Quantcast
Channel: Mission Afrika
Viewing all 812 articles
Browse latest View live

TReK kom godt fra start

$
0
0

Nyt netværk trækker på afrikanske erfaringer med det kristen-muslimske religionsmøde.


Mødet med islam har altid fyldt meget i Mission Afrikas arbejde. I projekt TReK kan vi trække på erfaringer fra vores samarbejdspartnere i Mellemøsten og Afrika til religions- og kulturmødet i Danmark, fortæller projektleder Clement Dachet.

– Da kristendommen kom til Afrika, var det både et møde med traditionel religion og islam – og mødet med islam er stadig relevant. Danmark har været et meget homogent land – derfor kan vi blive inspireret af den længere erfaring fra vores afrikanske partnere, fortalte projektleder Clement Dachet på netværkets første møde den 4. april.

TReK er et akronym for Teologi, Religion og Kulturmøde. På mødet deltog Anatoli Ravn, Ezekiel Danok, Steen Skovsgaard, Mogens Mogensen, Clement Dachet, Peter Fischer-Nielsen.

Læs mere om TReK her.

– I vores formålsparagraf er det ønsket at udbrede evangeliet om Jesus Kristus i både Afrika og Danmark, sagde Mission Afrikas generalsekretær Peter Fischer-Nielsen og fortsatte:

– Vi har gode danske erfaringer at trække på – bl.a. fra engagementet i Gellerup – og vi har internationale partnere, som kan inspirere os, fx PROCMURA og SAT-7.

I Mission Afrikas Vision 2020 er der formuleret ønske om blandt andet at arbejde med styrkelse af kirkens møde med muslimer.

TReK besluttede ved opstartsmødet at oprette en støttegruppe for forældre til børn, der er konverteret til islam, skaffe hjælp til kristne konvertitter og holde en dialogweekend, hvor unge får konkrete redskaber til at møde muslimer.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Dansk tøj bidrager til et bedre liv for Malis fattige

$
0
0

Lige nu pakkes en container med dansk kvalitetstøj til genbrugsbutikken EUROSHOP i Mali. Overskuddet bruges til uddannelse og landsbyudvikling.


Mission Afrika er sammen med hjælpeorganisationen Dooni-Dooni Danmark i disse dage ved at pakke en container, som skal sendes til Mali. Containeren sendes via Dakar og forventes at være fremme i Bamako, Mali den 7. juni.

Med i containeren er 25.795 stk. nyt kvalitetstøj og skoletasker fordelt i 500 papkasser. Tøjet og taskerne skænkes til genbrugsbutikken EUROSHOP i Mali. Overskuddet fra salget går til Mission Afrikas samarbejdspartner Luthersk Brødremission i Mali (MFLM), samt Dooni-Dooni i Mali.

Begge organisationer bruger pengene til at uddanne børn og unge og til landsbyudvikling med særligt fokus på kvinder. Samtidig giver projektet værdifulde erfaringer i virksomhedsdrift til alle involverede i Mali.

Læs mere om EUROSHOP her.

Tøjet og taskerne er doneret af virksomheder her i Danmark og sendes i containeren sammen med landbrugsudstyr for at spare transportomkostninger. På billedet ses Fleming Najbjerg – fra Mission Afrikas Mali-gruppe og Jakob Eklund fra Dooni-Dooni.

Efterspørgslen efter tøj, sko, tasker, køkkenting, inventar mm. af god kvalitet er stor i Mali, særligt blandt den voksende middelklasse, og den lokale produktion kan ikke følge med.

– Gennem EUROSHOP sikrer vi, at indtægterne fra salg til dette marked bliver i Mali og bidrager til samfundsudviklingen, særligt et bedre liv for landets fattigste, lyder det projektbeskrivelsen.

Følgende virksomheder i Danmark har doneret tøjet: HRT Textiles, Christine Headwear og Trade Expert. Jeva Danmark har doneret skoletaskerne.

      

Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

’Det er cool, når de unge er med i Mission Afrika’

$
0
0

Mission Afrikas børne- og ungdomsnetværk holdt sin første inspirationsdag forleden. Her delte de unge deres drømme om at gøre en forskel i Afrika.


Mission Afrika er i gang med at udvikle nyt børne- og ungdomsnetværk. Den 21. april blev unge inviteret til at tage del i udviklingen.

På dagen, der blev kaldt ”Keep in touch”, blev der drømt store drømme om, hvordan unge kan deltage i Mission Afrikas arbejde i både Afrika og Danmark.

– Vi er her, fordi vi brænder helt vildt for Afrika, sagde en deltager.

– Jeg er fuld af forhåbning om at samarbejde med Mission Afrika, for jeg tror det kan blive ret cool, når de unge kommer med, sagde en anden.

Læs om, hvordan du kan være med her.

Børne- og ungdomsværket er oprettet i håb om, at det kan bringe ny energi og kreativitet ind i organisationen. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan unge kan bidrage med inspiration til både missions- og udviklingsarbejde og måske selv rejse ud som volontør i Afrika.

Et volontørophold præger livet for altid.

– Det 3-6 måneder, vi er ude som volontører er meget fint, men hvis vi virkelig vil gøre en forskel, så fortsætter vi resten af vores liv, sagde en anden deltager på mødet.

Her er en video med de unges indtryk fra mødet. Videoen slutter med det slående slogan: ”I Mission Afrika bliver din fritid til andres fremtid!”

https://www.youtube.com/watch?v=NYZHtAi0hko&feature=youtu.be



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

TV i Mellemøsten: ’Børn skal vide, at de er værdsat!’

$
0
0

SAT-7 KIDS nåde i ud til mindst 4,6 millioner børn i Mellemøsten og Nordafrika i 2017. ”Vi vil være det lys, der viser børnene Guds kærlighed,” siger kanalens direktør Andrea El Mounayer.


150 millioner børn under 16 år i Mellemøsten og Nordafrika lider fortsat under de ustabile forhold i regionen. De langvarige konflikter har frataget mange børn mulighed for at leve et normalt liv – og derfor står de i fare for tage permanent skade i deres udvikling.
Så dystre ser fremtidsudsigterne ud for børnene i Mellemøsten og Nordafrika. Blot i Syrien kender hele tre millioner børn under seks år kun til krig og elendighed.

Børnene giver håb om forandring
Samtidig er børnene det største håb om forandring til regionen. Og her kommer kristent børne-tv via satellit ind i billedet. SAT-7 KIDS sender 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen til arabisktalende børn i Mellemøsten, Nordafrika og Europa.
En dugfrisk rapport viser, at SAT-7 KIDS i 2017 når ud til mindst 4,6 millioner børn blot i Mellemøsten og Nordafrika.
– Børnene har desperat brug for at vide, at de er elskede og værdsatte af Gud! SAT-7 gør Guds kærlighed synlig for de mest sårbare, siger SAT-7 KIDS direktør Andrea El Mounayer i rapporten.

Læs mere om SAT-7 her.

