCMURA: Uvidenhed forhindrer god dialog

$
0
0

Tidens fjendtlige retorik mod muslimer, skader mulighederne for religionsdialog, mener organisationen PROCMURA. For nylig inviterede de deres europæiske partnere til konference i Stavanger.


Der var knap gået en uge fra USA’s præsident, Donald Trump, havde indtaget det ovale kontor, før han havde beordret et indrejseforbud for borgere fra syv lande med primært muslimske befolkninger. I et forsøg på at holde potentielle terrorister ude af USA, måtte hverken immigranter, flygtninge eller turister fra disse lande komme ind i USA de næste tre måneder.

Kun fire timer efter forbuddet trådte i kraft, stod en moské i staten Texas i flammer i en påsat brand. Om der er en direkte sammenhæng med indrejseforbuddet er svært at vide med sikkerhed, men flere medier lavede hurtigt koblingen.

Under alle omstændigheder er sammenfaldet påfaldende. Begivenheden vidner om, at der er en risiko for, at når USA’s præsident mellem linjerne sætter lighedstegn mellem muslimer og terrorister, så gør dele af befolkningen det samme.

Denne udfordring var et af de temaer, der blev debatteret, da Mission Afrikas partnerorganisation PROCMURA (Program for kristen-muslimske relationer i Afrika) i januar inviterede deres europæiske partnere til Stavanger i Norge for at mødes under emnet ’Kristen-muslimske relationer’.

Kortsigtet politik og uvidenhed hæmmer dialog

PROCMURA har siden 1959 arbejdet på at skabe større forståelse mellem kristne og muslimer på det afrikanske kontinent, så de to religioner kan leve sammen som gode naboer. Fordi USA’s politik og kultur er tonedannende for hele verden, er man i PROCMURA nervøs for den udvikling, landet befinder sig i og som indrejseforbuddet var et udtryk for.

Ærkebiskop Josiah Fearon, som er formand for PROCMURA, siger:

”Denne kortsigtede bekendtgørelse fra USA’s præsident er i modstrid med de kristne værdier og er meget farlig. Den kan have meget negativ virkning på kristen-muslimske relationer i Afrika og mange andre steder i verden.”

Ligegyldigt om medier eller politikere, direkte eller indirekte, nogle gange kan give udtryk for noget andet, så må vi huske, at ikke alle muslimer er terrorister, og ikke alle terrorister er muslimer. Den norske terrorist Anders Breivik står som et frygteligt eksempel på det sidstnævnte.

Ved en paneldebat på konferencen i Stavanger diskuterede fire personer, der hver især arbejder med mødet mellem kristne og muslimer på et politisk og et dagligt plan i Europa og i Afrika. Her var blandt andre PROCMURA’s nye general advisor Dr. Joseph Mutei med i debatten.

Der blev fra forskellige vinkler diskuteret, hvad der kan skabe eller forhindre god dialog mellem kristne og muslimer.

”En ting, der kan forhindre god dialog, er uvidenhed,” forklarede Dr. Mutei.

Det er PROCMURA’s holdning, at kristne og muslimers viden om hinanden er grundlæggende for et fredeligt og venligt naboskab. Vi må tale sammen og udfordre hinanden på vores kulturelle og religiøse forskelligheder.

I Mission Afrika mener vi, at dette naboskab ikke opstår, når vi kun har medier og politikere som mellemmænd, men må ske ansigt til ansigt, så vi kan forstå, at selvom vi har forskellige livsopfattelser, er vi alle mennesker, der ønsker et godt og fredeligt liv for os selv og vores børn.

Et af PROCMURA’s arbejdsområder er at samle kristne og muslimske ledere, og skabe stærke relationer mellem dem. Organisationen er overbevist om, at det er negativt for et samfund, når ledere går foran i at skabe afstand mellem religioner. Modsat er det positivt, når almindelige borgere, som ser op til deres ledere, ser, at de kan have gode relationer på tværs af religion. Så føler de sig også trygge ved at etablere gode venskaber med deres naboer af en anden religion.

Så hvad kan vi lære her i Danmark fra det afrikanske dialog-arbejde? Jo, først og fremmest kan vi lære, at vi må kende hinanden. Vi kan ikke tage stilling til, hvad en muslim er, ved at se og læse mediernes fremstilling eller politikeres holdninger. Vi må mødes, samtale og opdage, at vi til trods for forskelligheder godt kan opbygge venskaber.

PROCMURA har også vist os, at når konflikterne eskalerer, så er det farligste, man kan gøre, at tage afstand fra hinanden. Til gengæld skaber det fred og forsoning at mødes, se hinanden i øjnene og tale sammen.

Er vi mon gode nok til det her i Danmark?

OM PROCMURA

Siden 1959 har PROCUMRA (Program for kristen-muslimske relationer i Afrika) arbejdet for at fremme dialog og fredelig sameksistens mellem kristne og muslimer i Afrika. Organisationen står hvert år bag konferencer, som giver forskellige religiøse ledere mulighed for at dele erfaringer og diskutere, hvordan religion kan bidrage til fred og udvikling. Konferencen i Norge blev afholdt for PROCMURA’s europæiske partnere.

Sidste år valgte PROCMURA en ny generalsekretær, Dr. Joseph Mutei fra Kenya. I Stavanger foregik den officielle overdragelse af den nye titel, som han overtager fra den tidligere generalsekretær Johnson Mbillah.

Mission Afrika har samarbejdet med PROCMURA siden 1987.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Mange vil lære af Malis stærke kvinder

$
0
0

I Mali får et vellykket landbrugsprojekt med mikrolån lige nu opmærksomhed fra andre afrikanske lande, der gerne vil kopiere successen.


Der har allerede været besøg fra Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun, der var interesserede i at bringe de gode erfaringer fra Mali til deres eget land. Og en organisation, der arbejder i Den Centralafrikanske Republik er i øjeblikket ved at planlægge en inspirationsrejse.

