Quantcast
Channel: Mission Afrika
Viewing all 812 articles
Browse latest View live

SAT-7 har spredt Guds kærlighed i 20 år

$
0
0

På netværkskonferencen den 6. til 8. april 2016 fejrer den kristne satellit-tv-station SAT-7 sin 20-års-fødselsdag – og Mission Afrika er med.

  • SAT-7 har 933.064 fans på Facebook og 16.438 på Twitter
  • 1/3 af alle børn i Irak ser SAT-7 KIDS
  • 228.972 har foreløbigt set en video på SAT-7 ARABIC’s YouTube-kanal

Ovenstående er blot nogle af de imponerende tal, som satellit-tv-stationen SAT-7 har offentliggjort i forbindelse med 20-årsjubilæet for stationens arbejde med at udsende det kristne budskab til millioner af mennesker i Mellemøsten og Nordafrika.

Jubilæet bliver blandt andet fejret på den årlige netværkskonference, der løber af stablen fra den 6. til den 8. april 2016. Konferencen foregår i år på Cypern, og fra Mission Afrika deltager blandt andre Peter Fischer-Nielsen (generalsekretær), Steen Skovsgaard (biskop, Lolland-Falsters Stift) og vores udsendte missionærpar til SAT-7, Mette og Claus Swartz Andersen.

”Jeg ser frem til at møde SAT-7’s dedikerede medarbejdere og høre nyt om deres arbejde med at bringe det kristne evangelium i spil i Mellemøsten og Nordafrika. Der sker så meget i regionen, der kan gøre os triste, men SAT-7’s arbejde er et strålende lyspunkt. Det bliver godt at blive mindet om, at de mørke kræfter ikke er de eneste i denne konflikt- og krigsramte region,” siger Peter Fischer-Nielsen.

Også på Cypern glæder man sig til konferencen, der vil rumme både små og store oplevelser for deltagerne.

”Mange særlige gæster vil gæste os og dele, hvordan de har oplevet SAT-7 som et afgørende medie til at sprede Guds kærlighed. Vi vil høre nyt fra regionernes internationale råd, tidligere og nuværende stabsansatte, SAT-7’s partnere og andre venner af sagen. SAT-7’ kanaldirektører vil vise dynamiske videoer og multimediepræsentationer fra deres respektive kanaler og på den måde understrege, hvordan SAT-7 gør en forskel i seernes liv,” siger Terence Ascott, direktør for SAT-7.

I det næste nummer af Mission Afrika Bladet, der udkommer i maj måned, kan du læse meget mere om konferencen og 20-årsjubilæet på Cypern.

Giv også gerne SAT-7 en god fødselsdagsgave, så satellit-tv-stationen fortsat kan sprede Guds kærlighed til de trængte kristne og muslimerne i Mellemøsten og Nordafrika. Tak for enhver gave!


Støt Projekt 0004: SAT-7 nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Relateret


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Er kredsen sluttet?

$
0
0

Den første “Sudankreds” blev oprettet i 1913 og den seneste i 1968. Men hvordan står det egentlig til med kredsarbejdet i Mission Afrika i dag?


Artiklen er første gang udgivet i Nyt til Baglandet nr. 1, 2016

Det finurlige spørgsmål i overskriften er med vilje dobbelttydigt. En sluttet kreds kan være stoppet og holdt op med at fungere, men den kan jo også stadig være ‘en sluttet kreds’, der er liv og aktiviteter i.

Efter fire år i bestyrelsen meldte jeg mig som kontraktansat frivillig i Mission Afrika. Jeg ville især gerne give vores missionskredse et service-eftersyn, så vi kunne få et overblik over antallet af eksisterende kredse og deres behov. Aftalen blev, at jeg skulle ringe rundt til alle de kredse, som Mission Afrika havde i sin database, og udarbejde en rapport med pointer fra samtalerne.

Rapporten er ikke helt færdig endnu, men jeg er færdig med min ringerunde og vil meget gerne fortælle jer i baglandet om mine oplevelser i samtalerne med ”Mission Afrikas rødder”.

Sådan ligger landet
På papiret havde vi 99 kredse, hvoraf to var på Færøerne, og tre var genbrugsbutikker, tilmeldt som kredse. Altså skulle jeg i gang med at ringe rundt til i alt 94 kredse. Indrømmet: Det har været et stort arbejde, men det har samtidig været nogle meget spændende og berigende samtaler!

Opmuntrende nyheder fra ringerunden

  • Der eksisterer i dag 61 kredse i Danmark og 1 på Færøerne
  • Der er mennesker, der har ledet en kreds i næsten 50 år.
  • Der findes tre kredse, som har virket i samme sogn i 100 år.
  • Nogle kredse må arrangere kørsel, for at alle kan være med.
  • Nogle mennesker er alene tilbage i kredsen. ”De andre ligger på kirkegården,” sagde én og tilføjede: ”Men I må ikke lukke kredsen, for jeg samler stadig et pænt beløb ind til årsmødegaven”.

En del har fortalt, at deres kreds hænger i en tynd tråd, men det gælder bestemt ikke dem alle. To kredsformænd har jeg ikke kunnet få kontakt til, og jeg kunne konstatere, at 31 kredse er ’sluttet’, altså nedlagt. 18 kredse består af én trofast person, som enten samler årsmødegaven ind eller er Mission Afrikas ‘ansigt’ i sognet eller i regionen. Endelig er der så 43 levende kredse – fra København til Esbjerg, og fra Tønder til Vrå – der stadig holder regulære ”Sudanmøder” i hjemmene. De fleste mødes månedligt og i hvert fald en gang i kvartalet. At 43 kredse stadig lever fylder mig med beundring. Deres kærlighed og trofasthed til mission har gjort et dybt indtryk på mig, og jeg vil gerne bidrage til, at vi fremover hjælper dem på bedste vis.

Da jeg påtog mig opgaven med at ringe rundt til kredsene, var jeg lidt overvældet og meget spændt på, hvad jeg nu ville finde ud af. Jeg vidste godt, at vi ikke skulle regne med, at unge mennesker vil engagere sig i de traditionelle kredse. Men jeg var også meget bevidst om, at det er et stort tab for vores mission, hver gang vi mister trofaste medlemmer og forbedere. Mange beklagede da også, at de ikke evnede at gøre de unge interesseret i at være med. Som én sagde: ”Vi er så heldige at have fået to unge med i kredsen – to unge på 68”. Så denne undersøgelse må for bestyrelsen være en bekræftelse på, at det er rigtigt med de nye visioner om at gøre Mission Afrika mere netværksbaseret. Mission Afrika skal værne om det gamle bagland, som i trofasthed har fulgt arbejdet, og hvis foldede hænder vi får svært ved at erstatte. Men Mission Afrika skal også skabe nye tiltag for yngre generationer, så et nyt bagland kan vokse ud af Mission Afrika.

Hvad gør vi nu?
På de gamle kartotekskort er den sidste kreds indskrevet i 1968 som kreds nr. 626. Om det så angiver det største antal kredse, der har været, ved jeg ikke, men i min logik stemmer det godt overens med, at antallet af udsendte missionærer toppede i netop det år. Nye kredse er altid blevet dannet omkring udsendelsen af nye missionærer, så venner og bekendte kunne mødes for at læse missionærbrevene og støtte arbejdet. Ergo er det en udfordring til missionen, at så få missionærer er udsendt fra Danmark – og endnu en påmindelse om vigtigheden af, at der tænkes i nye netværksbaserede muligheder. Samtidig skal vi også huske at dele viden og inspiration med de aktive kredse på bedste vis.

Blå bog: Lilly Krarup

  • 71 år
  • Frivillig i Mission Afrika og forhenværende bestyrelsesmedlem 2011-2015
  • Uddannelser: lærer, autoriseret tegnsprogstolk og magister i døvepædagogik
  • Udsendt til Nigeria 1970-1975
  • Bosiddende i Snejbjerg med sin mand, Niels Thure Krarup

Før jeg startede min ringe-runde, besøgte jeg en kreds i Aarhus – både for at få en fornemmelse af samværet i en kreds og for at finde de spørgsmål, der var relevante i en telefonsnak med de andre. Det besøg gav både inspiration til mig og til dem, tror jeg. Og da min ringe-runde var sluttet, besøgte jeg en kreds på Fyn. De syntes – meget beskedent – at det var alt for langt for mig at køre, men jeg insisterede og var virkelig glad for at være med, og de var glade for at høre nyt fra mine besøg i Nigeria i stedet for at læse om besøgene i bladet eller på hjemmesiden. Vi har ikke længere landsdelssekretærer i Mission Afrika, der kan tage personligt ud til kredsmøder. Derfor vil jeg foreslå bestyrelsen, at en gruppe af frivillige og ‘ambassadører’ fremover må sættes i gang med at dele deres viden på bedste vis til inspiration i kredsene.