Udstråler Guds kærlighed til børnene
SAT-7 KIDS er den første arabiske kristne kanal, der udelukkende er beregnet til børn og unge. Kanalen blev lanceret i december 2007 og har siden inspireret til håb og åndelig vækst for børn og unge i hele regionen.
– Mit største og yderste mål er, at SAT-7 KIDS må være det lys, der leder ethvert barn til at se Guds kærlighed, uanset deres omstændighederne, og de må opfylde det formål, som Gud skabte for hver enkelt af dem.
Børnenes behov, oplevelser og baggrunde er forskellige: nogle har mistet deres barndom på grund af krig, andre på grund af fattigdom; nogle må leve med konsekvenserne af at miste en forælder eller to, og andre er blevet misbrugt.
– Men uanset hvor store problemerne er, forsøger vi hos SAT-7 KIDS at se på dem med Guds øjne. Det er den eneste måde, vi kan se håb og det umulige blive muligt, siger Andrea El Mounayer.

Se video med indtryk fra SAT-7’s seneste netværksmøde.

Engagerer børnene gennem sociale medier
SAT-7 KIDS er massivt tilstede på sociale medier som Facebook og YouTube. Medierne bliver flittigt brugt af børnene og de unge i regionen.
Derfor vil Andrea El Mounayer og hendes medarbejdere i 2018 udvikle korte fem minutters YouTube-programmer med unge værter og desuden halvtimes undervisningsudsendelser med åndeligt indhold. Alt sammen garneret med farverige kulisser og visuelle effekter.
Som Andrea El Mounayer udtrykker det:
– Når noget fanger øjet, skaber det en interesse og mulighed, for at øret kan modtage og forstå!
Samtidig udvikler stationen live-programmer, hvor børnene og de unge selv sætter problemer under lup og foreslår løsninger.


Støt Projekt 0004: SAT-7 nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Foredrag: Kristent tv giver nyt håb til Mellemøsten

$
0
0

Mette og Claus Swartz Andersen fortæller om SAT-7’s arbejde med at sende kristent og oplysende tv til millioner af konfliktramte mennesker i Mellemøsten og Nordafrika. Mød dem rundt omkring i Danmark fra 15. – 27. maj.


Kristne udsendelser til 25 millioner mennesker i Mellemøsten og Nordafrika hver uge. Fem kanaler sender på tyrkisk, arabisk og farsi. Og en ny kanal sender skole-tv til millioner af børn, der ikke kan komme i skole på grund af krig og konflikt.

Alt det og meget mere vil Mette og Claus Swartz Andersen fortælle om rundt omkring i Danmark i perioden fra 15. til 27. maj – se listen forneden.

De arbejder begge for den kristne satellit-tv-station SAT-7, Mette med kommunikation og Claus med fundraising. Mette og Claus er udsendt af den danske organisation Mission Afrika.

– SAT-7 er kirke for millioner af kristne; også for dem, der ikke har mulighed for at gå i kirke på almindelig vis, fortæller Mette Swartz Andersen.

Stationen styrker den kristne kirke i regionen, giver kristne identitet og afmonterer fordomme og misforståelser fra udenforstående.

– Fattigdom, krig, etnisk splittelse, analfabetisme og politisk og religiøs undertrykkelse er en daglig realitet for millioner. Folk er desperate for håb, lyder det fra SAT-7.

– Gennem satellit-tv går vi udenom myndigheders stramme censur, overvinder analfabetisme og formidler et budskab om håb og kærlighed direkte til millioner af mennesker.

Stationens programmer fremmer fredelig sameksistens mellem kristne og muslimer og debatterer alt fra ligestilling til løsninger på helt lavpraktiske familieproblemer.

Som noget nyt har SAT-7 søsat kanalen SAT-7 ACADEMY, der formidler undervisning i arabisk, engelsk matematik og andre skolefag til millioner af børn i flygtningelejre og konfliktområder. Indsatsen er afgørende for at der ikke skal tabes en hel generation på gulvet. Blot i Syrien er der nu tre millioner børn under seks år som ikke kender til andet end krig og konflikt.

Læs mere om SAT-7 her.

Her kan du møde Mette og Claus Swartz Andersen:

  • 15. maj kl. 19.30: Missionshuset Eben Ezer, Brammersgade 4, 8000 Aarhus C
  • 16. maj kl. 19.30: Videbæk Missionshus, Nygade 10, 6920 Videbæk
  • 17. maj kl. 19.30: Durup Missionshus, Hovedgaden 43, 7870 Roslev
  • 20. maj kl. 10.30: Kronjyllands Frimenighed, Grenåvej 34, 8960 Randers SØ
  • 22. maj kl. 19.30: Kirkely, Bjergkvarteret 2, Snejbjerg, 7400 Herning
  • 24. maj kl. 19.30: Skjern Missionshus, Finderupsvej 25, 6900 Skjern
  • 27. maj kl. 09.00: Korning Kirke, Klaks Møllevej 3, 8700 Horsens
  • 27. maj kl. 10.30: Løsning Kirke, Vestergade 42C, 8723 Løsning

Støt Projekt 0004: SAT-7 nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Lønkroner udvikler kristent satellit-tv i Mellemøsten og Nordafrika

$
0
0

Mission Afrikas støtte til George Makeens løn sikrer, at SAT-7 fortsat kan levere kvalitetsprogrammer på arabisk til blandt andet flygtningebørn, der ikke kan komme i almindelig skole.


Det er ingen selvfølge at den kristne tv-station SAT-7s fem kanaler når ud til 25 millioner seere i Mellemøsten og Nordafrika. Det imponerende arbejde kræver logistik og frem for alt ledelse. Og her er George Makeen, som Mission Afrika støtter, helt afgørende som leder af stationens arabiske kanaler.

Han er manden bag SAT-7’s seneste satsning: SAT-7 ACADEMY, der er skole-tv for de 5 millioner arabisksprogede børn i Syrien og Irak, der ikke kan komme i skole på grund af spændinger og konflikter.

De øvrige arabisksprogede kanaler er SAT-7 ARABIC og SAT-7 KIDS. Sidstnævnte modtager også støtte fra Mission Afrika.

George Makeen er løbende i gang med at ”styrke SAT-7s organisatoriske kapacitet til mere effektivt at producere og udsende gennemresearchede programmer med klare og holistiske kommunikationsmål,” lyder en rapport for 2017.

Her har det været en spændende udfordring at rekruttere medarbejdere til den nye skolekanal SAT-7 ACADEMY og få dem til at spille sammen stationens øvrige teams.

Det har ligeledes været spændende at engagere nye eksterne programproducenter, der på den ene side kommer med nye, friske idéer, og på den anden side skal leve op til en fælles god standard for programmerne.

Og så har George Makeen også skullet hente finansiering hjem til den nye SAT-7 ACADEMY ved at finde partnere, der brænder for vision om at uddanne flygtningebørn til at blive en generation af ansvarlige borgere, der kan bidrage til fred og fremgang for regionen.

Alt sammen er lykkedes, viser en rapport fra SAT-7.

