Oprørere hærger lige nu den nordvestlige del af Den Centralafrikanske Republik. Fulanier har dræbt borgmester og præster. Mission Afrika har holdt møde med partnerkirke.
Sikkerhedssituationen i Baboua-området er meget spændt lige nu.
Sådan lyder en aktuel melding fra en af Mission Afrikas kilder i Den Centralafrikanske Republik. Den spændte situation i landets nordvestlige del bekræftes af Mission Afrikas partnerkoordinator Thore Eklund, der netop er på vej tilbage mod Cameroun fra den centralafrikanske grænsen sammen med Mission Afrikas generalsekretær Henrik Engelbrekt Refshauge.
De to har netop holdt møde med repræsentanter fra Mission Afrikas partnerkirke.
– En delegation har mødt os Garoua Boulai. Vejen er blokeret af oprørere, der ønsker større politisk indflydelse. Delegationen fra kirken forhandlede sig igennem blokeringen. Det er en tilspidset situation, hvor befolkningen ikke har mulighed for at evakuere, da dette er den eneste vej ud af området, oplyser Thore Eklund.
Det skyldes, at oprørere er begyndt at hærge den nordvestlige del af landet. Fulani-oprørerne har sammen med en anden oprørsgruppe blokeret vejen til Bohong, hvor Mission Afrikas sundhedscenter og mor-barn-klinik rådgiver og behandler tusindvis af patienter hver år.
– Vi havde håbet at Catherine Naabeau, der leder kirkens sundhedsarbejde kunne være med til mødet. Hun blev desværre forhindret, da oprørere har blokeret vejen mellem Bouar og Bhong, fortæller Thore Eklund.
Fulanier er loyale over for oprørslederen Sidiki og drog i sidste uge fra nord mod syd, hvor de dræbte borgmesteren i Kounde kommune i hans hus. En kilde fortæller til Mission Afrika, at en katolsk præst, der forsøgte at rejse fra Bohong mod grænsebyen Garoua Boulai gennem bushen, blev fanget af disse oprørere og dræbt. Præsten stod for den radiostation, som sender for det katolske bispedømme i Bouar. Oprørerne fortsatte derefter sydpå til Abba, hvor de dræbte underpræfekten.
– Der er brug for forbøn, lyder opfordringen fra Thore Eklund.
På grund af gentagne krige og konflikter er Den Centralafrikanske Republik sat tilbage i udvikling. Sundhedsydelser er en mangelvare i landområderne, og visse steder har børn ikke haft adgang til skole siden landets selvstændighed i 1960.
Billede øverst: Henrik Engelbrekt Refshauge og Thore Eklund i samtale med partnerne fra Centralafrika.
Forrige
- 28. feb. - Over 4.500 centralafrikanere fik hjælp på klinik i 2018
- 23. dec. - 2018 blev 25-årsjubilæum for sundhedscenter
- 16. nov. - Nu kan flere børn og gravide i Centralafrika få hjælp
- 01. okt. - Sundhedscenter gavner titusinder i Centralafrika
- 09. maj. - En ny mentalitet på vej i Centralafrika
Følg os
YouTube | https://www.youtube.com/user/MissionAfrika |
http://facebook.com/missionafrika |