Skulle du have lyst til at læse den mere fyldige rapport om denne undersøgelse, så kan du sende en mail til mig på lilly@missionafrika.dk.



Ebola-nyheder fra BBC



Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Dagsorden til bestyrelsesmødet den 15. april 2016

$
0
0

Dato: 15. april 2016 klokken 10-16
Sted: Højbjerg

  1. Dagsorden og referat
  2. Generel mundtlig orientering fra generalsekretæren
  3. Prioriteringer i Mission Afrikas internationale arbejde
  4. Mulighed for ansættelse af regional koordinator i Afrika
  5. Aktuelle sager og udviklinger i det internationale arbejde
  6. Aktuel sikkerhedsvurdering
  7. Økonomi
  8. Aktuel udvikling i genbrugsarbejdet
  9. Aktuelle udviklinger i Mission Afrikas netværk
  10. Forberedelse af DMR og DMRU generalforsamling 26. april 2016
  11. Evaluering af Mission Afrika Dag 5. marts 2016
  12. Bestyrelsesvalg 2016
  13. Forberedelse af MUS-samtale med generalsekretæren
  14. Kommende møder
  15. Evt.


Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Byd vores nye journalist velkommen

$
0
0

Anne Sofie Bjørn Bitsch er gået på barselsorlov, men hendes kontor og opgaver overlades i trygge hænder til nyansatte Philip Christoffersen. Han skal holde hjulene i gang i Mission Afrikas kommunikationsafdeling.


Det næste års tid vil der være et nyt navn som afsender på Mission Afrikas blade og nyhedsmails, når Philip Christoffersen fra den 15. april overtager posten som Mission Afrikas journalist. Det sker, fordi Anne Sofie Bjørn Bitsch går på barselsorlov og først vender tilbage til maj næste år.

Philip Christoffersen har tidligere været journalistpraktikant og freelancer for Kristeligt Dagblad, hvor han primært har beskæftiget sig med tros- og kirkestof. I Mission Afrika skal han være redaktør, journalist, korrekturlæser og medie-altmuligmand på alle organisationens udgivelser og kanaler. Både blade og hjemmeside.

Philip Christoffersen

Født 1990.

Journalistuddannet og er kæreste med en sød pige, der også er journalist.

Spiller gerne musik og har for nyligt erhvervet sig en blokfløjte – dog med blandet modtagelse.

Har været meget aktiv i Alpha Danmark i både Aarhus og København.

Nærmer sig 1000 venner på Facebook!

“Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med alle de opgaver, som allerede ligger klar på mit skrivebord. Mission Afrika er en spændende organisation med et vigtigt formål. Den er god til at sætte engagerede frivillige i gang, og jeg ser meget frem til at skulle arbejde sammen med en masse forskellige mennesker, der brænder for deres opgaver,” siger han.

Philip Christoffersen er 25 år og barnebarn af missionærparret Birgit og Aksel Mortensen, der var udsendt til Nigeria for Dansk Forenet Sudanmission i 1960-erne. Han er derfor vokset op med et hav af historier og lysbilleder fra Afrika. Selv var han med sine forældre og søster i Cambodia fra 2004-2005, så han har erfaring med, hvad det vil sige at være udsendt for en missionsorganisation.

I sin fritid er Philip Christoffersen blandt andet involveret i Apostelkirken på Vesterbro i  København, hvor han også bor og én dag om ugen skal arbejde fra.

“Jeg håber, jeg kan være med til at gøre samarbejdet og kommunikationen mellem hovedstadsområdets og fastlandet endnu bedre, end den er nu,” siger Philip Christoffersen, der har første arbejdsdag i Aarhus i dag.

“Der bliver helt sikkert en masse nyt, der lige skal ind under huden, men jeg vil sige, at man altid kan ringe eller skrive til mig, hvis man har et spørgsmål eller en idé til en artikel. Det nok vigtigste i mit arbejde er, at alle medlemmer føler sig set, hørt og snakket til. Så derfor glæder jeg mig også til at snakke med jer, hvad end det drejer sig om ris eller ros,” siger han.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Informationsreferat fra Mission Afrikas bestyrelsesmøde 15. april 2016

$
0
0

Det internationale arbejde var hovedpunktet på bestyrelsens møde den 15. april 2016. Både drøftelse af den fremtidige plan og orientering fra det aktuelle arbejde var på dagsordenen, og endvidere skulle der kigges på Mission Afrika Genbrug og følges op på økonomi.

Til stede ved mødet: Anne Mie Skak Johanson, Henning Bech-Larsen, Axel Schmidt, Poul Erik Knudsen, Per Enggaard Haahr, Vibeke Follmann, Anders Bjørnkjær-Nielsen, Jens Henrik Kristiansen, Villy Pedersen, Peter Fischer-Nielsen samt Torben Hesselbjerg (under punkter vedr. Mission Afrika genbrug og økonomi) og Maria Haahr (under punkter vedr. det internationale arbejde)

Generalsekretærens orientering

Der arbejdes løbende med at skabe gode arbejdsforhold for alle medarbejdere i MA. Politikker, procedurer og retningslinjer samles i MA´s medarbejderhåndbog. Her er der kommet en ny version, som er udleveret til medarbejderne i februar. Håndbogen er opdateret i forhold til omorganisering, og nye politikker er indarbejdet mht. sikkerhed, barsel og løn. Der er også gennemført en APV-undersøgelse blandt medarbejderne. Undersøgelsen viser udfordringer med arbejdspres. Dette tages op som tema ved de MUS-samtaler, ledelsen har med alle medarbejdere i juni, og på et medarbejdermøde i efteråret.

Der er fundet en barselsvikar for vores kommunikationsmedarbejder. Det er Philip Christoffersen. Philip Christoffersen er fra København og har tidligere arbejdet som freelance journalist på Kristeligt Dagblad. Philip Christoffersen tiltrådte stillingen den 15. april.

Der arbejdes til stadighed med implementering af Vision 2020. En skriftlig status præsenteres ved bestyrelsesmødet 19. maj 2016

Internationalt arbejde

På baggrund af drøftelser og beslutninger på bestyrelsesmødet 6. februar og med udgangspunkt i oplæg fra sekretariatet blev de fremtidige overordnede prioriteringer i Mission Afrikas internationale arbejde drøftet. Beslutningerne vil i første omgang bliver kommunikeret til vores partnere og de enkelte projekter. En samlet orientering vil blive givet i den skriftlige årsberetning og på årsmødet i september.

Bestyrelsen ser positivt på, at der kan ansættes en regional koordinator bosiddende i Vestafrika. Forslaget tages med i budgetforhandlingerne i efteråret 2016, hvor sekretariatet også kommer et udkast til stillingsopslag.

Maria Haahr og Peter Fischer-Nielsen orienterede efterfølgende om forskellige aktuelle udviklinger i Mission Afrikas partnerarbejde:

  • Thore Eklund har besøgt MFLM i februar. Udviklingsprojektet PADCI har nogle udfordringer, og det er nødvendigt med tættere opfølgning ved vores konsulent Etienne Dembele eller en anden konsulent. Muligheden for et engagement via MFLM i Senegal blev drøftet med Normisjon. Udviklingen i MFLM tages grundigere op på bestyrelsesmødet 19. maj.
  • Maria Haahr og Thore Eklund besøgte EFLC i marts. Seneste bevilling fra DMRU (250.000 kr.) til flygtninge fra Boko Haram i Nordcameroun er ved at blive fordelt. Der søges eksterne midler til opfølgningsaktiviteter for flygtninge. Frem for at ansøge DMRU om midler til PACOVIPE 2 prioriteres ansøgning til andre formål, evt. aktiviteter vedrørende kristen-muslimske relationer. Et mindre nyt pilotprojekt til afløsning af PACOVIPE med fokus på gedeavl søges gennemført ved midler fra privat donor. EFLC er åben for at modtage foreløbigt 2 volontører, seniorvolontører og studierejser fra efteråret 2016 og evt. også korttidsudsendte.
    EELRCA er ved at formulere tanker om fremtidige prioriteringer på sundhedsområdet. Der vil formentlig komme et ønske om at oprette en form for operationsstue ved sundhedscenteret i Bohong og i den forbindelse opkvalificering af sundhedspersonalet.
  • Der er desuden taget hul på en proces i forhold til at omdefinere skolearbejdet i EELRCA, i lyset af at der ikke er flere muslimer på fulanipigeskolen. Kirkens uddannelsesafdeling arbejder på udspil til styrkelse af skolearbejdet. Bestyrelsen bakker op om, at sekretariatet arbejder videre med mulighederne for at støtte kirkens skolearbejde. Når der foreligger et konkret konceptpapir, præsenteres det i bestyrelsen til endelig drøftelse og godkendelse.
  • Peter Fischer-Nielsen, Jakob Stensig Henneberg, Anne Mie Skak Johanson, Henning Bech-Larsen og Axel Schmidt deltog i SAT-7 Network på Cypern i april. Netværkssamling blev omtalt flere steder i MA’s kommunikation. SAT-7 er åben over for udsendelse af volontører til Cypern. Minimum 6 mdrs. ophold. Helst med en specifik faglig baggrund.
  • Thore Eklund var i Senegal i begyndelsen af april og havde samtaler om JCMWA.
  • Maria Haahr, Peter Fischer-Nielsen og Anders Bjørnkjær-Nielsen tager på besøg hos ADB i maj. Spørgsmålet om Mette og Alex’ fremtidige rolle i arbejdet vil blive drøftet. Bestyrelsen bakker op om, at det søges at fastholde Mette og Alex gennem kortere udsendelser efter hjemkomsten til Danmark. Konkret udspil præsenteres senere for bestyrelse. Konkrete muligheder for korttidsudsendte, volontører og grupperejser vil endvidere blive drøftet.
  • Bestyrelsen godkendte, at der lejes et hus i Bo, Sierra Leone til brug for volontører og danske besøgende.
  • PROCMURA har anmodet om ekstraordinær støtte til overgangsperiode for ny General Advisor. FU har besluttet, at MA yder en støtte på 3.000 $. Bestyrelsen bakker op om FU’s beslutning.
  • SAT-7 har foreslået sine partnere at give en særlig 20 års jubilæumsgave. FU har besluttet, at MA giver en ekstraordinær gave på 3.000 $. Bestyrelsen bakker op om FU’s beslutning.
  • Peter Fischer-Nielsen og Peer Enggaard Haahr havde 8. marts møde med Karlslunde Strandkirke omkring Arrow i Nigeria. Et projektudspil præsenteres formentlig ved næste bestyrelsesmøde.

Mission Afrika genbrug

Torben HE orienterede om udviklingen i Mission Afrikas genbrugsarbejde. Der arbejdes på åbning af genbrugsbutik i Grenå. Der arbejdes endvidere på forskellige nye tiltag i genbrugsarbejdet, der senere på året vil blive drøftet i genbrugsudvalget og præsenteret for bestyrelsen.

Mission Afrikas øvrige netværk

  • Første møde i Mission Afrikas Islamudvalg blev afholdt den 29. februar i en positiv ånd. Ved næste møde arbejdes der med mere konkrete muligheder/scenarier.
  • Peter Fischer-Nielsen deltog i Folkekirkens Missions arbejdsgruppemøde den 4. marts. Der vil i den kommende tid blive spurgt ind til medlemmernes ønsker til Folkekirkens Mission. PFN har meddelt, at han gerne vil genopstille til en ny periode ved valget i april.
  • Peter Fischer-Nielsen deltog i årsmøde i FKOF 16. marts. FKOF vil i den kommende tid særligt have fokus på at analysere brugen af folkekirkens indsamlingsliste.
  • Peter Fischer-Nielsen var initiativtager til et møde mellem danske SAT-7 partnere 31. marts. Der arbejdes på en mulig fælles kampagne omkring udbredelse af kendskabet til SAT-7 blandt indvandrere i Danmark. Nyt møde holdes i efteråret.
  • Axel Schmidt har sendt et høringssvar til ISOBRO i forhold til opdatering af de indsamlingsetiske retningslinjer og indførelse af et modelregnskab til udregning af administrationsprocent.
  • Bestyrelsen drøftede Mission Afrikas holdninger til forskellige spørgsmål, der skal behandles på DMR’s og DMRU’s generalforsamlinger den 26. april. Peter Fischer Nielsen, Anne Mie Skak Johanson, Maria Haahr, Per Enggaard Haahr og Poul Erik Knudsen deltager i DMR og DMRU mødet den 26. april. Poul Erik Knudsen deltager kun i DMR mødet. Per Enggaard Haahr opstilles af Mission Afrika til DMRU’s bestyrelse.

Økonomi

Torben Hesselbjerg orienterede om det foreløbige resultat for 2015 og status for 2016.
Bestyrelsen afskriver 200.000 kr. til kirkelån i EELRCA, såfremt det endelige resultat i 2015 er positiv. Der forventes et overskud på ca. 200.000 kr. i 2015, og indtil videre er prognosen for 2016 et overskud på 1,6 millioner kr. Den treårige økonomiplan følges. Likviditetssituationen er i en positiv udvikling. Grundet en række større overførsler forventes kassekreditten dog at blive benyttet i de kommende måneder.

Anne Mie Skak Johanson (bestyrelsesformand)



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Biskoppen fik en særlig souvenir med hjem fra Cypern

$
0
0

Biskop Steen Skovsgaard var med på Cypern, da SAT-7 fejrede 20 års jubilæum. Her blev han overrakt en gave – med et stort ansvar.


“Jeg var med til SAT-7’s jubilæums-netværksmøde, hvor jeg til den store festaften fik overrakt et flag fra Mauretanien. Det er et land i Vestafrika.

Vi var omkring 300 mennesker samlet til middag, og på et tidspunkt kom et optog ind under høj musik med flag fra SAT-7’s sendeområder. De begyndte at dele dem ud til tilfældigt udvalgte gæster, og de gav mig det her grønne flag med en stjerne og en halvmåne. Så fik vi at vide, at vi resten af året skulle bede for det land, vi havde fået.

Jeg tog flaget med hjem og undersøgte Mauretanien på Wikipedia og fandt ud af, at det er et land med 4 millioner indbyggere, hvoraf 99,9 procent er muslimer. Det gør det til et af de mest muslimske lande i verden. Og når jeg tænker tilbage på mit arbejde med mission blandt muslimer, så synes jeg det er meget tankevækkende, at jeg fik lige netop det flag.

Jeg har nu fået kontakt til en missionær, som har været udsendt til Mauretanien, og han har sagt, at han gerne vil hjælpe mig yderligere med at finde ud af mere. Så nu kan det godt ende med, at jeg tager afsted og besøger landet, hvis jeg får muligheden.

Jeg synes, det var en knaldgod idé fra SAT-7’s side at uddele de her flag, og det var en god måde at få deltagerne i konferencen til at bidrage med forbøn til de lande, hvor de arbejder. Også fordi jeg selv tror meget på forbøn. Det er noget af en opgave, jeg har nu fået lagt på mig. Jeg har aldrig kendt noget til Mauretanien før, men nu hænger flaget her i bispegården. Og jeg er meget bevæget af det.”

Mauretaniens flag hænger nu i bispeboligen ved Nykøbing Falster Foto: Steen Skovsgaard



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Biskop: ”SAT-7 spreder håb i en verden, der er præget af lukkethed og mørke”

$
0
0

I 20 år har Tv-stationen SAT-7 sendt programmer ud i Mellemøsten med et budskab om kærlighed og forsoning. Mission Afrika var med til at fejre jubilæet ved et stort netværksmøde på Cypern.


Der var fest flere dage i streg, da SAT-7 i begyndelsen af april markerede deres 20 års fødselsdag med en stor jubilæumskonference. Siden 1996 har Tv-stationen sendt fjernsyn med et budskab om kærlighed og forsoning ud i Mellemøsten og Nordafrika og oplever i disse år enorm vækst.

Mission Afrika, der har været partnere med TV-netværket siden 1998, var til stede med en delegation ved fejringen på Cypern. Her var blandt andre generalsekretær Peter Fischer-Nielsen, bestyrelsesformand Anne Mie Skak Johanson og biskop Steen Skovsgaard med. Selvom biskoppen har været med til et netværksmøde før, gjorde det alligevel indtryk på ham, hvor meget stationen er vokset bare de seneste fem år.