Det er et landbrugsprojekt, som Den Lutherske Brødremission i Mali siden 2012 har drevet, der tiltrækker sig opmærksomheden. Kvinder er projektets målgruppe, da de spiller en helt afgørende rolle i de maliske familier.

Elizabeth Kodo, der leder organisationens udviklingsarbejde, forklarer, hvor vigtig en rolle, kvinder spiller i Mali.

”Kvinderne er familiens motor. Det er dem, der har ansvaret for, at børnene får mad, kommer i skole og er sunde. Og manden har ret til at vælge en anden kone, hvis kvinden ikke lever op til sit ansvar. Derfor er projekterne rettet mod kvinder i første omgang,” siger hun.

Ud over Elizabeth Kodo er der tre andre medarbejdere, der fungerer som igangsættere i landsbyerne.

Et flerstrenget projekt

Landbrugsprojektet spiller på mange strenge. For det første får kvinderne mulighed for at låne små beløb til at købe geder, kyllinger eller bistader for. Pengene skal betales tilbage, og det bliver de i høj grad. Da det endnu var et pilotprojekt, lykkedes det for 94 procent af kvinderne at betale deres mikrolån tilbage, hvilket er en meget flot statistik.

Med gederne følger en række andre komponenter. Kvinderne lærer at lave kompostgødning af ekskrementerne, som igen kan bruges til at forbedre afgrøderne på marken, hvis den da ikke sælges og giver en fortjeneste. Det er også muligt at følge læse- og matematikkurser, som giver kvinderne bedre forudsætninger for at klare sig godt i samfundet.

En vigtig del af projektet handler også om at hjælpe kvinderne til at organisere sig i lokale komiteer, der kan bære projekterne videre og administrere økonomien. Og endelig afholdes der kurser omkring kvinders og børns rettigheder og om bevarelse af naturen.

”Kurserne har været virkelig interessante. Det er nyt for mange, at kvinder og børn skulle have rettigheder. En kvinde rejste sig op og fortalte om, hvordan hun fortrød at have slået sin søn gennem mange år for at tvinge ham til at gå i skole. Og også omskæring af piger kom på banen som et stort og svært tema, der kræver opmærksomhed”, siger Elizabeth Kodo.

En succes med lokal forankring

Mission Afrikas partnerkoordinator Thore Eklund, der har fulgt projektet tæt, mener, at det er godt på vej til at blive en succes.

”Projekter er baseret på grundige forundersøgelser, og der er investeret meget i at finde de rigtige områder og målgrupper. En af grundene til, at det lykkes så godt, er at det bygger på lokale ressourcer og lokal kapacitet. Det giver dermed også en langsigtet lokal forankring”, siger Thore Eklund.

Landbrugsprojektet er finansieret via Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling og Mission Afrika.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Dagsorden bestyrelsesmøde 11. marts 2017

$
0
0

0. Andagt ved Anne Mie Skak Johanson
1. Dagsorden og referat
2. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem
3. Generel mundtlig orientering fra generalsekretæren
4. Partnerbesøg siden sidst
5. Håndtering af mulig korruptionssag i ADB (Sierra Leone)
6. Nye vilkår for SAT-7 partnerskab
7. Nye partnerhandleplaner
8. Uddeling af midler fra Mission Afrikas stipendie- og kapacitetsopbygningsprogram
9. DMR og DMRU-samarbejdet
10. Økonomi
11. Fundraisingstrategi
12. Generel orientering fra genbrug
13. Ændring i genbrugsudvalgets kommissorium
14. Kommende møder
15. Evt.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE 11. MARTS 2017

$
0
0

0. Andagt ved Anne Mie Skak Johanson

1. Dagsorden og referat
2. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem
3. Generel mundtlig orientering fra generalsekretæren
4. Partnerbesøg siden sidst
5. Håndtering af mulig korruptionssag i ADB (Sierra Leone)
6. Nye vilkår for SAT-7 partnerskab
7. Nye partnerhandleplaner
8. Uddeling af midler fra Mission Afrikas stipendie- og kapacitetsopbygningsprogram
9. DMR og DMRU-samarbejdet
10. Økonomi
11. Fundraisingstrategi
12. Generel orientering fra genbrug
13. Ændring i genbrugsudvalgets kommissorium
14. Kommende møder
15. Evt.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Ny projektgruppe skal arbejde med SAT-7

$
0
0

Mandag den 6. marts sprang en ny projektgruppe i Mission Afrika ud. Gruppen har SAT-7 som omdrejningspunkt og består af seks motiverede frivillige.


Mandag aften opstod endnu en projektgruppe, der er kan skrive sig ind som nummer 5 i rækken af Mission Afrikas frivilliggrupper. Gruppen, der består af seks motiverede medlemmer, har til formål at styrke Mission Afrikas engagement i SAT-7.

Det kan blandt andet være hjælp med fundraising til SAT-7’s aktiviteter. Udbredelse af kendskabet til SAT-7’s arbejde i Danmark i kirker og foreninger og opfordring til forbøn og indsamling.

Derudover har gruppen også fokus på at finde volontører, praktikanter og korttidsudsendte og skal være med til at arrangere studierejser og foredragsrejser, samt holde kontakt til Mission Afrikas udsendte medarbejdere på Cypern.

Gruppens medlemmer kan også deltage ved SAT-7’s netværksarrangementer, der foregår rundt omkring i Mellemøsten og i Europa.

Gruppen har endnu ikke valgt en formand, men generalsekretær Peter Fischer-Nielsen er projektgruppens kontaktperson på Mission Afrikas sekretariat og også Mission Afrikas primære kontaktperson til SAT-7.