Læs mere om SAT-7 her.

Planen er nu at udvikle kommunikation og samarbejde på tværs af alle kanaler yderligere.

– Vi kan mærke en større enhed, især mellem Egypten og Libanon, hvor producenterne er begyndt at arbejde sammen, og flere programmer bliver filmet på begge steder, lyder rapporten.

Mission Afrikas George Makeen spiller en nøglerolle i stationens maskinrum i at motivere og koordinere det omfattende arbejde. Samtidig skal han holde udgifterne nede, så hver krone fra donorerne bliver omsat til programmer, der styrker den kristne kirke i regionen, gendriver misforståelser om, hvad kristendommen går ud på, viser hvordan kristne udlever deres tro, og peger på løsninger, de fremmer fredelig sameksistens i den konfliktfyldte region.

– Tak, Mission Afrika, fordi I gør en forskel i mange arabisktalendes liv i Mellemøsten og Nordafrika ved at støtte George’s løn, så han kan fortsætte sit arbejde med at levere kvalitetsprogrammering til SAT-7s arabiske kanaler, slutter SAT-7’s rapport.


Støt Projekt 0004: SAT-7 nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Styrket samarbejde mellem danske og afrikanske kirker

$
0
0

Aalborg Stift og Mission Afrika har indgået et nyt samarbejde til gavn for ”Guds mission i verden”.


– Kristendom er ikke en dansk opfindelse. Vi hører sammen med kristne kirker overalt i verden. Derfor skal vi række en hånd ud til kirker, der trænger, og selv blive inspireret gennem deres måde at være kirke på. Gud spiller jo ikke bare på hvide tangenter!

Det siger formand for Folkekirkens Mission og domprovst i Aalborg Stift, Niels Christian Kobbelgaard (billedet).

Anledningen er, at Aalborg Stift netop har indgået et samarbejde med Mission Afrika, der skal åbne menighedernes vindue ud til verden, så de engagerer sig i mission og selv bliver oplivet af ”en duft af andre kirkers arbejde,” som Kobbelgaard udtrykker det.

Mission Afrika samarbejder med kirker i Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Nigeria, Mali og Sierra Leone, samt den kristne satellit-tv-station SAT-7, der sender kristent tv til 25 millioner seere i hele Nordafrika og Mellemøsten.

Med slogannet ”Op med vinduet” opfordres hver sognekirke i stiftet at støtte og lade sig oplyse og inspirere gennem et engagement i et af Mission Afrikas projekter: SAT-7’s fem kanaler på henholdsvis tyrkisk, arabisk og farsi. Skoler i det krigshærgede Centralafrika, hvor børn i nogle regioner ikke har haft adgang til skole siden 1960’erne. Eller stipendier til præstestuderende i Cameroun, så de kan blive uddannet i teologi, sundhed og selvforsørgelse.

Til gengæld kommer inspirationen fra den afrikanske spiritualitet ind i danske kirker gennem f.eks. konfirmationsundervisning og mulighed for at udsende volontører til Afrika.

– Vi håber samarbejdet vil bidrage til, at flere menigheder engagerer sig i Guds mission i verden, og at udvekslingen mellem Afrika og Danmark skaber nye perspektiver og sætter mennesker i gang, siger Mission Afrikas netværkskoordinator Jakob Stensig Henneberg og tilføjer:

– Vi kan lære af afrikanernes spontane spiritualitet og deres evne til at tale om tro og liv med mennesker omkring dem, og jeg ved, at vores kirkefamilie i Afrika også har et stort ønske om at møde og lære af den danske kirke.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Mission Afrika skal have ny generalsekretær

$
0
0

Peter Fischer-Nielsen stopper som generalsekretær i Mission Afrika for at blive præst i folkekirken. Bestyrelsen søger ny generalsekretær, der kan videreudvikle Mission Afrikas arbejde i Afrika, Mellemøsten og Danmark.


Peter Fischer-Nielsen er blevet indstillet til et præsteembede i folkekirken den 1. juni 2018. Derfor stopper han som generalsekretær i Mission Afrika. Peter Fischer-Nielsen har været ansat i Mission Afrika i 5 år, de seneste 3 år som generalsekretær.

Missionsorganisation i det 21. århundrede
– Mission Afrika har under Peter Fischer-Nielsens ledelse taget vigtige skridt i retning af at blive en missionsorganisation, der passer til det 21. århundrede, og hvor missions- og udviklingsprojekter udføres i tæt samarbejde mellem partnere i Afrika og Mellemøsten og medarbejdere og frivillige i Danmark. Han har også været med til at sætte mission på dagsordenen og inspirere til tværkulturelle aktiviteter herhjemme, siger Mission Afrikas bestyrelsesformand, Anne Mie Skak Johanson. – Desuden har Peter evnet at skabe et godt arbejdsmiljø og en god teamfølelse blandt ansatte og frivillige i organisationen, tilføjer hun.

Missionsarbejdet videreudvikles
Mission Afrika samarbejder med kirker og organisationer i Afrika og Mellemøsten om at sprede det kristne budskab og skabe fred og udvikling. En ny generalsekretær skal videreudvikle det gode samarbejde til gavn for mennesker i Cameroun, Centralafrika, Nigeria, Mali, Sierra Leone, samt Nordafrika og Mellemøsten. Og personen skal også fremme det globale udsyn i kirken herhjemme.
– Det er naturligvis altid tungt med et generalsekretærskifte. Vi er rigtig glade for Peters indsats i Mission Afrika, men kan godt forstå, at han vil prøve kræfter med præstejobbet, som jo også er missionsarbejde – bare i en anden sammenhæng, siger Anne Mie Skak Johanson.
Imens vil Mission Afrika arbejde ufortrødent videre mod at opfylde organisationens formål.

En ny generalsekretær skal booste missionsarbejdet
Og formålet er klokkeklart:
– Vi vil mission! Vi vil samarbejde med vores partnere i syd om at sprede evangeliet og løfte lokalsamfundene. Og vi vil også sætte mission på kirkens dagsorden, så vi ikke fortaber os i vores eget herhjemme. At viderebringe Guds velsignelse er så vigtig en dagsorden.
Hun pointerer:
– Derfor søger vi nu en ny generalsekretær, der kan videreføre det gode arbejde efter Peter Fischer-Nielsen, altså en som kan booste missionsarbejdet og se værdien i at samarbejde med kirker i en anderledes kultur end vores egen.

Lærerigt og inspirerende at arbejde for Mission Afrika
Peter Fischer-Nielsen ser tilbage på fem gode år i Mission Afrika:
– Jeg har været meget glad for at arbejde i Mission Afrika. Det har været gode og lærerige år i samarbejde med bestyrelse, medarbejdere og frivillige. Det er inspirerende at være en del af et så stærkt, givende og kompetent arbejdsfællesskab!
Men nu venter nye udfordringer:
– Siden jeg afsluttede mine præstestudier, har jeg haft lyst til at prøve kræfter med et præstejob. Og det job, som jeg er blevet indstillet til af biskop og menighedsråd ser meget spændende ud. Og da folkekirkens mission også retter sig mod Afrika, håber jeg på et fortsat godt samarbejde med Mission Afrika, når jeg skifter til præstegerningen.
Mission Afrikas bestyrelse har nu opslået stillingen som generalsekretær og håber at finde den rette person til den vigtige opgave inden sommerferien.