SAT-7 i tal:

SAT-7 har 933.064 fans på Facebook og 16.438 følgere på Twitter

1/3 af alle børn i Irak ser SAT-7 KIDS

228.972 har foreløbigt set en video på SAT-7 ARABIC’s YouTube-kanal

”Det er jo en succeshistorie af rang, at de hele tiden kan sende til så mange mennesker. De får flere og flere henvendelser på deres programmer med forespørgsler om forbøn, og de laver god, konstruktiv undervisning til børn,” siger han.

Sat-7 har i dag seks forskellige kanaler, som sender på tre forskellige sprog. Og sidste år fik de endelig tilladelse til at sende døgnet rundt til Tyrkiets 50 millioner indbyggere.

Steen Skovsgaard understreger, at vi i Danmark har meget at lære af SAT-7, og den måde stationen taler konstruktivt om andre folk og deres tro. Dog uden at det holder dem tilbage fra at bede for åben skærm og invitere seerne til at ringe ind, hvis de har noget, de gerne vil have bedt for.

”Det er mit indtryk, at SAT-7 virkelig er med til at sprede lys midt i en verden, der er præget af lukkethed og mørke. De når ind i de hjem, hvor det ellers ikke er muligt at komme ind,” siger han.

Mette og Claus Swartz Andersen har været udsendt til Cypern for Mission Afrika siden august 2014. Mette arbejder med kanalens kommunikation, og Claus med fundraising i Golfen. De oplever, at SAT-7 buldrer fremad, fordi stationens medarbejdere brænder for at få evangeliet ud i Mellemøsten. Men også fordi de ikke er bange for at gå i stålsat tro på, at Gud har planer for SAT-7, og at han lytter, når de beder.

”Vi oplever, at de her mennesker lever med en praktisk tro i stedet for en, der handler om teologiske diskussioner og uenigheder. Når de læser i Bibelen, ser de på, hvordan de kan omsætte det til virkelighed lige nu og her. Deres forhold til tilgivelse og næstekærlighed er noget af det, vi har lært allermest af, mens vi har været på Cypern,” siger Claus.

Mette og Claus Swartz Andersen er for tiden i Danmark og holder foredrag om deres arbejde på SAT-7. Hvis du vil høre nå at høre dem, kan du læse mere her:

http://missionafrika.dk/foredrag-er-der-overhovedet-et-haab-og-en-fremtid-for-mellemoesten/

Ellers kan du støtte SAT-7 økonomisk, for at endnu flere søgende kan få budskabet om fred ind i deres stuer.


Støt Projekt 0004: SAT-7 nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Foredrag: Er der overhovedet et håb og en fremtid for Mellemøsten?

$
0
0

Mød Claus og Mette Swartz Andersen på deres tur rundt i Danmark, når de frem til maj holder foredrag om deres arbejde ved SAT-7 på Cypern.


Fattigdom, kaos og krig. Siden anden verdenskrig har der ikke været så mange flygtninge i verden, som der er nu – mange af dem er fra Mellemøsten. SAT-7s mission er at bringe håb, støtte de kristne og arbejde på en bedre fremtid for de tusindvis af mennesker, der lever i utryghed. Den mission vil Mette og Claus Swartz Andersen tale om i en række gratis foredrag fem til maj.

Se, hvor de dukker op, og klik på begivenheden for at se adressen:

21. APRIL KL. 19:30 – 21:30
Indre Mission, Brande

24. APRIL KL. 10:00 – 14:00
Nørrelandskirken, Holstebro

25. APRIL KL. 14:30 – 16:30
Kvindekreds i Videbæk

26. APRIL KL. 19:30 – 21:30
Menighedshuset i Allerød

28. APRIL KL. 19:30 – 21:30
Indre Mission, Erritsø

1. MAJ KL. 19:00 – 21:45
Karlslunde Strandkirke



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Mens vi venter på regnen

$
0
0

Snart begynder den længe ventede regnsæson i Sierra Leone. Men selvom mange glæder sig til de livgivende dråber, er der alligevel en vis bekymring. For når der falder fem meter regn i løbet af en sæson, er det ikke helt problemfrit

Herhjemme har regn og sne gjort et ellers lovende forår til en klam oplevelse. I Sierra Leone derimod er en voldsom varme så småt begyndt at udvikle sig til den rene tropekuller for vores missionærer Mette og Alex Klausen.

Det er snart slut på den tørre sæson, der varer fra september til maj, og på grund af luftfugtighed og høje temperaturer sover Mette og Alex for tiden rigtig dårligt om natten. Strømmen svigter hele tiden, og alt tøj er konstant gennemblødt af en blanding af sved og kondens.

Man har ikke brug for en regnjakke, når dråberne falder i mere end 30 graders varme.

I Bo stift ser man derfor frem til regntiden, der kan komme når som helst, fortæller Mette og Alex Klausen.

”Det er virkelig ubehageligt, når det ikke regner, og det ikke har regnet i månedsvis. Vi havde en enkelt kort regnbyge i februar. Lidt støvregn en enkelt dag, og så en lidt kraftigere byge i marts. Men lige nu er det bare trykkende. Der er torden i luften, og fugtigheden er lige til at få hovedpine af. Vi har set mange lyn i det fjerne, men ikke noget der er kommet ind over os endnu,” siger Mette Klausen.

Regn i Sierra Leone er godt for mange ting. Landet ligger i en region i Vestafrika, der ellers er grøn og frodig, men lige nu er alting bare tørt. Derudover afhænger meget af Bo’s elektricitet af store turbiner i floden ved byen Kenema, og de kommer først ordentligt i gang, når der er vand til at trække. Det er derfor svært at holde liv i computere til at arbejde på, og vifter at køle sig ned med.

”Når regnen endelig kommer, kan vi begynde at sove om natten igen. Det glæder vi os til,” siger Mette Klausen.

Fem meter regn på en sæson

Regnsæsonen plejer dog også at have sine omkostninger. I Sierra Leone måler man ikke regn i millimeter, men i meter. Der falder således op til fem meter regnvand fra maj til september, hvor det begynder at stilne af igen. Nogle gange er det bedst bare at holde sig inden døre, nogle gange op til en uges tid, forklarer Mette og Alex Klausen, der har oplevet at skulle kigge længe efter ophold i vejret, så de kunne komme ud og handle.

Derudover er der lynstormene, som kommer og går pludseligt og ofte har fatale konsekvenser.

”Forrige år døde der fem mennesker i Bo inden for 10 minutter, da lynene pludselig begyndte at slå ned. Der var en dreng på vej hjem fra skole, en mand, der stod på et zink-tag, og en kvinde, der havde søgt ly under et træ. Vi hørte også om, at der inde i Freetown var børn, som var blevet skyllet væk i gaderne og aldrig er blevet set igen,” siger Alex Klausen.

Så selvom missionærparret lige nu ser frem til en ende på den tørre tid, ved de også, at det på et tidspunkt blive for meget af det gode.

”Når regnen har været i gang i et stykke tid, bliver huset koldt og klamt. Det drypper ind, og alt mugner. Hovedpuder, tøj og møbler. Man kan knap nok lægge et brød fra sig, uden at det bliver muggent. Oppe på loftet begynder der at vokse svampe – og altså ikke bare skimmel, som vi kender det i Danmark. Svampe på størrelse med champignonger. Man begynder også at gå og hoste lidt. Det kan ikke være helt sundt,” siger Alex Klausen.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Mission Afrika vil sende volontører til Cypern

$
0
0

Man har kun ét liv. Så hvis du vil have noget ud af det, kan det være du skal overveje at blive volontør hos SAT-7 på Cypern.

Vi leder lige nu efter ambitiøse unge og voksne, der har lyst til at rejse til Cypern og arbejde sammen med vores partnere på TV-stationen SAT-7. Døgnet rundt sender SAT-7 satteilt-TV ud i Mellemøsten og Nordafrika på tre forskellige sprog med et budskab om forsoning og fred. Netværket oplever disse år enorm vækst og får hele tiden flere og flere henvendelser fra begejstrede seere.

Hvis du er interesseret i et meningsfyldt arbejde med højt tempo i en hurtigt voksende international organisation, så kan det være, du er vores næste volontør.

SAT-7 efterspørger mange forskellige kvalifikationer, men den vigtigste er, at du er engageret og har lyst til at lade dig udfordre. Resten kan vi altid finde ud af at snakke os rundt om. 

Lige nu har vi en række forskellige volontørstillinger klar.

BEMÆRK: Du skal være indstillet på at rejse ud i mindst et halvt år. Rejser du i forbindelse med et praktik-forløb, kan du tage din SU med. Ved nogle stillinger er en grad af erfaring påkrævet.