Ebola-nyheder fra BBC



Relateret


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Alt det du skal vide om års- og repræsentantskabsmødet 2017

$
0
0

Den 9. september er der års- og repræsentantskabsmøde på Diakonhøjskolen i Aarhus. Mission Afrikas bestyrelse består af 10 medlemmer, og i år er to repræsentanter på valg.


Den 9 september 2017 er der års- og repræsentantskabsmøde på Diakonhøjskolen i Aarhus. Her er der valg til bestyrelsen samt mulighed for at komme med input til kursen for Mission Afrikas arbejde. Her er, alt du skal vide, hvis du er interesseret i at opstille en kandidat til bestyrelsen eller har emner til dagsordenen.

OBS: Vær opmærksom på, at Mission Afrika i 2015 blev en medlemsorganisation. Det betyder, at det kun er kontingentbetalende medlemmer, der kan stemme, så husk at indbetale for 2017 inden den 1. august.

Der er to kandidater på valg. Jens Henrik Kristiansen er på valg, da hans valgperiode udløber i 2017. Han modtager genvalg. Per Enggaard Haahr ønsker at udtræde af bestyrelsen før tid i forbindelse med repræsentantskabsmødet. Der skal vælges en person til det sidste år af hans valgperiode, der går til 2018.

Derudover skal der gerne vælges to suppleanter.

Sådan ser bestyrelsen ud lige nu (valgperioder angivet i parantes)

Anne Mie Skak Johanson, formand (2016-2020)

Henning Bech-Larsen, næstformand (2016-2020)

Axel Schmidt, tredje medlem af forretningsudvalget (2015-2019)

Anna Grethe Møller (2015-2019)

Jens Henrik Kristiansen (2015-2017)

Per Enggaard Haahr (2014-2018)

Vibeke Follmann (2014-2018)

Anders Bjørnkjær-Nielsen (2014-2018)

Niels Iver Juul, bestyrelsesvalgt medlem (2016-2020)

Hanne Fornitz, medarbejdervalgt medlem (2016-2018)


Procedurer for opstilling af kandidater:

Forslag om kandidater til bestyrelsesvalget skal indsendes skriftligt (e-mail er også skriftligt) til Mission Afrikas sekretariat senest den 15. maj, og kandidatlisten skal være tiltrådt af mindst ti navngivne, tale- og stemmeberettigede medlemmer af repræsentantskabet, som allerede har indbetalt årskontingentet for 2017. Samme person kan kun være stiller for én kandidat.

Procedurer for forslag til dagsorden på repræsentantskabsmødet 2017:

Særlige emner, som ønskes optaget på repræsentantskabsmødets dagsorden, skal være motiverede (dvs. uddybet og begrundet) og være sekretariatet i hænde senest den 15. maj. Forslagene skal være fremsat af mindst tre navngivne, tale- og stemmeberettigede medlemmer af repræsentantskabet, som allerede har indbetalt årskontingentet for 2017.

Økonomimøde den 22. juni klokken 16-18

Husk også, at der er mulighed for at komme forbi Mission Afrikas kontorer før årsmødet og høre om Mission Afrikas økonomi. Vi gennemgår alle udgifter og indtægter og giver god plads til spørgsmål og kommentarer. Det foregår den 22. juni klokken 16-18. Vel mødt.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

TEMADAG: Vi skal bygge en bro til muslimerne

$
0
0

Vi kan ikke forvente, at muslimer bare integrerer sig, hvis vi som kristne ikke først gør en indsats for at møde dem, der hvor de er. Sådan lød en af konklusionerne, da Mission Afrika for nyligt holdt temadag om mødet mellem kristne og muslimer.


Hvordan bør vi som kristne forholde os til islam, både på et åndeligt plan og i det personlige møde med en muslim?

Det spørgsmål var omdrejningspunktet for årets Mission Afrika Dag i Vor Frelses Kirke i Vejle, som tiltrak godt og vel 100 mennesker fra hele landet. Her blev der gennem andagt, sang, oplæg og paneldebat diskuteret og sat fokus på nogle af de udfordringer og problemstillinger, som altid vil være der i mødet mellem religionerne.

Dagens mest eksotiske gæst var George Makeen, der er leder af SAT-7’s arabiske programmer. Til daglig sidder han på kontoret i Nicosia på Cypern, men han lagde vejen forbi Danmark for at fortælle om de refleksioner, han har gjort sig om religionsmødet i Mellemøsten. Han holdt et oplæg om formiddagen, hvor han blandt andet beskrev situationen i Mellemøsten lige nu.

Mange muslimer har de senere år oplevet et meningstab i forbindelse med de mange krige, som har præget Mellemøsten, forklarede George Makeen. Man har været skuffet over de muslimske landes manglende vilje til at modtage flygtninge fra borgerkrigen i Syrien og Irak, og en del muslimer er blevet overrasket over, at det var i det hovedsageligt kristne Europa, hos ”fjenden”, der var mulighed for at søge asyl.

SAT-7 har i mange år forsøgt at tale ind i det tomrum, som mange af Mellemøstens muslimer er efterladt med. Historisk har kristendommen dog haft svært ved at præsentere sig selv passende og forståeligt, forklarede George Makeen. Mange muslimer har fordomme om kristne, fordi de aldrig har mødt nogen. Og det er ikke hjulpet på vej af, at skiftende mellemøstlige diktatorer har brugt splittelse af befolkningsgrupper som en måde at opretholde magten.

På SAT-7 stræber man derfor hele tiden på at tale et sprog, som er uden floskler, og som ikke bliver indforstået. På den måde prøver man at præsentere kristendommens budskab om frelse og nåde for alle, både muslimer og kristne på tværs af de barrikader, som findes i Mellemøsten. Efter oplægget var der tid til spørgsmål, hvor det blandt andet blev snakket om, hvordan vi som danske kristne skal forholde os til kristenforfølgelse i muslimsk-dominerede lande.