Læs stillingsopslaget her.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

En ny mentalitet på vej i Centralafrika

$
0
0

Mission Afrikas sundhedscenter og sundhedsposter i det krigshærgede land skaber tiltro til moderne medicin.


Overtro viger for tiltro til medicin fra Mission Afrikas sundhedsposter i Den Centralafrikanske Republik.

Det fortæller Shifu Ngalla i en video til Mission Afrika. Shifu er kommunikationsmedarbejder i Den Evangelisk Lutherske Kirke i Centralafrika.

– Det er slående, hvordan Mission Afrikas indsats har bevirket en mentalitetsændring. Og det er jo grundlag for al udvikling, siger han og uddyber:

Dér, hvor sundhedsposterne er oprettet, tror befolkningen ikke længere, at trolddom er hovedårsag til deres sygdomme. De har nu tiltro til, at moderne medicin er tilstrækkeligt.

Se hele videoen her – og husk at slå underteksterne til.

https://youtu.be/MtWFE4oVe2k



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Sådan opstiller du kandidater til bestyrelsen

$
0
0

Års- og repræsentantskabsmøde 2018 nærmer sig, og vil man opstille kandidater til bestyrelsen og foreslå punkter til dagsordenen skal dette indsendes skriftligt inden 15. maj.


Den 8. september 2018 er der års- og repræsentantskabsmøde for Mission Afrika på Diakonhøjskolen i Aarhus. Ønsker du at opstille en kandidat til bestyrelsen, eller har du emner til dagsordenen, kan du læse om proceduren her. Der skal vælges tre bestyrelsesmedlemmer og gerne to suppleanter.

Procedure for opstilling af kandidater
Kandidatforslag til bestyrelsen skal indsendes skriftligt til Mission Afrikas sekretariat senest den 15. maj 2018, og kandidatlisten skal være tiltrådt af mindst ti navngivne, tale- og stemmeberettigede medlemmer af repræsentantskabet, som allerede har indbetalt årskontingent for 2018. Samme person kan kun være stiller for én kandidat.

Procedure for forslag til dagsorden
Særlige emner, som ønskes optaget på repræsentantskabsmødets dagsorden, skal være motiverede og være sekretariatet i hænde senest den 15. maj 2018. Forslagene skal være fremsat af mindst tre navngivne, tale- og stemmeberettigede medlemmer af repræsentantskabet, som allerede har indbetalt årskontingent for 2018.
Sådan ser bestyrelsen ud nu (valgperioder er angivet i parentes)

• Anne Mie skak Johanson, formand (2016-2020)
• Henning Bech-Larsen, næstformand (2016-2020)
• Axel Schmidt, tredje medlem af forretningsudvalget (2015-2019)
• Anna Grethe Møller (2015-2019)
• Jens Henrik Kristiansen (2015-2017)
• Vibeke Follmann (2014-2018) (anden valgperiode 2 år)
• Anders Bjørnkjær-Nielsen (2014-2018) (anden valgperiode 2 år)
• Anne Theresa Thanning (2017-2018) (fuld første valgperiode 4 år)
• Niels Iver Juul, bestyrelsesvalg medlem (2016-2020)
• Hanne Fornitz, medarbejdervalgt medlem (2016-2018)

Bestyrelsesmedlemmerne Vibeke Follmann, Anders Bjørnkjær-Nielsen og Anne Theresa Thanning er på valg. Alle tre modtager genvalg. Vibeke Follmann og Anders Bjørnkjær-Nielsen kan genvælges for en 2-årig periode (anden valgperiode for begge kandidater), mens Anne Theresa Thanning kan genvælges for en 4-årig periode (første valgperiode).



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Vi har ansvar for de kristne i Mellemøsten

$
0
0

Vi kan bede for de kristne i Mellemøsten og Nordafrika, spørge ind til deres behov og styrke dem gennem SAT-7, lyder opfordringen fra Peter Fischer-Nielsen i Kristeligt Dagblad.


Mission Afrikas generalsekretær Peter Fischer-Nielsen har skrevet en kronik i Kristeligt Dagblad denne uge. Kronikken stiller skarpt på de kristnes pressede situation i Mellemøsten og Nordafrika, og hvad vi som vestlige kristne kan gøre for at støtte dem.

Inspirationen kommer fra SAT-7’s netværkskonference i april, hvor hele 26 lande var repræsenteret.

Der er gode grunde til at støtte SAT-7, skriver generalsekretæren:

– Tv-stationen taler ind i de kristnes liv og situation i Mellemøsten og henvender sig både til dem, der er på flugt, dem, der er i defensiven, og dem, der har mulighed for og ressourcer til at bidrage til forandring. Tv-programmerne søger at styrke de kristnes identitet, korrigere misforståelser om den kristne tro og genfortælle den rige kristne historie i Mellemøsten og Nordafrika.

Læs hele kronikken i Kristeligt Dagblad.


Støt Projekt 0004: SAT-7 nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Folkemøde-debat: Kan religion stoppe radikalisering?

$
0
0

Radikalisering er en trussel mod fredelige samfund og bør stoppes. Kan religion bruges i den sammenhæng? Politikere debatterer med Mission Afrikas Clement Dachet på årets folkemøde.


Kan religion være rammen for anti-radikalisering? Det er emnet for en debat på Folkemødet på Bornholm, hvor politikere og Mission Afrikas partnerkoordinator Clement Dachet diskuterer religionens betydning i fredsskabende udviklingssamarbejde.

Debatmødet finder sted fredag den 15. juni kl. 12.00-12.45 i Himmel og Jord-teltet, Kæmpestranden J34.

Ud over Clement Dachet medvirker Naser Khader (MF, K), Søren Espersen (MF, DF) og Yildiz Akdogan (MF, S) i panelet. Ordstyrer er Jonas Adelin Jørgensen, generalsekretær i Dansk Missionsråd.

Og emnet er yderst aktuelt. Radikalisering er på alles læber som en af samtidens største trusler mod fredelige samfund. Samtidig lyder et af FN’s verdensmål, at færre mennesker skal opleve vold og flere leve sammen i fred.

– Derfor må vi forstå, hvordan radikalisering opstår, og hvordan man bedst muligt arbejder med anti-radikalisering, lyder oplægget, der stiller skarpt på religions rolle i radikalisering og anti-radikalisering.

Mission Afrikas Clement Dachet vil give eksempler fra projekter, hvor religiøse aktører er med til at sætter rammerne for anti-radikalisering i lande, hvor konflikter mellem religiøse grupper er en del af hverdagen.

Debatmødet arrangeres af Mission Afrika sammen med Dansk Missionsråd (DMR), Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU).



