Clement Dachet har netop besøgt Kristi Lutherske Kirke i Nigeria, og det gjorde indtryk at komme helt tæt på kirkens medarbejdere og mærke både deres glæde og smerte.
Clement Dachet er netop kommet hjem efter to uger i Nigeria, hvor han mødte ærkebiskop Musa Panti Filibus og hans medarbejdere i Kristi Lutherske Kirke (LCCN), som Mission Afrika samarbejder med.
“Da jeg sad i flyet på vej hjem, glædede jeg mig over den gode kontakt, jeg havde fået med ærkebiskoppen og hans medarbejdere. Det er jo første gang, jeg møder dem, siden jeg blev ansat som partnerkoordinator,” fortæller han.
Kristi Lutherske Kirke i Nigeria er Mission Afrikas første partner og et direkte resultat af missionsarbejde gennem 100 år.
Læs anmeldelsen af filmen De Frelste om missionsarbejde i Nigeria
Fælles fodslag
Det betyder meget at mødes og finde fælles fodslag, pointerer Clement.
“Det er vigtigt at opnå gensidig forståelse, så vi sammen kan opnå den fælles vision: at bringe de gode nyheder om Jesus ud i alle afkroge af Nigeria.”
Mission Afrika støtter blandt andet evangelister, der rejser ud i områder, hvor der ikke er nogen kirker, og hvor befolkningen endnu ikke har hørt det kristne budskab.
Her går evangelisterne ind i ”holistisk mission”. Det betyder, at de møder landsbysamfundenes behov til ånd, sjæl og legeme. Først og fremmest de gode nyheder om Guds kærlighed gennem Jesus. Men dernæst også undervisning til børn, der ikke har mulighed for at komme i skole. Ofte er der også brug for helt praktisk hjælp med vand og fødevareforsyning.
Resultatet er ofte, at der bliver dannet nye menigheder i landsbyerne.
Læs om den nigerianske evangelist Phinos
Forståelse for deres smerte
Som regel bliver evangelisten og den nye menighed taget godt imod, også i muslimske områder. Men i det nordlige Nigeria er menighederne klemte, oplyser Clement Dachet.
“Netop derfor var det godt at møde samarbejdspartnerne ansigt til ansigt. Det gav mig forståelse for deres smerte, så jeg bedre kan bede for dem. Nu bærer jeg kirken i Nigeria med mig i mit hjerte,” siger han.
Clement Dachet holdt workshop for medarbejderne om, hvordan de kan kommunikere effektivt på forskellige platforme. Især kommunikation og hurtig rapportering kan være en stor udfordring i afsidesliggende områder med langsomt mobilnet.
Trussel fra Boko Haram lurer konstant
En større udfordring, der berører de fleste i området, er imidlertid truslen fra den islamistiske terrorgruppe Boko Haram. I øjeblikket er Kristi Lutherske Kirke ved at oprette en enhed, der er forberedt og kan rykke hurtigt ud med hjælp til nødlidende.
Tidligere terrorangreb giver grimme mindelser. Mange flygter fra terrorbevægelsens hærgen til nabolandet Cameroun. Mission Afrika har siden 2013 støttet Den Lutherske Brødrekirke (EFLC) i Cameroun med 1 million kroner til nødhjælp blandt tusindvis af flygtninge i Mora-området.
Boko Haram betyder “vestlig uddannelse er forbudt”, og på den baggrund går terrorbevægelsen især efter skolepiger. I midten af februar blev 111 piger bortført fra en skole i byen Dapchi. De fleste blev befriet af nigerianske sikkerhedsstyrker sidst i marts og er nu genforenet med deres familier.
Støt Projekt: 3026: Kristi Lutherske Kirke i Nigeria nu!
Relateret
- 22. mar. 2018 - Anmeldelse: En tilbageskuende film med eviggyldige spørgsmål
- 02. mar. 2018 - Kristi Hezron fra Kontagora: ”Jeg har indset, at jeg også er missionær”
- 02. mar. 2018 - Bed for de bortførte skolepiger i Dapchi
- 28. feb. 2018 - Velkommen til Mission Afrikas nye partnerkoordinator
- 10. jan. 2018 - Ny partnerkoordinator er landet i Cameroun
Følg os
YouTube | https://www.youtube.com/user/MissionAfrika |
http://facebook.com/missionafrika |