Men hvad kan vi så bruge disse refleksioner til i Danmark?

Vi må i hvert fald forstå, at der også skal være plads til uenighed blandt danske kristne, sagde George Makeen. Der er ikke noget enkelt svar på, hvordan man får herboende muslimer i samtale, så de på én gang føler sig både respekteret og udfordret på deres tro. Den slags skal der derfor være plads til at diskutere i kirken. Men vi skal altid huske, at Guds kærlighed, som vi kristne ønsker at udstråle, er større end nogen uenighed. Og så skal vi være klar til at møde den enkelte muslim med den kærlighed, som Gud har vist os.

Sig det med blomster

Deltagerne Else Bech-Larsen og Ruth Thomsen mener begge, det er udfordrende at leve op til. De har haft en oplevelse af, at muslimer i Danmark kan have svært ved at åbne sig op for dansk kultur og begynde at integrere sig. Men hvis Muhammed ikke vil komme til bjerget, så må bjerget komme til Muhammed.

”Vi bliver nødt til at gøre noget, for vi kan ikke bare blive ved med at sidde og lave ingenting og forvente at muslimerne kommer til os. Jeg tror meget, det handler om, at vi går hen og får dem til at opleve, at de er mennesker ligesom os. At vi får en rigtig relation til hinanden. Det er min erfaring, at hvis man har gjort noget godt for en muslim, så vil de gøre alt for en efterfølgende. Men først skal man skabe en relation,” sagde Else Bech-Larsen.

Hun har selv god erfaring med, at bruge kristne helligdage som springbræt til at skabe kontakt. For eksempel, foreslog hun, kan man finde en muslimsk nabo og give dem en påskelilje og få sig en snak om, hvad påske er for noget.

”Jeg tror netop, at hvis vi i Danmark vil, at der skal være plads til alle, og at det ikke skal være islamistiske terrorister, der får lov til at tegne billedet af muslimerne, så er vi nødt til, os danskere, at hjælpe muslimerne til at blive integreret. For hjælper vi dem ikke, hvordan skal de så ellers lære vores kultur at kende, hvis ikke vi inviterer dem indenfor og viser dem, at sådan gør vi, når det er påske,” sagde Else Bech-Larsen.

Tid til snak og diskussion

Hen over frokosten var der mulighed for at snakke og komme hinanden ved. Ved indgangen var der opstillet en plakat, som viste nogle af de udsendte, der har været i Afrika gennem tiden. En flok missions-entusiaster fik hurtigt samlet sig omkring den og ledt an af tidligere nigeriamissionær Elisabeth Holtegaard prøvede de at sætte navn på nogle af missionærerne fra 1970-erne.

Herefter begyndte anden halvdel af dagen, som bød på en paneldebat om, hvordan kirken mest konstruktivt kan møde islam og muslimer. Her deltog Annette Bennedsgaard, provst i Horsens og formand for Folkekirke og Religionsmøde, Morten Kvist, præst for Herning og Gjellerup Valgmenigheder og debattør og bidragyder til Islamkritisk Netværk, samt Krista Bellows, landsleder for tværkulturelt arbejde i Indre Mission og formand for Isralesmissionen.

Som startskud til debatten fik de tre debattører hver 10 minutter at fremlægge deres syn på islam-problematikken. Selvom de tre langt hen ad vejen var rimelig enige om, hvordan vi som kristne bør møde muslimer med respekt, var der alligevel nuancer i deres budskab.

Annette Bennedsgaard var den første der gik på og forklarede, at vi kan snakke nok så meget om dialog, mission og konfrontation, men at det meget tit bliver skrivebordspolitik. Mødet med islam foregår ude i samfundet mellem mennesker, og som kristne bør vi gå ind i det møde kompromisløst og bevidste om, hvad vi selv tror på.

Morten Kvist fortalte sin egen historie om, hvordan han som højskolemand altid har holdt fast i, at vi danskere lever af den frie debat. Han sagde, at en begivenhed som Muhammedkrisen var en nødvendighed for at få danskernes øjne op for, at islam faktisk udgør en trussel mod vores evne til at debattere. Og at der foregår en åndskamp om, hvilken religion, der får lov til at udstikke retningen i vores samfund.

Krista Bellows holdt sig på et mellemmenneskeligt plan og fortalte om sine og kollegers erfaringer i Internationalt Kristent Center. Her møder hun mange mennesker, særligt fra Iran og Afghanistan. Guds ånd arbejder blandt muslimer, sagde hun, men vi skal heller ikke være blinde for, at islam har et ”territorialt gen” i sig, og at vi derfor skal finde ud af, hvordan vi lever bedst lever i fredelig sameksistens med hinanden.

Efterfølgende var der debat, hvor panelisterne diskuterede tre aspekter af religionsmødet: Hvad har islam positivt at tilbyde det danske samfund? Hvad kan vi lære af vores muslimske medborgere? Og hvordan undgår vi, at islamistiske terrorister får lov til at tegne billedet af hele islam?

Til sidst på eftermiddagen var der andagt ved bestyrelsesformand Anne Mie Skak Johanson.Hun bandt dagens diskussioner sammen med et billede: At selvom nogle af os lyder af højdeskræk, så er vi nødt til at bygge en bro, som vi kan møde muslimer på. Det skal vi gøre i stedet for at bygge mure.



Ebola-nyheder fra BBC



Relateret


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Nyt til Baglandet nr. 1, 2017


Job: Genbrugskonsulent i Midt- og Nordjylland (vikar)

$
0
0

Brænder du for genbrug? Og har du lyst til at være en del af et stærkt og kreativt team? Så leder Mission Afrika lige nu efter en som dig.