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Referat fra bestyrelsesmøde 13. april 2018

$
0
0

Informationsreferat fra Missions Afrikas bestyrelsesmøde 13. april 2018

Til stede: Anne Mie Skak Johanson, Jens Henrik Kristiansen, Anne Theresa Thanning, Anders Bjørnkjær-Nielsen, Anna Grethe Møller, Hanna Rosenlund Meilandt, Peter Fischer-Nielsen samt Torben Hesselbjerg (under punkterne om økonomi) og Bente Mikkelsen Pahus (under punkterne om Genbrug)

Til bestyrelsesmøde orienterede Generalsekretæren om aktuelt nyt fra sekretariat og Mission Afrikas (MA) arbejde.
Genbrugskonsulent Erik Haunstrup-Clemmensen blev bortvist fra Mission Afrika den 13. marts pga. uoverensstemmelse i hans økonomiafregninger. En ny konsulent rekrutteres snarest muligt. Hanne Fornitz er opsagt til 30. juni og fritstillet fra 22. marts. Tuja Stæhr Berg er ansat fra 15. april i en tidsbegrænset stilling som sekretær på 25 timer i Mission Afrika Genbrug.
Der er indgået aftale med Det Mellemkirkelige Råd, der betaler en fjerdedel af Clement Stephen Dachets løn frem til udgangen af 2019. Clement Stephen Dachets skal udføre forskellige opgaver i forhold til migrantmenigheder i Danmark. Anne Sofie Bjørn Bitsch går snart på barsel. Svend Løbner har påbegyndt arbejde som barselsvikar.

I forhold til netværk har Torben Hesselbjerg og Peter Fischer-Nielsen har været til årligt møde med advokatfirmaet Gorissen og Federspiel. De stiller fortsat 50 timers gratis advokatbistand om året til rådighed for os.
Der blev afholdt dagligstuemøde i Viborg den 8. februar. Anne Mie Skak Johanson, Peter Fischer-Nielsen og Anna Grethe Møller deltog i mødet. Et dagligstuemøde i Troldhede den 9. april blev aflyst pga. for få tilmeldinger.
Peter Fischer-Nielsen deltog i premierevisningen af filmen ”De frelste” den 18. marts. Den 3. april så sekretariatet filmen sammen. Den 4. april var der opstartsmøde i Clement Stephen Dachets nye projektgruppe TReK (se tillægsbilag). Der er allerede flere forskellige projekter på vej. Et nyt møde holdes i juni.
På seneste FU-møde blev udviklingen i fundraisingarbejdet drøftet sammen med fundraiser Christina Søndergaard Møller. I 2017 havde vi i alt 2005 givere. Der er fremgang i antallet af førstegangsgivere fra 149 i 2016 til 217 i 2017. Vi har fået flere nye givere under 40 år. Ligeledes har vi oplevet en medlemsfremgang på 10,7 procent fra 2016 til 2017. En række initiativer er sat i gang i forlængelse af fundraisingstrategien. Blandt andet er en phoner-gruppe kommet godt i gang med månedlige ringeaftener. Direct Mailen har fået ny form, og frekvensen øges. Ny arvefolder og CSR-folder er udarbejdet. Der arbejdes på målrettet kontakt til nye givere og store givere. Indsatsen på fondsansøgninger er øget i 2018.

Torben Hesselbjerg orienterede efterfølgende om forventningerne til regnskabet for 2017. Regnskabets resultat er siden sidste prognose blevet forringet med cirka 300.000 kr. grundet oprydning i nogle gamle posteringer samt nogle skyldige feriepengeforpligtelser, der ikke var indregnet. Årets resultat ender nu på et underskud på 843.536 kr. Bestyrelsen bemærkede, at administrationsprocenten er steget fra 11 til 20 procent, og at beløbet, som vi overfører til partnerne, er faldet. Regnskabet og ledelsesberetningen blev efter en drøftelse godkendt. Revisionsprotokollatet blev ligeledes godkendt af bestyrelsen.
Torben Hesselbjerg orienterede endvidere om den aktuelle økonomiske situation. Det er vigtigt at følge indtægterne fra genbrug og fundraising tæt i de kommende måneder. Der er tre arvesager i gang, der formentlig vil indbringe ca. 750.000 kr. i de kommende måneder. Pt. er der et træk på kassekreditten på ca. 100.000 kr. Ved udgangen af februar lå trækket på 405.226 kr. Vi lever dermed i øjeblikket ikke op til målsætningen om ikke at bruge kassekreditten i 2018. Trækningsretten i Jyske Bank ligger lige nu på 2 millioner kr. – men den kan formentlig øges. Bestyrelsen ønsker dog, at Mission Afrika skal bringes i en situation, hvor kassekreditten ikke bruges.

Bente Mikkelsen Pahus orienterede mundtligt om udviklingen i genbrugsarbejdet. Kommunikativt arbejdes der på at fjerne sammensatte ord, der starter med genbrug (fx genbrugskonsulent, genbrugsleder etc.). Konsulenterne hedder nu udviklingskonsulenter. En ny strategiprocessen begynder lørdag den 14. april med en tænketank-dag med deltagelse af en række kompetente personer. Den 7. maj er der en strategidag med deltagelse af team og bestyrelse. Efterfølgende går Bente Mikkelsen Pahus i gang med at skrive en strategi, der vil blive præsenteret på et af de kommende bestyrelsesmøder.
Der afholdes i den kommende tid fem stævner for genbrug rundt omkring i landet. På grund af Mission Afrikas økonomi er det svært lige nu at foretage investeringer i genbrug. Bente Mikkelsen Pahus har mødtes med lederen af Røde Kors Genbrug. Det er bemærkelsesværdigt, at Røde Kors står med mange af de samme udfordringer, som vi har. Børnedrømme Aarhus kommet godt i gang med tre ugentlige åbningsdage. Der bliver en kombineret genbrugsbutik og Mission Afrika stand på SommerOase. Der vil også være tilstedeværelse på Hjallerup Bibelcamping. Bestyrelsen udtrykte tilfredshed med rapporten og udviklingen i Mission Afrika Genbrug.