  • Praktikant, Human Resources
    • Har du flair for ledelse, og er du god til at føle menneskerne omkring dig, er det her noget for dig. Som praktikant i HR, får du lov til at være med i maskinrummet, når der skal udarbejdes kontrakter og ansættes nyt personale. Du skal være med til at holde overblik over personalefiler og personlige forhold og generel administration.
  • Volontør, IT Support Officer
    • Er du god til computer og kodning, eller er du bare en rigtig problemknuser, så kan du blive udsendt som IT-support på Cypern. Du vil komme til at arbejde på kryds og tværs i hele SAT-7, arbejde i både Windows og Apple, holde overblik over stationens netværksforbrug og være med til at indkøbe og tænke nyt på IT-fronten.
  • Volontør, tekstforfatter
    • SAT-7 producerer nyheds-tekster til hele verden om alle deres projekter og initiativer. Så hvis du er en haj til engelsk grammatik, har nyhedsnæse og trives med stramme deadlines, kan du få mulighed for at være med på SAT-7’s presse-team.

INTERESSERET?

Vil du vide mere, eller har du lyst til at hjælpe til på SAT-7, uden dog at have nogle af de nævnte kvalifikationer, skal du bare hive fat i Jakob Stensig Henneberg på mail: jsh@missionafrika.dk eller telefon: 24 88 13 37

Mission Afrika er meget optaget af, hvordan vi bedst kan bidrage til SAT-7’s arbejde og hjælpe dig på samme tid, og derfor har vi kontakt til dig som udsendt studerende eller volontør, såvel som til din daglige leder.

Økonomi:
Forvent, at det koster mellem 30-40.000 kr. for et halvt års ophold. Det inkluderer alt; bolig, mad, oplevelser, transport mv.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Find flere

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Genbrugsstævner 2016

Kasper producerer fjernsyn til Iran og Afghanistan

$
0
0

Kasper Breindahl er i lære som kameramand ved SAT-7 Pars på Cypern for organisationen Norea. Nu kan du også komme til Cypern som volontør eller i praktik.


Det er de mere end 100 henvendelser hver dag, der minder Kasper Breindahl om, hvorfor han er taget til Cypern.

Nogle gange er det ellers svært for ham at se, hvilken forskel hans arbejde gør, mens han står og filmer. For som kameramand er man ikke i fokus eller i kontakt med seerne. Men lige uden for sættet kimer telefonerne løs. Børn og voksne fra hele Mellemøsten, der ringer for at blive bedt for, eller fordi de vil i kontakt med en præst for at høre mere om, hvad det med Jesus er for noget.

”Så husker man, at det, man har gang i, gør en kæmpe forskel i mange menneskers liv,” siger Kasper Breindahl.

Siden februar har han boet på Cypern, hvor han har arbejdet for SAT-7 Pars, som sender satellit-tv på farsi til Afghanistan og Iran. Han skal være der i fire år som en del af uddannelsen som film- og tv-produktionstekniker, og han er udsendt af organisationen Norea. Han er med til at filme de live-optagelser, som hver torsdag og fredag bliver sendt ud til 100.000-vis af farsi-talende.

”Grunden til, at jeg tog lige netop herned, var, at jeg sad og bad for, hvad jeg skulle med mit liv, og der kom SAT-7 til mig. Så jeg rejste herned for at se, hvad det var for et sted. Først virkede det meget småt, og deres udstyr er ikke så moderne. Men når jeg snakkede med folk og så, hvor meget de brændte for det og hørte om den forskel, de gør i Iran, tænkte jeg, at det vil jeg gerne være med til,” siger Kasper Breindahl.

Mission Afrika søger volontører 

Pars er en af de fem kanaler, som SAT-7 sender på. Mission Afrika har samarbejdet med SAT-7 siden 1998 og vil snarrest muligt begynde at sende praktikanter og volontører til Cypern i halvårs-forløb. Her vil man blandt andet kunne komme til at arbejde sammen med Kasper Breindahl eller Mette og Claus Swartz Andersen, der er udsendt for Mission Afrika.

Kasper Breindahl forklarer, at arbejdet på SAT-7 ikke minder om det, man vil kunne komme til at opleve, hvis man for eksempel tog til Afrika. Man kommer ikke til at sidde med smilende gadebørn på skødet eller uddele akut nødhjælp eller hjælpe de syge. Til gengæld kan man få erfaring med at lave tv-produktion og at arbejde selvstændigt med meget ansvar i en professionel, international organisation.

”Man skal være selvkørende. Alle har gang i deres eget, og man får ikke altid bare fik stukket en opgave i hånden. Man skal hele tiden reflektere over, hvordan det lige er, man kan bidrage. Så man skal helt sikkert have en motivation for at arbejde selvstændigt”, siger han.

”På de dage, hvor jeg synes, det er en lang dag, eller jeg ikke udretter noget, tænker jeg tilbage på, at det her er mit kald, og det er her, jeg skal være. Jeg har en stærkt tiltro, at der hvor Gud sætter os, er der hvor han vil have, at vi skal være,” siger Kasper Breindahl.

Hvis du har lyst til at blive Kasper Breindahls kollega på SAT-7 i et halvt års tid, kan du læse mere om vores nye volontør-stillingsopslag her:

>> http://missionafrika.dk/praktik-til-cypern/ 



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


    Find flere

    YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
    Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

    Vi er på jagt efter en ny sekretær – er det dig?

    $
    0
    0

    Har du erfaring med administration, og kan du holde overblik, når det spidser til? Så er stillingen som Mission Afrikas nye sekretær måske noget for dig.

    Vores nuværende sekretær har fået nye opgaver i organisationen.

    Derfor har vi hurtigst muligt brug for en ny sekretær. Jobbet er en fuldtidsstilling med fast arbejdsplads på kontoret i Højbjerg ved Aarhus alle ugens dage i kontorets åbningstid. Du indgår i ledelses- og økonomiteamet og refererer til generalsekretæren.

    Om Mission Afrika:

    Mission Afrika er en folkekirkelig organisation med 21 ansatte i Danmark og i udlandet. Vi har siden 1911 været engageret i mission, kirkeligt arbejde, nødhjælp og udvikling i Afrika og arbejder lige nu sammen med partnere i Nigeria, Sierra Leone, Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Mali og Cypern.

    Funktioner:

    Pasning af telefon, post og vores hoved-mailadresse
    Indkøb til kontoret og genbrugsbutikker
    Fakturering
    Kontakt til Mission Afrikas netværk (frivillige, givere, genbrugsbutikker, kredse m.m.)
    Praktisk koordinering af års- og repræsentantskabsmøde og andre netværksarrangementer
    Arkivering og opdatering af medlemskartotek
    Løbende oprydning og køkkenansvar
    Diverse administrative og ad hoc opgaver

    Klik her for at læse en udførlig stillingsbeskrivelse.

    Din baggrund:

    Du har gerne en vis erfaring fra lignende stillinger
    Du er erfaren it-bruger og har erfaring med Microsoft Office (særligt Excel, Word, Acces og Outlook).
    Du er god til at formulere dig skriftligt
    Da vi arbejder internationalt, er det en fordel – men ikke et krav – at du har visse sprogkundskaber

    Har du kendskab til Office 365 og Vennedatabasen, er det en fordel

    Dig som person:

    Du er imødekommende og servicemindet
    Du er fleksibel, samarbejdsvillig og en teamworker
    Du er klar til at yde en ekstra indsats i travle perioder
    Du kan arbejde positivt med på Mission Afrikas tros- og værdigrundlag

    Vi tilbyder:

    Et spændende job i en værdibaseret organisation – Fast løn med pension og sundhedsforsikring – Mulighed for løbende kurser og faglig opgradering

    Sådan søger du:

    Send din ansøgning til Mission Afrikas sekretariat på ma@missionafrika.dk senest den 20. maj 2016 kl. 12.

    Ansøgningen skal indeholde CV, dokumentation for relevant uddannelse og udtalelser eller oplysninger om referencepersoner. Samtaler bliver afholdt den 27. maj 2016 i Aarhus. Ansættelsesstart: 1. juni 2016 eller snarest derefter.

    Der kan i forbindelse med samtalen blive anvendt forskellige tests.

    For yderligere information om stillingen kan du kontakte generalsekretær Peter Fischer-Nielsen (bortrejst indtil 11. maj).