Opslået 17. marts 2017 – udløber 15. april 2017

Grundet en delvis sygemelding i Mission Afrikas genbrugsteam søger vi hurtigst muligt en vikar, der kan være med til at støtte udviklingen i vores genbrugsbutikker.
Din primære arbejdsopgave vil være at besøge og holde en god kontakt til en række af vores jyske butikker især i området mellem Aarhus og Aalborg.

Du skal hjælpe de frivillige medarbejdere i forhold til salg, indretning, samarbejde, ledelse, kommunikation etc. Opgaverne udfører du i tæt samarbejde med Mission Afrikas genbrugsteam og økonomiteam.

Vi lægger vægt på:
– Du er god til at arbejde sammen med og motivere frivillige.
– Du er idérig og selvstændig.
– Du kan arbejde positivt med på Mission Afrikas tros- og værdigrundlag.
– Det er en fordel, at du har erfaring med genbrugsarbejde, butiksarbejde eller arbejde i en
værdibaseret organisation.
– Du har kørekort og kan evt. stille egen bil til rådighed.

Vi tilbyder:
– Et deltidsvikariat på 20 timer/uge i et halvt år.
– Løn efter kvalifikationer inden for Mission Afrikas lønregulativ.
– Arbejdsgiverbetalt pension på 10 % af den månedlige løn samt sundhedsforsikring.
– Arbejdsplads på vores kontor i Aarhus (eller hjemmearbejdsplads).
– Spændende og meningsfulde opgaver.
– Gode kollegaer, der brænder for sagen.

Ansøgning:
Send hurtigst muligt en kortfattet ansøgning og et CV til Mission Afrika på ma@missionafrika.dk.
Ansøgningerne behandles løbende.
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til generalsekretær Peter Fischer-
Nielsen på tlf. 8672 5050 / 2488 1339.
Der kan i forbindelse med en evt. ansættelsessamtale blive anvendt forskellige tests.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Tag på oplevelsesrejse med Mission Afrika

$
0
0

Lige nu har du muligheden for at rejse med Mission Afrika til Cypern eller Cameroun. Du kan læse mere om de spændende ture her.


Hvis du ikke allerede har lagt planer for efteråret, så har Mission Afrika et tilbud, du ikke må gå glip af.

Den 7. oktober flyver vi nemlig til Cypern, og du er inviteret med på rejsen, hvor vi blandt andet skal se SAT-7’s studier, gå i Paulus’ fodspor – og spise masser af god, mellemøstlig og græsk Meze.

Hvis det lyder som noget, du kunne være interesseret i, kan du læse meget mere om turen her (klik på billedet):

Prisen ligger omkring 7.800,- og det er inklusive hotel med morgenmad og aftensmad. Der er seneste tilmeldingsfrist den 17. april, så det er med at skynde sig, hvis du vil have en plads.

Cameroun i 2018

Cameroun bliver ofte kaldt “miniature Afrika”, fordi det rummer hele essensen af Afrikas kontinent med regnskov i den ene ende og ørken i den anden. Klimaet, folket, maden og kulturen er noget helt særligt og en oplevelse værd, så derfor giver vi dig nu muligheden for at få Cameroun ind under huden, når vi til februar 2018 rejser derned.

Med den erfarne rejseleder Sten Erik Løvgreen vil du blive ført til både syd og nord og få mulighed for at møde menneskerne i Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun – en kirke i konstant vækst, men med mange udfordringer i et land, der også er præget af fattigdom.

Klik her (på billedet) for at læse mere:

Tilmeldingen åbner efter påske, og programmet er stadig under udarbejdelse. Prisen forventes at ende omkring 16.000,-.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Informationsreferat fra Missions Afrikas bestyrelsesmøde 11. marts 2017

$
0
0

Til stede: Anne Mie Skak Johanson, Henning Bech-Larsen, Axel Schmidt, Vibeke Follmann, Anne Grethe Møller, Niels Iver Juhl, Hanne Fornitz (medarbejderrepræsentant), Peter Fischer-Nielsen, Torben Hesselbjerg (under punkter vedr. økonomi), Maria Haahr og Thore Eklund (under de internationale punkter).

Nyt kongevalg medlem af bestyrelsen

Formanden bød velkommen til det nye kongevalgte bestyrelsesmedlem, Niels Iver Juul, sognepræst i Farsø.

Generalens orientering
Peter Fischer-Nielsen gav herefter bestyrelsen en grundig orientering om, hvad der rører sig lige nu i Mission Afrika på sekretariatet og i den daglige drift. I forhold til netværk er der nu gang i frivillighedsudvalget, som mødtes for første gang 8. marts. Udvalget så på oplæg fra Jakob Stensig Henneberg vedrørende netværksaktiviteter i de kommende år.  Der har desuden været opstartsmøde til SAT-7 projektgruppe den 6. marts. Der er gennemført en vellykket SAT-7 postkortkampagne i forhold til kirker og genbrugsbutikker. Mission Afrika havde i december 2016 Biskop Peter Bartimawus (LCCN) på besøg. Sammen med Elisabeth Holtegaard påbegyndtes sorteringen af etnografika med henblik på tilbagelevering til LCCN. I forbindelse med besøget var der et offentligt møde i Højbjerg. Der er indgået samarbejdsaftale med HRT Textiles, Herning, omkring tøjprojekt i Mali, og initiativet er blevet omtalt i forskellige medier. Som noget nyt er Haderslev Stift i gang med et projekt, de kalder ”Præster uden grænser”. Mission Afrika har budt ind med forslag.

Mission Afrika dag
Mission Afrika Dag blev afholdt i Vejle den 4. marts. Der var særdeles gode bidragsydere/oplægsholdere. Holstebro har “budt ind” på Mission Afrika dagen i 2018. Vi kan evt. overveje at gøre brug af kontakter i stiftsudvalget. George Makeen (SAT-7) deltog i Mission Afrika dagen og i forskellige andre aktiviteter i forbindelse med sit besøg i Danmark.