Partnerkoordinator Hanna Rosenlund Meilandt og generalsekretær Peter Fischer-Nielsen orienterede mundtligt om udviklingen i det internationale arbejde.
EFLC – Der er partnermødet i maj, hvor der skal indsamles mere konkret information om de forskellige ønsker i den kommende handleplan. Merete Værge og Marianne Kiilerich har været udsendt til Cameroun via sundhedsprojektgruppen. De var meget tilfredse med turen, men måtte dog tage hjem før tid pga. sygdom. En rapport er netop udarbejdet, som vedlægges til kommende bestyrelsesmøde. Oplevelsesrejse 2018 har haft overvejende positiv feedback. Især mødet med mennesker og kirker har gjort positivt indtryk. Der er i evalueringerne gode forslag til forbedringer af rejsekonceptet. Vi er i dialog med EFLC og Lene Skovmark om en ny udsendelse. Hun kommer formentlig afsted i efteråret 2018. Proces omkring ny DMRU-ansøgning vedr. diapraksisaktivitet i Mora (Nordcameroun) er startet.
MFLM – Det nye DMRU-projekt i Mali er i gang, men foreløbig finansieret via egenkapital, da DMRU endnu ikke har underskrevet kontrakten. Euroshop: Der afsendes en ny container fra Danmark i slutningen af april med delvis finansiering fra HRT Textiles. Det går stadig godt med butikken. Der er blevet afholdt positivt møde med brancheforeningen Dansk Mode og Tekstil omkring projektet. Elizabeth Kodios besøg blev desværre aflyst pga. visum-udfordringer.
EELCRA – Thore Eklund har besøgt EELRCA primo april, men pga. sikkerheden er mødet afholdt i Cameroun. Et tidligere møde i Paris blev aflyst pga. sygemelding.
LCCN – Clement Dachet havde i påsken møder med bl.a. Ærkebiskop Musa Filibus. Viborg Stift har sagt ja til at genoptage venskabsrelationen mellem stiftet og LCCN. Der er inviteret til partnermøde i september 2018.
SAT-7 – Clement Dachet, Peter Fischer-Nielsen og Henning Bech-Larsen deltager i netværksmødet i april, der finder sted I Tyrkiet. Proces omkring DMRU-ansøgning er startet. Der planlægges oplevelsesrejse til Cypern i uge 41.
ADB – Der er fældet dom over fire personer i korruptionssagen i Sierra Leone (ADB). De er hver idømt 3 års fængsel og en bøde på 150 mio. SLL (ca. 120.000 kr.). Retssagen mod Biskop Tucker og to yderligere personer er fortsat i gang. Vi er i dialog med ADB omkring en mulig genrejsningsplan.
PROCMURA – Mission Afrika og Danmission er værter for den europæiske partnerkonference 25. til 27. januar 2019.

Peter Fischer-Nielsen orienterede om udviklingen i processen omkring etablering af et børne- og ungdomsnetværk i Mission Afrika. Bestyrelsen besluttede, at der skal investeres i børne- og ungdomsarbejdet i indeværende år. Der er sat et mål om i indeværende år at hverve 200 nye børne- og ungdomsmedlemmer og indsamle 50.000 kr. via gaver og fonde. Lykkes kampagnen vil det i alt indbringe cirka 65.000 kr. Bestyrelsen godkendte, at der bruges midler på ansættelse af en børne- og ungdomsmedarbejder på 25 procent. Derudover vil øvrige medarbejdere komme til at bruge tid på udviklingen af arbejdet. Der vil også skulle anvendes midler til evt. partnerbesøg. Bestyrelsen vurderede, at det er muligt for Mission Afrika at indgå i nye partnerskaber – også i Østafrika. Derfor ser bestyrelsen gerne, at det undersøges, om der kan etableres partnerskaber med AIT´s partnere Mushemba Foundation (Tanzania) og Kamuzinda Farm (Uganda). Dog kan der ikke tages beslutning om dette, før Afrika InTouch er opløst. Bestyrelsen ønsker i udgangspunktet ikke at arbejde videre med Hope For Children (Etiopien). Projektgruppen opfordres til at kontakte Promissio i forhold til et evt. samarbejde. Bestyrelsen ønsker ikke, at Mission Afrika skal arbejde videre med Afrika InTouch’s igangværende DMRU-projekter.

Der var en fin drøftelse om værdisætningerne på Mission Afrika Dag i marts med cirka 30 workshop-deltagere. Drøftelsen gav ikke anledning til ændringer i sætningerne. Bestyrelsen besluttede at godkende værdisætningerne i deres nuværende form. Værdisætningerne præsenteres på kommende repræsentantskabsmøde som en del af ledelsesberetningen.

Anne Mie Skak Johanson (bestyrelsesformand)



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

SAT-7-prionér til Danmark

$
0
0

Terence Ascott grundlagde SAT-7, der sender kristent tv hele døgnet til Mellemøsten og Nordafrika. Søndag den 3. juni prædiker han i Aarhus Valgmenighed.


En dag, da Terence Ascott gik en tur ad Kairos travle gader, så han pludselig gennem et åbent vindue en familie sidde omkring et fjernsyn. Det gav ham en ahaoplevelse af format.

Tænk, hvis han kunne sende kristent satellit-tv lige ind i stuerne hos befolkningen i hele Mellemøsten og Nordafrika! Mange af dem kan ikke læse og får derfor ikke gavn af litteratur. Men gennem tv kan de høre om Guds kærlighed, tænkte han.

Som sagt så gjort. I 1995 startede Terence Ascott den kristne satellit-tv-station SAT-7, som i dag sender døgnet rundt til flere end 21 millioner mennesker gennem fem kanaler på tyrkisk, farsi og arabisk. Blot børnekanalen SAT-7 KIDS når ud til 4,6 millioner børn.

Søndag den 3. juni kommer tv-pioneren Terence Ascott til Danmark og taler ved gudstjenesten i Aarhus Valgmenighed kl. 10.30-13.00. Gudstjenesten er åben for alle interesserede.

Her vil Terence Ascott blandt andet fortælle om de hundredvis af seere som dagligt henvender sig til stationer for at sige tak for de gode udsendelser og bede om forbøn for konkrete behov. Han vil også vise, hvordan budskabet om Guds kærlighed giver håb til en verden i krig og konflikt. SAT-7 sender en bred vifte af programmer om alt fra familieliv til religionsdialog.

SAT-7 støttes fast af Mission Afrika.

Læs mere om SAT-7 her.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Det er vigtigt med mission i voksende storbyer

$
0
0

Folk flytter fra land til by. Derfor vil Mission Afrika støtte storbymission. Formand Anne Mie Skak Johanson fortæller fra besøg i Cameroun.


Folk flytter fra land til by. Urbanisering er også en udfordring i Afrika. Derfor skal kirker i blandt andet Cameroun indstille sig på storbymission.
I Douale opstår hele kirker af folk, der er flyttet til fra den nordlige del af landet. I byen møder de både muligheder og fristelser. Men det er svært at finde arbejde. Her er oplagt mulighed for at kirken kan engagere sig socialt.
Mission Afrika er på besøg i Cameroun, hvor partnerkoordinator Thore Eklund og formand Anne Mie Skak Johanson bliver taget godt imod af en præst i en af bykirkerne i Douala. Francois (billedet) viste dem sin kirke, som ligger i Bunaloca, der er et udfordret område af byen. Douala har 2,5 millioner indbyggere.

