Mission Afrikas partnerkoordinator Hanna Rosenlund Meilandt er netop kommet hjem fra Cameroun og Mali, hvor hun lærte samarbejdspartnere bedre at kende.
– Jeg kan mærke Afrikagløden igen.
Det fortæller Hanna Rosenlund Meilandt, der selv er vokset op i Afrika og nu arbejdet som en af tre partnerkoordinatorer i Mission Afrika.
– Jeg har fået genbekræftet min lyst til at engagere mig i Afrika. Jeg fik faktisk lyst til at bo der igen, indrømmer hun og uddyber:
– Jeg har et tilhørsforhold til Afrika; jeg elsker at være i andre kulturer. Være anderledes og alligevel passe ind. Det trives jeg i.
Hanna Meilandt voksede op i Etiopien, hvor hendes forældre var missionærer fra 1992 til 1999. Hun startede som partnerkoordinator i Mission Afrika i februar 2018.
Læs mere om Hanna Meilandt her.
Kontakt ansigt til ansigt
Hanna glæder sig især over de relationer, hun har fået på rejsen til Cameroun og Mali. Som partnerkoordinator følger hun op på de projekter, som Mission Afrika støtter i Vestafrika. I Cameroun sker det gennem Den Lutherske Brødrekirke.
– Rejsen betyder rigtig meget for mit arbejde som partnerkoordinator. Meget kommunikation foregår på e-mail og over telefonen. Men nu mødte jeg vores kontakter ansigt til ansigt, og vi var ude at spise med nogle af kirkelederne.
Sammen med Mission Afrikas formand Anne Mie Skak Johanson og partnerkoordinator Thore Eklund deltog hun i en partnerkonference, der mundede ud i en handleplan for de næste tre år.
– At møde mennesker ansigt til ansigt og se deres omgivelser, hjælper mig at forstå, hvor de er henne og hvilke udfordringer, de står over for, fortæller Hanna.
Læs mere om Den Lutherske Brødrekirke i Cameroun.
’Mit fransk er fordoblet’
Men inden da, havde hun modtaget to ugers intensiv franskundervisning på en norsk missionsstation i det centrale Cameroun.
– Nu har jeg fordoblet mit fransk, smiler hun.
To års franskundervisning på gymnasiet blev på to uger optimeret til, at hun nu kan præstenere sig og fortælle, hvad hun laver, og i øvrigt gøre sig forståelig på samtaleniveau.
– Undervisningen var meget intensiv. Jeg havde en personlig lærer, som underviste mig i fire timer hver dag. Det gav noget at lave øvelser og hele tiden skulle samtale på fransk. Så nu kan jeg klare mig.
En levende og spontan kirke
Samtidig med fransk-undervisningen deltog hun i Den Lutherske Brødrekirkes gudstjenester.
– Det er en meget levende kirke. Især kvinderne synger salen op. Og mange medvirker med forskellige indslag. Det er ikke så professionaliseret som herhjemme. Men mere spontant, mere inkluderende, fortæller hun.
Efter Cameroun rejste Hanna videre til Mali, hvor hun mødte nogle af de missionærer, som kirken i Cameroun har sendt til landet sammen med deres familier.
Her gjorde det især indtryk, at Hanna som missionærbarn forstod deres udfordringer og bekymringer for børnene, der må vokse op i en fremmed kultur.
Hanna vil senere fortælle mere om rejsen her på hjemmesiden.
Forrige
- 20. jun. - Bedeplaner inspirerer til bøn for Mission Afrika
- 19. jun. - Nu kan du cykle penge ind til Mellemøsten og Afrika
- 18. jun. - Flot resultat, da frivillige indrettede deres genbrugsbutik
- 14. jun. - Giv nydanskere gode kundeoplevelser i genbrugsbutikken
- 14. jun. - Folkemøde-debat: Kan religion stoppe radikalisering?
Følg os
YouTube | https://www.youtube.com/user/MissionAfrika |
http://facebook.com/missionafrika |