Internationalt arbejde
Af korttidsudsendelser har Ida Høgsbro og Linda Wiuff havde et godt og udbytterigt ophold i Sierra Leone. Lene Skovmark Kofoed forventes fortsat at blive sendt til Cameroun senere på året med henblik på undervisning i Kristuskransen. Tre provstivolontører sendes til Cameroun i efteråret. De to sygeplejersker, der skulle have været til Sierra Leone, er indtil videre på standby.

Der har været afholdt en række partnerbesøg. Rejserapporter fra besøgene blev fremlagt for bestyrelsen og drøftet. Der var rapporter fra besøg hos MFLM (Mali) med deltagelse i generalforsamlingen, rapport fra PROCMURA-møde, hvor det var interessant at møde den nye leder. Der har været besøg hos SAT-7 med genforhandling af krontakt for Mette og Claus Swartz Andersen. Forud for SAT-7 partnerskabsmødet i marts i Libanon er der kommet oplæg til nye partnerskabsvilkår, som bl.a. betyder, at udgifter til sekunderet stab kan opfattes som en del af partnerskabsgebyret. Dette oplæg bakkes op af bestyrelsen. I forbindelse med årsmødet i LCCN var der dansk repræsentation. Bestyrelsen ser frem til det fremadrettede samarbejde med den nye ærkebiskop. Der er for nuværende interesse for at arbejde videre med ideen om en projektgruppe omkring håndværkerskolen. Der har været besøg hos EFLC og EELRCA. I forhold til skolearbejdet i Centralafrika, så er der nu 637 elever fordelt på 5 skoler. I den gamle fulanipigeskole i Bohong er der over 180 elever fordelt på drenge og piger. Der er arbejdet meget kvantitativt og kvalitativt med udvikling og forankring herunder på det pædagogiske område. Driften af Mission Afrikas stipendie- og kapacitetsopbygningsprogram går godt. Der er allerede bevilget ca. 340.000 kr. i år.

Korruptionssag i Sierra Leone

Hos ADB er der rejst korruptionsanklager mod kirkens ledelse. Bestyrelsen bakker op om de midlertidige beslutninger, som sekretariatet og FU har taget: At der foreløbigt ikke overføres penge til ADB, og at der heller ikke udsendes medarbejdere og frivillige udsendinge (volontører). Det er ikke for nuværende muligt at beslutte gennemgribende ændringer. Vi afventer resultater fra antikorruptionsmyndighedernes undersøgelse og det anglikanske systems behandling af sagen. Det kan være nødvendigt, at der i forbindelse med regnskabsaflæggelsen gøres opmærksom på, at der kan rejses krav fra Danida om tilbagebetaling af 236.000 kr. Bestyrelsen beslutter endvidere at Mission Afrika skal have udarbejdet en antikorruptionspolitik, når den aktuelle sag er færdigbehandlet, og efter at vi har diskuteret værdier i Mission Afrika.

Nye handleplaner
Der skal i den kommende tid udarbejdes nye handleplaner med en række af Mission Afrikas partnere. Der mangler for nuværende opdaterede værdibaserede partnerskabsaftaler med vores partnere. Partnerskabsaftalerne skal tage afsæt i Vision 2012, da dette er et fælles dokument lavet med Mission Afrikas partnere. I handleplanerne indskrives som mål, at der udarbejdes en ny partnerskabsaftale inden for det første 1½ år af handlingsplanen. Det giver ikke for nuværende mening at arbejde med handlingsplaner for ABD grundet den aktuelle korruptionssag. I forhold til EFLC og EELRCA vil processen forløbe sideløbende

Handleplan for MFLM blev drøftet. MFLM er den af vores partnere, som er længst fremme i forhold til at anvende elektroniske hjælpemidler (mobil ministry) i både evangelisations- og udviklingssammenhænge. MFLM vil også – når sikkerheden igen tillader det – være oplagt til udveksling og volontører. MFLM’s repræsentantskab har i januar 2017 godkendt ændringer i vedtægter og forretningsorden for repræsentantskabet, og ny handlingsplan 2017-2020 er vedtaget. Der arbejdes på at få nye medlemmer ind i repræsentantskabet, som også er bidragsydere til arbejdet. Der skelnes mellem lokale og internationale bidragsydere. Dette er starten på en proces, hvor selvstændigheden i organisationen øges, og hvor Mission Afrika kan komme til at bære mindre organisatorisk. Nye medlemmer af repræsentantskabet vil også på sigt kunne vælges ind i bestyrelsen. Handlingsplanen er allerede besluttet på MFLM’s repræsentantskabsmøde. Der udarbejdes et tillægsdokument, som omhandler den del af samarbejdet mellem MA  og MFLM, der ikke er med i den generelle handlingsplan. Det drejer sig bl.a. om udveksling, kommunikation og fundraising.

Økonomi
Der forventes et endeligt overskud på cirka 2,9 millioner kr. i 2016, hvilket er væsentligt bedre end budgetteret. Det er særligt ekstraordinært store arvemidler og indtægtsførelse af ejendom i Sædding, der er årsag til resultatet. Omsætningen i genbrug er faldet med 300.000 kr. i forhold til forventningerne. Også gaveindtægterne er faldende i 2016. Behovet for gaver er altså stadig stort. Likviditetssituationen er i øjeblikket god. Der er cirka 1,6 millioner kr. i likvide midler. Genopretningsplanen går planmæssigt. Likviditeten forventes allerede i år at blive så god, at der ikke bliver behov for at trække på kassekreditten. For nuværende er indtægterne generelt faldende, så det giver ikke umiddelbart mulighed for at øge udgifterne væsentligt. Bestyrelsen blev præsenteret for et udkast til ny fundraisingstrategi. Udkastet blev drøftet, og det blev besluttet at ansætte en person til fundraisingarbejdet i en tidsbegrænset periode (til udgangen af 2018) med mulighed for forlængelse.