    Peter Fischer-Nielsen
    Generalsekretær

    pfn@missionafrika.dk+4586725050+4524881339

    Eller Torben Hesselbjerg:

    Torben Hesselbjerg
    Økonomi- og administrationsleder

    the@missionafrika.dk+45 8672 5050+45 2917 6611

    Ebola-nyheder fra BBC



    Forrige


    Find flere

    YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
    Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

    Dagsorden bestyrelsesmøde den 19. maj 2016

    $
    0
    0

    Mødet afholdes på Mission Afrikas kontor i Højbjerg

    I. Dagsorden og referat

    2. Generel mundtlig orientering fra generalsekretæren

    3. Økonomi

    • Godkendelse af årsregnskab og ledelsesberetning for 2015
    • Status på den aktuelle økonomiske udvikling

    4. Aktuel udvikling i genbrugsarbejdet

    5. Aktuelle sager og udviklinger i det internationale arbejde

    • Implementering af beslutninger om fremtidige prioriteringer i det internationale arbejde fra mødet 15. april 2016
    • Rejserapport – besøg hos ADB, Sierra Leone maj 2016
    • (Lukket punkt)
    • Udviklingen i MFLM
    • Skolearbejde i Centralafrika
    • Sikkerhed

    6. Status på Vision 2020

    • Generel status på handlingsplan for Vision 2020
    • Udvikling i frivillighed og netværksarbejde

    7. Års- og repræsentantskabsmøde

    • Indkomne forslag fra repræsentantskabet
    • Bestyrelsesvalg
    • Forslag til dirigent og referent
    • Møde i udvalget til planlægning af års- og repræsentantskabsmøde 26-04-2016

    8. Aktuel udviklinger i Mission Afrikas netværk

    • Valg til styregruppen i Folkekirkens Mission (FKM)
    • Valg til bestyrelsen i DMRU
    • Forberedelse af samtale med Danmission den 21-06-2016
    • Møde i historisk udvalg 19-04-2016

    9. Temadrøftelse: ”Kristent vidnesbyrd i en multireligiøs verden”

    10. Kommende møder

    11. evt



    Ebola-nyheder fra BBC



    Forrige


    Find flere

    YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
    Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

    Mission Afrika Elsker Kvinder

    $
    0
    0

    Kvinder er vejen til succes, når det handler om udviklingsarbejde i Afrika. Vi samarbejder med Mothers’ Union, der uddanner kvinder i Sierra Leone


    De er flittige, de er ansvarlige, de er omsorgsfulde, og de er økonomisk bevidste.

    Der kan siges meget godt om kvinder, men noget af det vigtigste er, at de er vejen til succes, når det handler om et sundt udviklingsarbejde i Afrika.

    Mission Afrika ved, hvor meget det gavner, at især kvinder får en god uddannelse. Derfor samarbejder vi med partnere i både Centralafrika, Mali og Sierra Leone om projekter, der bakker op om en god fremtid for kvinder.

    Et af de projekter er Mothers’ Union i Sierra Leone, der organiserer læse- og skrivegrupper for kvinder i alle aldre. I mange familier i Sierra Leone er det drengene, der bliver sendt i skole, og pigerne, der skal gå i marken, hvis der ikke er penge nok. Og af dem, der faktisk kommer i skole, forlader mange den tidligt på grund af uplanlagt graviditet eller sygdom i familien.

    Derfor hjælper den anglikanske kirke i Sierra Leone med at lære kvinder at læse og skrive ved at samle dem i grupper og undervise dem rundt omkring i landsbyerne.

    Uddannelse giver selvtillid

    En af de stærkeste kræfter i Mothers’ Union er Katumu Fonnie, der er uddannet lærer. Hun rejser utrætteligt rundt i den anglikanske kirkes stift i det sydlige Sierra Leone for at vejlede nye lærere, der kan undervise piger og kvinder i at læse og skrive.

    ”En bivirkning ved kvindernes manglende uddannelse er, at de ikke tør udtrykke sig i offentligheden. Mange må i øvrigt heller ikke for deres mænd. Med dette uddannelsesprogram får kvinderne mere selvtillid, og det betyder, at de i højere grad tør udtrykke deres mening i lokalsamfundene. De føler, de kan noget nu, og de bliver bakket op af deres medsøstre,” siger Katumu Fonnie.

    Mission Afrika støtter undervisningen økonomisk, men er også med efterfølgende, når kvinderne har været i en læsegruppe i et år. Vi donerer penge, som gruppen sammen kan bruge på at investere i dyrkningen af en mark eller lignende. På den måde holder gruppen sammen, de bliver ved med at studere, og der bliver knyttet fællesskaber, som gavner hele landsbyen.

    Denne uge er der Women Deliver konference i København, hvor en række talere lige fra Kronprinsesse Mary til Melinda Gates sætte fokus på kvinders rettigheder, sundhed og uddannelse i anledningen af FN’s nye verdensmål.

    Hvis du vil støtte op om arbejdet blandt kvinder, kan du læse mere om Mothers’ Union eller donere her:


    Støt Mothers’ Union i Sierra Leone nu!

    Mothers’ Union i Sierra Leone

    Lær en kvinde at læse - løft en landsby! For sierraleonske Katumu Fonnie, Mothers' Union,…



    Ebola-nyheder fra BBC



    Forrige


    Find flere

    YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
    Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

    Nye tider i Mission Afrikas internationale arbejde

    $
    0
    0

    To samarbejdsaftaler skal afvikles, og én kommer snart til at se anderledes ud. Bestyrelsen tror på, at ændringerne vil skabe vækst på sigt.


    Mission Afrikas bestyrelse har hen over årets to første bestyrelsesmøder drøftet det fremtidige internationale arbejde grundigt og taget nogle beslutninger.

    Især to forhold har spillet ind i drøftelserne. For det første har vedtagelsen af ”Vision 2020” i september sidste år udstukket nogle konkrete mål, arbejdsmetoder og værdier, som vi gerne vil fremme i de kommende år. Visionens fire overordnede mål er: kapacitetsopbygning og projektudvikling, uddannelse af præster og ledere, styrkelse af den kristne kirkes møde med muslimer og udvikling af frivillighed.

    For det andet har sidste års nedskæringer i sekretariatet betydet, at ressourcerne til at følge op på de mange partnere og projekter er blevet færre.

    Vi har i bestyrelsen gennemgået alle Mission Afrikas ni partnerne med udgangspunkt i en analyse, som sekretariatet på forhånd havde udarbejdet. Og efter lange og grundige drøftelser er vi nået frem til nogle beslutninger.

    To partnerskaber afvikles

    Bestyrelsen har besluttet helt at afvikle partnerskabet med JCMWA (Fælles Kristen Mission i Vestafrika) ved udgangen af 2016. JCMWA’s arbejde er gennem længere tid ikke blevet prioriteret hos Mission Afrikas øvrige samarbejdspartnere, og det er derfor vores vurdering, at Mission Afrika bør bruge sine kræfter andre steder. I 2016 er Mission Afrikas støtte til JCMWA på 50.000 kr.

    Vi har også opsagt partnerskabet med City Ministries (gadebørnsarbejdet i Jos, Nigeria). Vi har været glade for Anne Karin og Peter Michael Lauritzens vigtige bidrag til arbejdet som missionærer gennem mange år. Samtidig er det oplevelsen, at vi aldrig rigtig har fået etableret et stærkt partnerskab med City Ministries. Derfor vil vi gerne omprioritere vores ressourcer. Anne Karin og Peter Michaels kontrakt udløber i 2017, og den vil ikke blive påvirket af beslutningen.

    Mission Afrikas støtte til City Ministries ud over missionærudgifter er lige nu på 110.000 kr. om året. For at sikre at City Ministries har tid til at finde alternative støttemuligheder, afvikles Mission Afrikas støtte over en treårig periode. Mission Afrika vil fortsat have et engagement i arbejdet blandt udsatte børn blandt andet i Den Centralafrikanske Republik og i Cameroun.

    Nye veje for samarbejdet med LCCN

    Målet med Mission Afrikas økonomiske støtte må altid være, at den en dag ikke er nødvendig, fordi samarbejdspartneren kan selv. Det er bestyrelsens vurdering, at tiden nu er kommet, hvor vi skal udfase driftsstøtten til forskellige aktiviteter i LCCN (Kristi Lutherske Kirke i Nigeria) og tro på, at kirken selv kan føre dem videre. Vi oplever det som en naturlig udvikling for en kirke, der har holdt 100 års fødselsdag, og som nu har omkring to millioner medlemmer.