Vil støtte storbymission
Et oplagt sted at drive storbymission, konstaterer Anne Mie Skak Johansen på besøgets første dag:
– Her lander de tilflyttere, som kommer fra nord. Kirken består næsten udelukkende af disse nordboere, som kender kirkesamfundet fra deres landsby. Men kirkemedlemmerne er ofte udfordret, fordi det er svært at finde arbejde i storbyen, og har de et job, er det ofte underbetalt. Desuden har storbymiljøet mange tilbud og forhold, som kan udfordre og friste folk, der kommer lige fra landsbyerne.
Pastor Francois er opmærksom på disse udfordringer, men har fuldt op med at tage sig af de 800 mennesker, der strømmer ind i hans kirke hver søndag. Kirken åbner dørene, så folk også kan følge med i gudstjenesten fra pladsen udenfor. Før gudstjenesten holdes der søndagsskole for kirkens børn.
– Storbymission er en udfordring som vores afrikanske partnere står i, ligesom vi også har den udfordring i Vesten og i Danmark, konstaterer Anne Mie Skak Johanson.
Mission Afrika støtter Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun og ønsker at støtte udvikling af storbysmission til gavn for Doualas 2,5 million indbyggere og ligeledes for hovedstaden Yaoundes 2,5 millioner indbyggere.

Læs mere om Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun.

Plads til danske volontører
Kirken tager gerne imod volontører fra Danmark.
– Præsten Francois var meget positiv overfor besøg af volontører og ønskede også at knytte dem tættere til kirkens arbejde, fortæller Anne Mie Skak Johansen. – Hvis volontørerne flytter tættere på kirken og ind i kirkens lokaler, kan de undervise på en skole i nærheden og blive set i lokalmiljøet. Det vil også gavne kirken, vurderer præsten og fremviste de faciliteter, hvor kirken påtænker at huse de kommende volontører.
– Det var fine lokaler som dog skal forbedres før volontørerne kan bruge dem. Der skal installeres bad, bygges en væg, så soverum og stue kan adskilles, og der skal etableres et simpelt tekøkken. Alt sammen tages med i næste volontørprojekt, slutter Anne Mie Skak Johanson sin rapport fra første dag i Cameroun.


Støt Projekt 77075: Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

SAT-7 giver mening i midt i kaos for millioner af seere

$
0
0

Mette og Claus Swartz Andersen er udsendt af Mission Afrika som hhv. kommunikationschef og fundraiser for den kristne satellit-station SAT-7.


SAT-7 har over 21 millioner seere i Mellemøsten og Nordafrika. Stationen rækker ud til befolkninger, der har det svært, og giver dem håb om, at Gud har en plan med deres liv, selv om alt ser sort ud.

Det fortæller Mette og Claus Swartz Andersen, der netop er på besøg i Danmark.

https://youtu.be/E15-0dLoCSA

Se hvor de holder møder i Danmark lige nu.


Støt Projekt 0004: SAT-7 nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

På arbejde med Mission Afrikas partner-koordinatorer

$
0
0

Thore Eklund og Hanna Meilandt skaber relationer ligesom missionærer. Anne Mie Skak Johanson fortæller om deres arbejde direkte fra Cameroun.


Mission Afrikas formand Anne Mie Skak Johanson besøger Cameroun sammen med partner-koordinatorerne Thore Eklund og Hanna Meilandt. Hun fortæller:

Jeg ved ikke helt, om det er rigtigt at kalde dem for partner-koordinatorer, for vores udsendte medarbejdere laver meget andet end at koordinere. De skaber kontakter, bevarer relationer, laver forhandlinger, hvor de udfordrer og skubber lidt til vore partnerkirker, de tilbyder træning, samler op, når projekter falder igennem, og alt andet indimellem.

Mission Afrikas partnerkoordinatorer er Thore Eklund, Hanna Rosenlund Meilandt og Clement Dachet.

Koordinatorerne går næsten ind den rolle af relations-skabende person, som missionærerne tidligere varetog. De gør et kæmpe arbejde og er i den grad i mission, når de sammen med syd-partnerne laver udvikling, fremmer kirkens arbejde og giver evangelisterne mulighed for at forkynde evangeliet.

Jeg har i denne uge fornøjelsen af at følge med i Thore Eklund og Hanna Meiland på deres arbejde i Cameroun. Målet med dette besøg er at lave en 3-årig handleplan sammen med Den Lutherske Brødrekirke, EFLC. Mission Afrika har arbejdet sammen med EFLC i flere år og dette møde bygger oven på en lang og god relation med kirken.

Læs flere af Anne Mie Skak Johansons oplevelser i Cameroun.

På kirkens administrationskontor åbner Thore med stolthed kartotekskabet, og fortæller hvordan kirken for 10-12 år siden lærte at bruge et kartotek. Faktisk var det Thore selv som gentagne gange underviste den ansvarlige administrator i, hvordan man arkiverer. Nu har kirken udviklet denne kapacitet. Og på de meget lange og tunge aftalemøder kan det målrettede arbejde fra vores partnerkoordinatorer mærkes. Møderne ville vare endnu længere og være langt mindre udbytterige, hvis ikke der løbende er blevet arbejdet med projektdokumenter og igen og igen forklaret, hvordan projekter beskrives og budgetteres.

Drøftelsen på det aktuelle møde her lørdag eftermiddag er god, alle rundt om bordet giver deres besyv med, både kirkens vicepræsident, lederen fra missionsafdelingen, kirkens kasserer og de andre, som udgør kirkens forretningsråd. Det er også en kultur som er udviklet gennem partnerkoordinatorens insisteren på kirkens aktive involvering.

På mødet kan man mærke, hvor engageret både Thore og Hanna er. Faktisk bliver de så optaget af arbejdet, at frokosten bliver skubbet helt til kl. 14.30. Det bliver også kun til en lille pause, hvorefter skærmen i mødelokalet igen viser tidsplaner og tal, og debatten fortsætter.

Det er godt at være partnerkoordinator, fortæller Thore: ”Det bedste er, at jeg som koordinator kan være med til at skubbe til processer og at arbejdet nytter og flytter”.

Læs mere om Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun her.

Men det kan også være udfordrende: Hvordan fortæller man på en god måde sin partnere og venner gennem mange år, at alt det, som de gerne vil have støtte til, har missionsorganisationen ikke midler til at hjælpe med? For i forhold til Mission Afrikas partnere, er det koordinatorerne, der oftest må formidle og implementere de valg, vi som organisation foretager. Det er ikke altid let. Også det er en udfordring på mødet her i Garoua, hvor kirken har mange rigtig gode projekter, som de gerne vil gå i gang med. Men midlerne fra Mission Afrika ikke er store nok.

Det er ret imponerende at følges med koordinatorerne: De taler både engelsk og fransk, norsk og dansk. Hanne Rosenlund Meilandt er netop i gang med at lære det franske sprog og lærer det hurtigt. Koordinatorerne har samtaler med mange på vejen, både chaufføren, præsten, vagten, den køkkenansvarlige ældre dame, datteren til en samarbejdspartner og mange flere. Det er nemlig vigtigt at holde kontakter og venskaber ved lige. I tillæg skal koordinatorerne på denne tur også forklare mig, hvem der er hvem.

Vi kalder dem godt nok ikke missionærer, men det, de laver, ligner til forveksling missionæropgaver.