Mission Afrika Genbrug
Genbrugsudvalget (GU) har i en periode haft ekstraordinært mange konkrete opgaver i forhold til møder i og opfølgning på butikkerne. Genbrugsudvalget opfordrer bestyrelsen til i højere grad at se genbrugsarbejdet som et forretningsområde. Det er ikke kun det sociale, som også er en stor del af butikkernes virke, der skal være i fokus. Genbrugsarbejdet er vigtigt for Mission Afrikas økonomi også nu, hvor kredsene stille og roligt lukker og derved ikke kan samle penge ind. Genbrugsudvalget opfordrer bestyrelsen til at have fokus på at drive genbrugsarbejdet professionelt. Der skal både være et forretningsmæssigt og bemandingsmæssigt fokus. Det besluttes at der i forbindelse med det bestyrelsesmøde, hvor GU deltager, skal være en god drøftelse af samspillet mellem bestyrelsen og GU. Der er ønsker fra genbrugsteamet om at få tilført flere ressourcer til arbejdet. Peter Fischer-Nielsen havde møde med teamet den 7. marts og lyttede der til teamets tanker og behov både i forhold til den nuværende situation og den mere langsigtede udvikling. Peter Fischer Nielsen udarbejder en indstilling til bestyrelsesmødet i juni i forhold til evt. langsigtede organisatoriske ændringer. GU ønsker, at der skal laves en ændring i kommissoriet i forhold til mødefrekvens, således at det kommer til at stå, at der afholdes mindst fire årlige møder. Bestyrelsen godkendte denne ændring.

Anne Mie Skak Johanson (bestyrelsesformand)



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Informationsreferat fra Missions Afrikas bestyrelsesmøde 11. marts 2017

$
0
0

Til stede: Anne Mie Skak Johanson, Henning Bech-Larsen, Axel Schmidt, Vibeke Follmann, Anne Grethe Møller, Niels Iver Juhl, Hanne Fornitz (medarbejderrepræsentant), Peter Fischer-Nielsen, Torben Hesselbjerg (under punkter vedr. økonomi), Maria Haahr og Thore Eklund (under de internationale punkter).

Nyt kongevalg medlem af bestyrelsen

Formanden bød velkommen til det nye kongevalgte bestyrelsesmedlem, Niels Iver Juul, sognepræst i Farsø.

Generalens orientering

Peter Fischer-Nielsen gav herefter bestyrelsen en grundig orientering om, hvad der rører sig lige nu i Mission Afrika på sekretariatet og i den daglige drift. I forhold til netværk er der nu gang i frivillighedsudvalget, som mødtes for første gang 8. marts. Udvalget så på oplæg fra Jakob Stensig Henneberg vedrørende netværksaktiviteter i de kommende år.  Der har desuden været opstartsmøde til SAT-7 projektgruppe den 6. marts. Der er gennemført en vellykket SAT-7 postkortkampagne i forhold til kirker og genbrugsbutikker. Mission Afrika havde i december 2016 Biskop Peter Bartimawus (LCCN) på besøg. Sammen med Elisabeth Holtegaard påbegyndtes sorteringen af etnografika med henblik på tilbagelevering til LCCN. I forbindelse med besøget var der et offentligt møde i Højbjerg. Der er indgået samarbejdsaftale med HRT Textiles, Herning, omkring tøjprojekt i Mali, og initiativet er blevet omtalt i forskellige medier. Som noget nyt er Haderslev Stift i gang med et projekt, de kalder ”Præster uden grænser”. Mission Afrika har budt ind med forslag.

Mission Afrika dag

Mission Afrika Dag blev afholdt i Vejle den 4. marts. Der var særdeles gode bidragsydere/oplægsholdere. Holstebro har “budt ind” på Mission Afrika dagen i 2018. Vi kan evt. overveje at gøre brug af kontakter i stiftsudvalget. George Makeen (SAT-7) deltog i Mission Afrika dagen og i forskellige andre aktiviteter i forbindelse med sit besøg i Danmark.

Internationalt arbejde

Af korttidsudsendelser har Ida Høgsbro og Linda Wiuff havde et godt og udbytterigt ophold i Sierra Leone. Lene Skovmark Kofoed forventes fortsat at blive sendt til Cameroun senere på året med henblik på undervisning i Kristuskransen. Tre provstivolontører sendes til Cameroun i efteråret. De to sygeplejersker, der skulle have været til Sierra Leone, er indtil videre på standby.

Der har været afholdt en række partnerbesøg. Rejserapporter fra besøgene blev fremlagt for bestyrelsen og drøftet. Der var rapporter fra besøg hos MFLM (Mali) med deltagelse i generalforsamlingen, rapport fra PROCMURA-møde, hvor det var interessant at møde den nye leder. Der har været besøg hos SAT-7 med genforhandling af krontakt for Mette og Claus Swartz Andersen. Forud for SAT-7 partnerskabsmødet i marts i Libanon er der kommet oplæg til nye partnerskabsvilkår, som bl.a. betyder, at udgifter til sekunderet stab kan opfattes som en del af partnerskabsgebyret. Dette oplæg bakkes op af bestyrelsen. I forbindelse med årsmødet i LCCN var der dansk repræsentation. Bestyrelsen ser frem til det fremadrettede samarbejde med den nye ærkebiskop. Der er for nuværende interesse for at arbejde videre med ideen om en projektgruppe omkring håndværkerskolen. Der har været besøg hos EFLC og EELRCA. I forhold til skolearbejdet i Centralafrika, så er der nu 637 elever fordelt på 5 skoler. I den gamle fulanipigeskole i Bohong er der over 180 elever fordelt på drenge og piger. Der er arbejdet meget kvantitativt og kvalitativt med udvikling og forankring herunder på det pædagogiske område. Driften af Mission Afrikas stipendie- og kapacitetsopbygningsprogram går godt. Der er allerede bevilget ca. 340.000 kr. i år.