    Tidligere på måneden mødtes vi med ærkebiskop Nemuel Babba og drøftede fremtidens samarbejde. Vi er helt enige om, at selvom Mission Afrikas økonomiske støtte nok skal være mindre i de kommende år, er det vigtigt, at vi holder fast i de stærke venskabsbånd mellem Mission Afrika og LCCN. Vi har en meget lang historie sammen, der er mange relationer på kryds og tværs, og vi har fortsat meget at give hinanden.

    Økonomisk betyder omlægningen, at støtten til LCCN reduceres fra 729.640 kr. i 2016 til en støtte i 2020 på cirka 312.500 kr. Støtten til evangelister og stipendier har den længste udfasningsperiode, da det er aktiviteter, som Mission Afrika meget gerne ser bevaret også uden støtte fra Mission Afrika.

    I de kommende år vil vi fortsat være åbne for, at projektgrupper og lignende kan engagere sig i LCCN’s arbejde, og vi vil løbende være i dialog med LCCN omkring eventuelle fremtidige samarbejdsmuligheder og projekter.

    Mission Afrikas 9 partnere:
    Kristi Lutherske Kirke i Nigeria (LCCN)
    Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun (EFLC)
    Det Anglikanske Stift i Bo i Sierra Leone (ADB)
    Den Evangelisk Lutherske Kirke i Den Centralafrikanske Republik (EELRCA)
    Luthersk Brødremission i Mali (MFLM)
    City Ministries i Nigeria
    Program for Kristen-Muslimske Relationer i Afrika (PROCMURA)
    Fælles Kristen Mission i Vestafrika (JCMWA)
    SAT-7 på Cypern

    Beskæring giver ny vækst

    Med bestyrelsens beslutninger har Mission Afrikas internationale arbejde fået et grundigt gennemsyn og en god beskæring. Når man beskærer et frugttræ, er det ikke ønsket at stoppe væksten, men derimod at sikre at der også i fremtiden kan komme god frugt på træet. På samme måde er det ønsket om ny vækst, der har gennemsyret de beslutninger, som vi har truffet omkring Mission Afrikas partneraktiviteter.

    Det er ikke intentionen, at Mission Afrikas partnerstøtte samlet set skal blive mindre. Ønsket er blot at fokusere kræfterne og ressourcerne på færre partnere og projekter, som Mission Afrika så til gengæld har mulighed for at følge endnu tættere og bedre. Med tiden kan der også skyde helt nye projekter og samarbejdsmuligheder frem.

    Vi ser frem til at informere yderligere om beslutningerne på Mission Afrikas repræsentantskabsmøde den 10. september 2016.



    Ebola-nyheder fra BBC



    Forrige


    Find flere

    YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
    Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

    Elever samlede 10.000 kroner ind til unge i Sierra Leone

    $
    0
    0

    8. klasse fra Sofiendalsskolen i Skalborg samlede 10.000 ind til ungdomskonference i Sierra Leone. Det er specielt godt for unge at hjælpe andre unge, fordi det skaber identifikation, mener skolens afdelingsleder.


    Lige meget om man er ung i Europa eller Afrika, så drømmer man om de samme ting: En uddannelse, en familie og en stabil fremtid. Det fik Johanne Nyholm på 14 år øjnene op for, da Mission Afrika i maj deltog i et trekløvers-samarbejde med Sofiendalsskolen og kirken i Skalborg om at lave en temauge for skolens 8. klasses-elever.

    Temaet var ”ung-til-ung,” og eleverne skulle samle penge ind til de unge i kirken i området Bo, der hvert år afholder en konference for 150 unge, som mødes og snakker om uddannelse, demokrati og tro. Mission Afrika satte eleverne i forbindelse med Alex og Mette Bjergbæk Klausen i Sierra Leone, som havde fundet to unge studerende fra Bo, som klassen kunne interviewe over Skype.

    “Vi snakkede med dem om, hvordan skolelivet i Sierra Leone er. Og hvordan forholdene er, når man er ung. De fortalte, at de kom fra meget store familier, så det var kun dem, der havde fået lov til at gå i skole af alle deres søskende,” siger Johanne Nyholm.

    ”Jeg har selv to søskende, og jeg ville synes, det var lidt underligt, hvis det kun var min storebror, der fik lov til at gå i skole. Det her har gjort mig taknemmelig for, at jeg har muligheden for at få en uddannelse,” siger hun.

    Samlede 10.000 ind på to dage

    Johanne Nyholm og resten af 8. klasse lærte i løbet af ugen om fundraising og pressearbejde. Nogle gik på gaden for at samle penge ind, mens andre ringede fonde op eller skrev pressemeddelelser. Det lykkedes dem at få en notits ud til Nordjyske Medier og i alt samle imponerende 10.000 kroner ind i løbet af torsdagen og fredagen.

    Det er Pernille Hansen Krogh, kirke- og kulturmedarbejder i Skalborg Kirke, som har fået idéen til samarbejdet mellem kirken, Sofiendalsskolen og Mission Afrika.

    ”Jeg synes, der er meget vigtigt, man kan lære af projektstyring, og det har været så fedt at se, hvor engagerede eleverne var,” siger hun.

    Pernille Hansen Krogh har i forløbet været i tæt kontakt med Torsten Due Christensen, som er afdelingsleder på Sofiendalsskolen, og han er enig med hende i, at det har været en lærerig oplevelse for eleverne. Især fordi det ikke bare var en øvelse.

    “Det her er rigtigt. De skulle ud og finde rigtige sponsorer og lave en rigtig pressemeddelelse for en rigtig organisation. Den slags giver noget, som god undervisning aldrig vil kunne komme i nærheden af. Det minder jo slet ikke om noget, man ville lave i en almindelig samfundsfagstime,” siger han.

    To kulturer, én drøm

    Torsten Due Christensen mener også, at det har en særlig værdi, at det er unge mennesker, der samler ind til andre unge mennesker.

    “Jeg tror, at ung-til-ung-modellen styrker muligheden for identitetsdannelse. Når ens indsats kommer til gavn for nogen, som kunne have været en selv, så får det lidt mere kant, end hvis det var personer fra en anden aldersgruppe. Man rækker ud over kultur og geografi, men har alligevel forståelsen af, at det her kunne have været mig,” siger han.

    Det er Johanne Nyholm enig i.

    ”Der var nogle gange, hvor vi syntes, det var uoverskueligt, at vi skulle samle så mange penge ind. Men det gjorde det nemmere, at vi kunne sætte os i deres sted. At vi kunne se, at det kunne have været os selv, der manglede pengene,” siger hun.

    Johanne Nyholm har fået meget ud af forløbet og kunne godt tænke sig at prøve noget lignende igen. Hun har lært at skrive en pressemeddelelse, og en masse om kulturforskellene mellem Sierra Leone og Danmark. Det har også vækket rejselysten, forklarer hun:

    “Jeg kunne godt tænke mig at prøve at rejse derned til Sierra Leone engang og se det selv.”

    Mission Afrika har modtaget pengene og siger stor tak til de unge mennesker fra Skalborg.



    Ebola-nyheder fra BBC



    Forrige


    Find flere

    YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
    Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

    Informationsreferat fra Missions Afrikas bestyrelsesmøde 19. maj 2016

    $
    0
    0

    Regnskab, frivillighed og kommunikation af forandringer i det internationale arbejde var på dagsordenen på bestyrelsesmødet i maj.

    Til stede: Anne Mie Skak Johanson, Henning Bech-Larsen, Axel Schmidt, Vibeke Follmann, Jens Henrik Kristiansen, Villy Pedersen, Peter Fischer-Nielsen samt Torben Hesselbjerg (under punkter vedr. økonomi og Mission Afrika Genbrug), Maria Haahr og Thore Eklund (under punkter vedr. det internationale arbejde) og Jakob Stensig Henneberg (under punkt vedr. frivillighed)

    Generalsekretærens orientering

    Peter Fischer-Nielsen orienterede om aktuelt nyt fra sekretariatet. Hanne Hauge Andersen forlader jobbet som udviklings-koordinator i Genbrug pr. 31. maj. Hanne Fornitz overtager hendes stilling, og der søges derfor en ny sekretær. Villy udtrykte tilfredshed med at få Hanne Fornitz på posten, også fordi hun kender MA. Philip Christoffersen er kommet godt i gang med barselsvikariatet som kommunikationsmedarbejder.

    Økonomi

    Torben Hesselbjerg forelagde det reviderede årsregnskab med tilhørende revisions-protokol. Årsregnskabet blev godkendt og underskrevet. Ud fra årets første 4 måneder viser prognosen for 2016 at MA ikke når det forventede resultat. Men sammenholdt med 2015 resultatet når vi sandsynligvis målet i genopretningsplanen ultimo 2016.

