Viborg Domkirke tændte lys og bad for verdens 200 millioner forfulgte kristne. Clement Dachet fortalte om krisen i Nigeria.
Flere end 200 millioner kristne lever i dag under forfølgelse og diskrimination. Derfor inviterede stiftsudvalget for økumeni, mission og religionsmøde i Viborg Stift til forbønsgudstjeneste i Viborg Domkirke i søndags.
150 personer deltog i gudstjenesten, hvor også Clement Dachet fra Mission Afrika delte et konkret eksempel på den smerte, som kristne oplever i dag.
En særlig relation til Nigeria
Han fortalte om situationen i Nigeria, hvor hundredvis af kristne i de seneste måneder er blevet slået ihjel, og landsbyer er blevet brændt ned.
Viborg Stift har gennem mange år haft en særlig relation til Kristi Lutherske Kirke i Nigeria og har blandt andet været repræsenteret ved indsættelsen af flere af kirkens ledere. Det var derfor også naturligt, at der efter gudstjenesten blev samlet ind til netop kirken i Nigeria.
Lysbærere med forskellig baggrund
Gudstjenesten startede med, at tolv personer gik langsomt op gennem kirkens midtergang til stille orgelmusik. I hænderne bar de tændte bloklys, som de andægtigt placerede ved den store syvarmede lysestage foran trappen til alteret.
Lysbærerne havde alle forskellige etniske baggrunde, og blev et stærkt tegn på kirkens mangfoldighed.
Sange fra Kærshovedgård
150 fremmødte gudstjenestedeltagere udgjorde selv en broget forsamling. En stor gruppe fra Bording Bibelcafé var mødt op – deriblandt mange beboere fra Udrejsecenter Kærshovedgård, især kristne med iransk baggrund. De fik hele gudstjenesten tolket til farsi og ledte også i løbet af gudstjenesten an på et par sange på farsi.
Der var også en stor gruppe fra Nørrelandskirken i Holstebro til stede. Også der har man et omfattende tværkulturelt arbejde.
Smerte og dødsangst i Getsemane have
Med læsningen fra 1. Korintherbrev kapitel 12 blev gudstjenestedeltagerne mindet om, at vi som kirke udgør ét legeme. Lider én legemsdel, lider vi alle.
Senere dannede historien om Jesus i Getsemane Have udgangspunkt for stiftspræst Peter Fischer-Nielsens prædiken. Rundt omkring i verden er der mange kristne, der kan genkende sig selv i den smerte og dødsangst, der greb Jesus i Getsemane Have.
Prædikenen pointerede, at kristne i Danmark har et ansvar for ikke at falde i søvn, som disciplene gjorde det, men at være trofaste i forbønnen for de forfulgte.
De forfulgte er ikke alene
– Når vi beder for verden og mennesker, der forfølges på grund af deres tro, så er det et råb til Gud, om at han vil gribe ind. Og samtidig er det et råb til vores kristne brødre og søstre ude i verden om, at de ikke er alene, men at vi mærker deres smerte, sagde Peter Fischer-Nielsen blandt andet i sin prædiken.
Det var femte gang, at der blev afholdt forbønsgudstjenesten for forfulgte kristne i Viborg Domkirke. Traditionen er et wakeup-call til alle i Danmark om at tage de forfulgte kristnes situation alvorligt og engagere sig i deres sag.
Forrige
- 26. okt. - Børn af dræbte har brug for støtte til skolegang
- 23. okt. - Ekstra grund til at bede for Nigeria
- 09. okt. - Elisabeth sikrer Nigerias kirkehistorie for eftertiden
- 28. sep. - Gudstjeneste med forbøn for Nigeria
- 19. sep. - Mission Afrika opfordrer til bøn for Nigeria
Følg os
YouTube | https://www.youtube.com/user/MissionAfrika |
http://facebook.com/missionafrika |