Korruptionssag i Sierra Leone

Hos ADB er der rejst korruptionsanklager mod kirkens ledelse. Bestyrelsen bakker op om de midlertidige beslutninger, som sekretariatet og FU har taget: At der foreløbigt ikke overføres penge til ADB, og at der heller ikke udsendes medarbejdere og frivillige udsendinge (volontører). Det er ikke for nuværende muligt at beslutte gennemgribende ændringer. Vi afventer resultater fra antikorruptionsmyndighedernes undersøgelse og det anglikanske systems behandling af sagen. Det kan være nødvendigt, at der i forbindelse med regnskabsaflæggelsen gøres opmærksom på, at der kan rejses krav fra Danida om tilbagebetaling af 236.000 kr. Bestyrelsen beslutter endvidere at Mission Afrika skal have udarbejdet en antikorruptionspolitik, når den aktuelle sag er færdigbehandlet, og efter at vi har diskuteret værdier i Mission Afrika.

 Nye handleplaner
Der skal i den kommende tid udarbejdes nye handleplaner med en række af Mission Afrikas partnere. Der mangler for nuværende opdaterede værdibaserede partnerskabsaftaler med vores partnere. Partnerskabsaftalerne skal tage afsæt i Vision 2012, da dette er et fælles dokument lavet med Mission Afrikas partnere. I handleplanerne indskrives som mål, at der udarbejdes en ny partnerskabsaftale inden for det første 1½ år af handlingsplanen. Det giver ikke for nuværende mening at arbejde med handlingsplaner for ABD grundet den aktuelle korruptionssag. I forhold til EFLC og EELRCA vil processen forløbe sideløbende

Handleplan for MFLM blev drøftet. MFLM er den af vores partnere, som er længst fremme i forhold til at anvende elektroniske hjælpemidler (mobil ministry) i både evangelisations- og udviklingssammenhænge. MFLM vil også – når sikkerheden igen tillader det – være oplagt til udveksling og volontører. MFLM’s repræsentantskab har i januar 2017 godkendt ændringer i vedtægter og forretningsorden for repræsentantskabet, og ny handlingsplan 2017-2020 er vedtaget. Der arbejdes på at få nye medlemmer ind i repræsentantskabet, som også er bidragsydere til arbejdet. Der skelnes mellem lokale og internationale bidragsydere. Dette er starten på en proces, hvor selvstændigheden i organisationen øges, og hvor Mission Afrika kan komme til at bære mindre organisatorisk. Nye medlemmer af repræsentantskabet vil også på sigt kunne vælges ind i bestyrelsen. Handlingsplanen er allerede besluttet på MFLM’s repræsentantskabsmøde. Der udarbejdes et tillægsdokument, som omhandler den del af samarbejdet mellem MA  og MFLM, der ikke er med i den generelle handlingsplan. Det drejer sig bl.a. om udveksling, kommunikation og fundraising.

Økonomi

Der forventes et endeligt overskud på cirka 2,9 millioner kr. i 2016, hvilket er væsentligt bedre end budgetteret. Det er særligt ekstraordinært store arvemidler og indtægtsførelse af ejendom i Sædding, der er årsag til resultatet. Omsætningen i genbrug er faldet med 300.000 kr. i forhold til forventningerne. Også gaveindtægterne er faldende i 2016. Behovet for gaver er altså stadig stort. Likviditetssituationen er i øjeblikket god. Der er cirka 1,6 millioner kr. i likvide midler. Genopretningsplanen går planmæssigt. Likviditeten forventes allerede i år at blive så god, at der ikke bliver behov for at trække på kassekreditten. For nuværende er indtægterne generelt faldende, så det giver ikke umiddelbart mulighed for at øge udgifterne væsentligt. Bestyrelsen blev præsenteret for et udkast til ny fundraisingstrategi. Udkastet blev drøftet, og det blev besluttet at ansætte en person til fundraisingarbejdet i en tidsbegrænset periode (til udgangen af 2018) med mulighed for forlængelse.

Mission Afrika Genbrug

Genbrugsudvalget (GU) har i en periode haft ekstraordinært mange konkrete opgaver i forhold til møder i og opfølgning på butikkerne. Genbrugsudvalget opfordrer bestyrelsen til i højere grad at se genbrugsarbejdet som et forretningsområde. Det er ikke kun det sociale, som også er en stor del af butikkernes virke, der skal være i fokus. Genbrugsarbejdet er vigtigt for Mission Afrikas økonomi også nu, hvor kredsene stille og roligt lukker og derved ikke kan samle penge ind. Genbrugsudvalget opfordrer bestyrelsen til at have fokus på at drive genbrugsarbejdet professionelt. Der skal både være et forretningsmæssigt og bemandingsmæssigt fokus. Det besluttes at der i forbindelse med det bestyrelsesmøde, hvor GU deltager, skal være en god drøftelse af samspillet mellem bestyrelsen og GU. Der er ønsker fra genbrugsteamet om at få tilført flere ressourcer til arbejdet. Peter Fischer-Nielsen havde møde med teamet den 7. marts og lyttede der til teamets tanker og behov både i forhold til den nuværende situation og den mere langsigtede udvikling. Peter Fischer Nielsen udarbejder en indstilling til bestyrelsesmødet i juni i forhold til evt. langsigtede organisatoriske ændringer. GU ønsker, at der skal laves en ændring i kommissoriet i forhold til mødefrekvens, således at det kommer til at stå, at der afholdes mindst fire årlige møder. Bestyrelsen godkendte denne ændring.

Anne Mie Skak Johanson (bestyrelsesformand)



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Dagsorden til bestyrelsesmøde i Mission Afrika april 2017

Viewing all 807 articles
Browse latest View live