Støt Projekt 77075: Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Mødet med evangelisten i N’Gong

$
0
0

Anne Mie Skak Johanson møder en tidligere muslim, der nu er kristen evangelist i det nordlige Cameroun.


Mission Afrikas formand Anne Mie Skak Johanson fortæller om en engageret evangelist, der deler evangeliets gode nyheder i almindelige hverdagsrelationer. Og hvis konvertitter får problemer med familie og samfund, hjælper han dem med at komme væk. Anne Mie Skak Johanson fortæller:

2. pinsedag i Cameroun gik turen til byen N´Gong. Her skal vi se Den Lutherske Brødrekirkens (EFLC) center. På vejen dertil krydser vi floden Benue River. Vandstanden er meget lav. Tørken har været slem i Nordcameroun, og det giver dårlig høst. Klimaforandringerne mærkes voldsomt her i den nordlige del af landet, og det giver sult og yderligere fattigdom.

I N’Gong blev vi modtaget af stedets evangelist. Han viser os EFLC-centret, som ligger i udkanten af byen. Evangelisten viser os rundt på centrets grund, og jeg får lejlighed til at spørge ind til arbejdet på centret og tjenesten som evangelist.

Vores ven fortæller, at der sidste søndag var en samling på centret, hvor 21 tidligere eller nuværende muslimer deltog. Gruppen vokser, og evangeliet bliver delt. Det er dog ikke alle konvertitter, der offentligt proklamerer deres nye tro. Det kan nemlig være forbundet med vanskeligheder at sige, at man er blevet kristen. Det er ikke retslige vanskeligheder, men kulturelle og familiære.

Af samme grund arbejder evangelisten ikke med kampagner eller offentlige åbne møder, men med de naturlige relationer, livet i al almindelighed giver. Hvor det er muligt, deler han og andre fra kirken de gode nyheder om Jesus. Hvis nogen viser interesse kommer de selv til samlinger i kirken eller spørger evangelist eller præst om mere information. De uinteresseret bliver bare væk.

Bliver det for vanskeligt for nye konvertitter at relatere til familie eller lokalsamfund på grund af den nyfundne tro, hvilket kun sker i få tilfælde, har kirken mulighed for at hjælpe dem til en kontakt i en anden by. Her kan de få et sted at være og hjælp til deres videre rejse gennem livet som kristen.

Evangelisten fortæller også, at han har en god relation med høvdingen i området, og at en del af hans arbejde er at vedligeholde denne gode kontakt. Det er vigtigt med god sameksistens i hele lokalsamfundet på tværs af kultur og religion. Det skaber fred og gensidig respekt.

Samtidig skal man ikke være bange for at tale om sin egen tro. Evangelisten var selv muslim, før han blev kristen, men har nu være en Jesus-efterfølger i næsten 40 år.

Det var fantastisk at møde denne målrettede og vise evangelist, som bare gerne vil dele evangeliet med andre. Det var virkelig en dejlig måde at fejre 2. pinsedag og Guds Ånds virke i verden.

Evangelistens navn er udeladt af sikkerhedshensyn – red.


Støt Projekt 3014: Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun nu!



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Fuldbooket rejse til Cypern

$
0
0

25 personer kan nu opleve SAT-7 på nært hold. De rejser med Mission Afrika til Cypern 6.-13. oktober.


Mission Afrikas oplevelsesrejse til den kristne satellit-station SAT-7 på Cypern er nu fuldt booket.

Den 6.-13. oktober 2018 kan 25 rejseglade danskere komme ned og se SAT-7’s dedikerede medarbejdere udfolde sig som studieværter, kameraoperatører, redaktører og teknikere. Samtidig kommer rejsefølget øen rundt og ser lokale seværdigheder, smager den fantastiske cypriotiske mad og ”mærker historiens vingesus” på steder, som apostlen Paulus besøgte på sine missionsrejser for omkring 2.000 år siden.

– Vi vil se, hvordan SAT-7 optager sine TV-shows, tale med folkene bag programmerne og blive klogere på, hvad det vil sige at være kristen i Mellemøsten, fortæller Mission Afrikas netværkskoordinator Jakob Stensig Henneberg.

Rejseleder er Jens Kristian Egedal, som har rejst meget på øen, og Claus Swartz Andersen, der arbejder på SAT-7 som udsendt af Mission Afrika. Lokale guider bliver oversat til dansk.

– Vi glæder os til at vise rejsedeltagerne, hvordan Mission Afrika bidrager til SAT-7′ arbejde, og hvorfor SAT-7 er livsnødvendigt for Mellemøstens kristne, siger Jakob Stensig Henneberg, der glæder sig over endnu en fuldt booket rejse med Mission Afrika.

Er flere interesserede i at komme med, kan man komme på venteliste, såfremt nogle af deltagerne må melde afbud.

Læs programmet for oplevelsesrejsen her.



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika

Foredrag om mission på tværs af kulturer

$
0
0

Clement Dachet fra Mission Afrika hjælper lokale sognekirker med at møde mennesker fra andre religioner. Book et foredrag gennem Mission Afrika.


Vi lever dør om dør med det meste af verden. Kulturer mødes og religioner brydes. Hvordan lever vi sammen i fred og fordragelighed? Hvordan møder vi vores naboer og venner med det kristne budskab? Og hvordan sikrer vi, at vi også hjælper dem efter behov?

Det kan et foredrag med Clement Dachet fra det multikulturelle Nigeria give inspiration til. Clement er uddannet teolog, ansat som partnerkoordinator i Mission Afrika og samarbejder tæt med Folkekirkens Mellemkirkelige Råd om at knytte migrantpræster og almindelige sognepræster tættere sammen.

Vi skal bruge tid på ’det anderledes’
Clement Dachet har arbejdet som præst i Nigeria i tre år, i en kristen ungdomsorganisation i Schweiz ligeledes i tre år og var Kirke- og Kulturkoordinator i Mission Afrika, inden han blev en af tre partnerkoordinatorer samme sted med kontakt til kirker- og samarbejdsorganisationer i Centralafrika, Cameroun, Nigeria, Mali og Sierra Leone.

Han har således en solid erfaring i mødet med forskellige kulturer og religioner.

– Jeg har opbygget særlige kompetencer i at blive en del af en ny kultur uden at give slip på sine grundlæggende værdier, fortæller Clement Dachet og tilføjer:

– ”Det anderledes” er ikke en sygdom. Men ”det anderledes” kan give udfordringer og problemer, hvis man ikke bruger tid på at engagere sig for at forstå, dele ud og tage imod. Jeg kan lide at træde ind i nye ”kulturelle bokse”, hvor jeg gennem mit engagement kan modtage og videregive læring om livet og Gud.

Læs mere om Clement Dachet her.
Læs om samarbejdet med Folkekirkens Mellemkirkelige Råd her.
Book et foredrag her: ma@missionafrika.dk



Ebola-nyheder fra BBC



Forrige


Følg os

YouTubehttps://www.youtube.com/user/MissionAfrika
Facebookhttp://facebook.com/missionafrika
Viewing all 812 articles
Browse latest View live