    Genbrug

    Torben Hesselbjerg orienterede om udviklingen i Mission Afrikas genbrugsarbejde. Torben og Villy afskedigede forretningslederen i Brønderslev pga. samarbejdsvanskeligheder. Det har givet nogen uro og afgang af medarbejdere i forretningen. Forretningen fungerer fortsat, dog med nedsatte åbningstider. Torben orienterede endvidere om en fin proces mod åbning af ny butik i Grenå.

    Internationalt arbejde

    Beslutningerne vedrørende de fremtidige internationale prioriteringer er kommunikeret ud til alle medarbejdere, til City Ministries og til Nemuel Baba, LCCN’s ærkebiskop. En orienterende artikel lægges ud på hjemmesiden hurtigst muligt. Der vil også blive kommunikeret i Nyt til Baglandet og i årsskriftet. Al kommunikation er forløbet godt, og de nye beslutninger er blevet pænt modtaget af vore partnere.
    Anders Bjørnkjær-Nielsen, Maria Haahr og Peter Fischer-Nielsen besøgte ADB, Sierra Leone, i begyndelsen af maj. Maria Haahr præsenterede indtryk fra rejsen og videregav anbefalinger. Kirken vil gerne have volontører eller korttidsudsendte til at arbejde inden for undervisning og sundhed. Sundhedsgruppen skal engageres i at finde folk til sundhedsarbejdet, især sygeplejersker. Kirken vil gerne have missionærer, men helst korttids. Der satses på at holde partnerskabsmøde med kirken i 2017.

    Frivillighed

    Jakob Stensig Henneberg orienterede om udviklingen i forhold til frivillighed og netværksarbejde. JSH gennemgik de frivillige i Mission Afrika i dag, og hvordan vi aktivt kan deltage/arbejde på at få flere. Spørgsmålet er, hvad kan vi tilbyde unge, som ville gøre dem til værdifulde frivillige i Mission Afrika? PFN og JSH lavet et oplæg til etablering af et nyt frivillighedsudvalg.

    Repræsentantskabsmøde og Årsmøde 2016

    Der er ikke indkommet forslag til dagsordenen til repræsentantskabsmødet. På valg til bestyrelsen er Anne Mie Skak Johanson og Henning Bech-Larsen, desuden er Niels Thure Krarup blevet opstillet til bestyrelsesvalget.

    Korte nyheder

    Under Dansk Missionsråds generalforsamling 26. april 2016 blev Peter Fischer-Nielsen genvalgt til arbejdsgruppen for Folkekirkens Mission sammen med Jørgen Bøytler (BDM). 23. maj 2016 mødes missionsselskaberne med den daglige leder af FKM for at drøfte forventninger til samarbejdet.
    Per Enggaard Haahr blev valgt som etårig suppleant i Dansk Missionsråds Udviklingsafdelings bestyrelse under generalforsamlingen 26. april 2016.
    Danmission har inviteret formand, næstformand og generalsekretær til møde og middag den 21. juni 2016.
    Peter Fischer-Nielsen orienterede fra møde i historisk udvalg 19. april 2016. Vagn Ove Høgild har ønsket at træde ud af udvalget, der nu består af Kaj Moslev, Hans Wendelboe og Peter Fischer-Nielsen.

    Bestyrelsesmødet sluttede med et oplæg ved Mogens Mogensen ud fra seneste nummer af Ny Mission: ”Kristent vidnesbyrd i en multireligiøs verden”.

    Anne Mie Skak Johanson (bestyrelsesformand)



    Ebola-nyheder fra BBC



    Forrige


    Find flere

    YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
    Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

    Vi siger farvel til en dygtig medarbejder

    $
    0
    0

    Der skulle ske noget nyt. Det er grunden til, at udviklingskoordinator gennem fire år, Hanne Hauge, har skiftet Mission Afrika ud med Mødrehjælpen.  Hendes job bliver nu overtaget af en gammel kending i Mission Afrika.  


    En Hanne-rokade

    Det er, hvad der nu kommer til at ske, når udviklingskoordinator Hanne Hauge fra den 1. juni ikke længere arbejder hos Mission Afrika. Hun har fået nyt job hos Mødrehjælpen og har således overdraget sit skrivebord og sine pligter til husets anden Hanne – Hanne Fornitz – der tidligere har været sekretær, men fremover skal være med til at udvikle og tænke nyt i Mission Afrikas genbrugsarbejde.

    Rokaden blev tirsdag markeret med jordbærtærter og taler på sekretariatet i Aarhus.

    Hanne Hauge kom til Mission Afrika for snart fire år siden. Hun blev i sin tid valgt mellem 200 kompetente ansøgere, hvor hendes erfaring inden for marketing skinnede særligt igennem. Tidligere har hun arbejdet for TDC Erhverv og Jensens Bøfhus, og som en veninde og kollega sagde til Hanne Hauge, da hun skrev under på kontrakten hos Mission Afrika:

    ”Nu har en af os da et job, der giver mening.”

    Idérig og vellidt

    Ja, skiftet fra det profitorienterede arbejdsmarked til en NGO med fokus på udviklingsarbejde har virkelig været noget, der har givet mening for Hanne Hauge. Bevidstheden om at hun har været med til at gøre en forskel for mennesker, der har brug for det – at når man køber en t-shirt i en genbrug, så støtter man et menneske et sted i verden. En-til-en! Det har ofte været en motivation for hende til at give den en ekstra skalle, siger hun selv.

    Denne motivation har hendes kollegaer også nydt godt af. Ved det seneste genbrugsudvalgsmøde fremlagde hun en idé om, at der som reklame for en ny genbrugsbutik i Grenaa skulle deles poser med logo ud til husstandene i området. På den måde kunne man lokke interesserede til at fylde en pose med tøj, som de kunne tage ned til butikken til informationsdagen, mente hun. Og det påfund var intet mindre end ”genialt,” lød det rundt om bordet, da hun forklarede sin idé.

    Samme opfattelse af hendes gåpåmod har mødt hende, når hun har lagt vejen forbi nogle af Mission Afrikas 75 genbrugsbutikker. Selvom hun har haft travlt på kontoret, har hun alligevel formået at komme ud i butikkerne, hvor de frivillige har så godt som altid mødt hende med et smil og en varm velkomst.

    Flere mennesker, mere kontakt

    Det er netop behovet for denne menneskelige kontakt, der har været med til at hjælpe skiftet til Mødrehjælpen på, siger hun. I sit nye arbejde skal Hanne Hauge også arbejde med genbrug, hvilket altid har været en lidenskab for hende. Siden hun var teenager, har hun handlet tøj og ting i genbrugsbutikker og været bevidst om, at ”recycling” var vejen frem.

    Nu glæder hun sig til at tage sine erfaringer og gåpåmod videre til en ny arbejdsplads. For som hun siger, så er hun bedst til at tænke nyt, når arbejdet ikke bare er rutine. Og man skal kunne tænke nyt, når man skal være udvikler.

    Og det kan den nye Hanne heldigvis også, mener Hanne Hauge, der er tryg ved at overlade sit arbejde til en, som hun ved, brænder lige så meget for genbrug som hende selv.

    “Jeg har sådan gået og glædet mig, siden valget faldt på mig. Jeg ser frem til at være med til at udvikle og samarbejde med de 75 butikker og over 2300 frivillige, der er i genbrugsarbejdet,” siger Hanne Fornitz.

    Hanne Fornitz er tiltrådt som genbrugsudvikler fra den 1. juni og vil over en periode overdrage sine tidligere pligter til en ny sekretær. Om hun også hedder Hanne vil blive offentliggjort snarrest.  



    Ebola-nyheder fra BBC



    Forrige


    Find flere

    YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
    Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

    Mission Afrika Bladet nr. 2, 2016

    $
    0
    0

    Bladet er gratis og udkommer fire gange om året.

    http://issuu.com/missionafrika/docs/mission_afrika_2-2016_web?e=0/36338320

    Mission Afrika Bladet er gratis og udgives fire gange årligt.

    Vil du gerne modtage bladet i din postkasse, er du mere end velkommen til at kontakte Mission Afrikas sekretariat.

    Vil du vide mere om Mission Afrika? Så læs også vores publikation Nyt til Baglandet.



    Ebola-nyheder fra BBC



    Forrige


    Find flere

    YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
    Facebookhttp://facebook.com/missionafrika
    Viewing all 812 articles
    Browse latest View live